Nogomet

Pred Hajdukom i Rijekom imperativi pobjede protiv Istre i Zagreba

Sportnet • nedjelja, 04.10.2015.
Pred Hajdukom i Rijekom imperativi pobjede protiv Istre i Zagreba
Foto: Duje Bonačić

Nakon što je Dinamo kiksao u Zaprešiću i ostao bez pobjede, Hajduk ima priliku doći na samo bod zaostatka. U Split dolazi pulska Istra 1961 s kojom Splićani imaju neke "dugove" i koja je Hajduku nanijela težak poraz 4:1 u Puli u prvom dijelu sezone. Puljani su za Hajduk nerijetko bili vrlo neugodan protivnik i ne treba sumnjati da će domaćin oprezno ući u dvoboj.

"Očekujem protivnika koji je neugodan, koji se zna braniti i opasno napadati. Spremni smo i želimo odgovoriti s našom dobrom ofenzivnom igrom. Ne bih se želio vraćati na onu neugodnu epizodu u Puli, to je iza nas, tada smo bili koncentrirani na Europu, a sada smo koncentrirani na prvenstvo", kaže Damir Burić.

U ovom susretu ne može računati na Pejića, Nižića, Ohandzu, Roguljića, Bašića i Sušića, ali vjeruje u one raspoložive.

Nedostaju: Pejić, Nižić, Ohandza, Roguljić, Bašić (ozljede), Sušić (kartoni)

Istra je protiv Hajduka često znala odigrati neizvjesne utakmice i Splićanima stvoriti dosta problema. Igor Pamić nada se da će njegovi igrači ponovno biti na takvoj razini i ponovno pokazati dobru igru. 4:1 iz Pule u prvom dijelu prvenstva sada neće značiti puno, Pamić očekuje puno bolji Hajduk, kojeg proglašava najboljom momčadi u Hrvatskoj.

"Odavno netko nije u Hrvatskoj tako razbio Dinamo kao Hajduk i za mene su Splićani trenutno najbolja momčad u Hrvatskoj. Ovaj hajduk ne juri naprijed, odlično je posložen i organiziran te ima individualnu kvalitetu. prva utakmica treba u zaborav, tada Kalinić nije bio u formi", smatra Pamić.

Pamić je u Split poveo i Stefana Nikolića unatoč incidentu koji je prouzročio, a u sastavu nema Milana Đurića koji ima kartone.

Nedostaju: Đurić (kartoni)

Nakon jučerašnjeg kiksa Dinama u Zaprešiću, Riječanima protiv Zagreba na Rujevici u obzir dolaze isključivo tri boda. Rijeka je svakako veliki favorit protiv momčadi koja se nalazi na začelju ljestvice i u dosadašnjih 11 kola nije upisala niti jednu pobjedu. No, prvi dvoboj ovih suparnika u Kranjčevićevoj završio je 3:3.

“Zagreb je ekipa koja igra tehnički nogomet s puno dodavanja. Trebamo biti pažljivi i ustrajni, vršiti pritisak cijelu utakmicu. Pristajem i na primljeni pogodak, samo da zabijemo jedan više, jer, u nogometu se broje samo golovi i pobjede“, rekao je pred utakmicu Matjaž Kek.

Rijeka je remiziravši u posljednja dva kola drugo mjesto prepustila Hajduku, no današnjom pobjedom došli bi na samo dva boda od vodećeg Dinama. Dvoboj protiv Zagreba im sigurno neće biti lagan, budući da su im mnogi već u startu upisali tri boda koja su im prijeko potrebna za mir u svlačionici pred reprezentativnu stanku.

Nedostaju: Bertoša (ozljeda), Bradarić (kartoni)

Zagreb je uvjerljivo najlošija momčad HNL-a. Samo četiri boda iz 11 utakmica i Pjesnici se nalaze devet bodova udaljeni od mjesta koja osigurava opstanak u elitnom društvu hrvatskog nogometa. Jedinu ovosezonsku pobjedu Zagrebaši su upisali u Kupu protiv istarske Funtane koja se natječe u 1. Županijskoj ligi.

“Čeka nas dosta teška utakmica, za nas bi bod bio poput Učke. Pogotovo za nas koji dolazimo u Rijeku s posljednjeg mjesta na tablici. Radimo maksimalno, u igračkom i psihološkom smislu. Dobro je što na nama u ovoj utakmici nije nikakav pritisak“, rekao je pred utakmicu Dražen Madunović, pomoćni trener Zagrebaša.

Osim toga Zagreb već u sljedećem kolu, nakon reprezentativne stanke gostuje na Maksimiru kod aktualnog prvaka Dinama i ako danas izgube, za očekivati je kako će nakon 13 kola i dalje ostati na 4 boda, „miljama“ daleko od ostanka u 1. HNL.

Nedostaju: Stepčić (ozljeda)

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3667:19+4885
2Rijeka 3656:20+3677
3Hajduk 3646:28+1861
4Lokomotiva 3656:53+352
5Inter-Zaprešić 3639:48-947
6Split 3628:29-146
7Slaven Belupo 3641:42-142
8Osijek 3627:49-2234
9Istra 1961 3623:58-3524
10Zagreb 3627:64-3717

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!