Nogomet

Porto bolji od učitelja Mourinha, Feghouli bombom sredio Lyon

Nikola Raič • utorak, 29.09.2015.
Porto bolji od učitelja Mourinha, Feghouli bombom sredio Lyon
Foto: EPA

Utakmice skupina G i H ponovno su ponudile zanimljive dvoboje. Porto je svladao Chelsea, Zenit Gent, a puni plijen s gostovanja iz Tel Aviva, odnosno Lyona odnose Dinamo Kijev i Valencia...

Skupina G

Porto – Chelsea 2:1

Porto je na svom terenu dočekao bivšeg trenera i od samog početka pokazao kako prema njegovoj momčadi neće imati popusta. Odličnu predstavu Porta okrunio je Andre pogotkom za 1:0 u 39. minuti. Brahimi je nakon prodora po lijevoj strani uputio udarac koji Begović odbija, ali samo do Andrea koji ne propušta smjestiti loptu u mrežu.

Kada se činilo kako će Porto na odmor otići s prednošću, ukazao se Willian. On u drugoj minuti sudačke nadoknade iz slobodnog udarca matira loše postavljenog Ikera Casillasa za 1:1.

Šok na kraju prvog dijela nije utjecao na Porto. Već u 52. minuti nakon kornera Nevesa, Maicon najbolje reagira na prvoj vratnici i pogađa za 2:1. Chelsea odmah odgovara, ali udarac Diega Coste završava na vratnici, kasnije pokušava Hazard, ali je i on neprecizan.

Porto nije dozvolio da gosti zadugo zadrže inicijativu te i sami prijete prema Begoviću, koji upisuje nekoliko obrana nakon udaraca Wange i Brahimija, dok Pereira pogađa okvir gola. Na kraju, bodovi zasluženo ostaju u Portu, a Chelsea produljuje krizu od početka ove sezone.

Maccabi – Dinamo Kijev 0:2

Gosti iz Kijeva sjajno otvaraju utakmicu. Već u četvrtoj minuti Andrij Jarmolenko iskoristio je odlično dodavanje Derlisa Gonzaleza, utrčao iza obrane i mirno smjestio loptu u mrežu za 0:1.

Samo pet minuta kasnije Maccabi postiže pogodak, ali ga je pomoćni sudac poništio zbog zaleđa. To je ujedno i bilo posljednje uzbuđenje u prvom dijelu, Dinamo je nastavio s blagom inicijativom, ali bez pravih prilika.

Kijevljani odlično otvaraju i drugi dio utakmice. Gonzalezovu drugu asistenciju na utakmici, u pogodak, preciznim udarcem, pretvorio je Junior Moraes. Dinamo je do kraja mirno kontrolirao utakmicu i upisao tri važna boda za nastavak natjecanja.

Domagoj Vida u utakmicu je ušao u 78. minuti.

Skupina H

Lyon – Valencia 0:1

Odličnu utakmicu smo gledali na Gerlandu. Prvu prigodu zapucao je Pablo Piatti, točnije njegov dobar udarac brani Antony Lopes. U 27. minuti Mathieu Valbuena dobro izvodi slobodan udarac, ali i Valencijin vratar, Jaume Domenech, pokazuje svoje sposobnosti. U 40. pokušava Sofiane Feghouli, ali malo iznad vratnice.

U 42. minuti Feghouli je namjestio svoje nišanske sprave. Nakon dodavanja Piattija, njegova bomba od grede odsjeda u mreži za 1:0. Do kraja poluvremena, Lyon je imao priliku izjednačiti, ali nakon što Lacazette pogađa vratnicu, u sljedećem napadu Ferri puca u blok.

U drugom dijelu Lyon je svim silama krenuo po pogodak i izjednačenje. Prilike su nizali Lacazzete i Ferri, ali Valencijina obrana na čelu s Domenechom uspješno sprječava sve njihove pokušaje. Posljednji pokušaj imao je Lyon u sudačkoj nadoknadi, nakon kornera odlično je pucao Tolisso, ali i to zaustavlja, danas nesavladivi, Domenech. Valencia se vraća kući s tri velika boda i ističe kandidaturu za drugo mjesto u skupini.

Zenit – Gent 2:1

Zenit je od samog početka utakmice zagospodario terenom. Najizgledniju priliku imao je Ezequiel Garay koji je odlično pucao glavom nakon kornera, ali njegov udarac je obranio Matz Sels. No, u 35. minuti ni Sels nije mogao ništa kod udarca Artema Dzjube. Nakon centaršuta Hulka, Dzjuba glavom matira Selsa za 1:0, što je ujedno i rezultat s kojim se odlazi na odmor.

Gent, kao i u prvom kolu protiv Lyona ne odustaje i hrabro ulazi u drugi dio. Nagrada za takav nastup dolazi u 56. minuti kada Thomas Matton odlično reagira nakon ubacivanja Kumsa i trese mrežu Zenita za 1:1.

Ipak, do kraja utakmice Zenit pokazuje da je bolja momčad. Hulk upisuje drugu asistenciju, a briljantnu realizaciju demonstrirao je Oleg Šatov za konačnih Zenit 2, Gent 1. Zenit suvereno na čelu skupine H sa šest bodova.

Liga prvaka, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Porto2:1Chelsea
Maccabi Tel Aviv0:2Dynamo Kijev
1Chelsea 511:3+810
2Porto 59:6+310
3Dynamo Kijev 57:4+38
4Maccabi Tel Aviv 51:15-140

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!