Tenis

Borna Čorić odlično krenuo, ali Nishikori ipak slavio u tri seta

Branimir Korać • ponedjeljak, 05.10.2015.
Borna Čorić odlično krenuo, ali Nishikori ipak slavio u tri seta
Foto: FaH

Borna Ćorić završio je s nastupom na ATP turniru u Tokiju. Prvo kolo donijelo mu je vrlo tešku zadaću, igrao je protiv Keija Nishikorija kojem je uzeo set, ali ne i meč...

Igrati protiv Keija Nishikorija u Japanu vrlo je težak zadatak i Borna Ćorić nije mogao dobiti težeg protivnika. Unatoč tome odigrao je vrlo dobar prvi set, kasnije pokušavao, ali Nishikori je podignuo svoju igru i u ključnim trenucima bio bolji.

Japanac je malo uspavano krenuo u meč, servis mu nije najbolje funkcionirao i Ćorić je uspio pobjeći na 4:0. Borna je nastavio s dobrom igrom i pritiskom na servis Nishikorija te je kod 5:1 imao tri set lopte koje nije iskoristio. Što nije napravio tada, napravio je u sljedećem gemu kada koristi drugu set loptu i sa 6:2 vrlo uvjerljivo uzima prvi set.

Problemi su se počeli javljati u drugom setu. Nishikori je vrlo brzo napravio break i odvojio se na 3:0, a kada je kod 4:1 iskoristio loš servis gem Ćorića i još jednom mu oduzeo servis, bilo je jasno da meč odlazi u treći set.

Treći set odlučen je na samom početku. Ponovno je Nishikori napravio break, poveo s 1:0 da bi Ćorić odmah dobio priliku za povratak. Imao je 15:40, na prvoj break lopti napravio je neprisiljenu pogrešku na forhendu, a nakon toga Nishikori uz dobar servis uzima gem i kasnije ne pruža Ćoriću nikakvu priliku.

U završnici seta oduzeo mu je još jednom servis i s 2:6, 6:1, 6:2 prošao je u drugo kolo gdje ga očekuje dvoboj protiv Sama Querreya.

ATP Tokio, prvo kolo:
Kei Nishikori (Japan, 2) - Borna Ćorić (Hrvatska) 2:6, 6:1, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.10.2015. u 17:43
    Ohrabruje što pruža jak otpor, fali mu samo konstanta, a to će steći iskustvom. Jednom će se i njemu otvoriti ždrijeb.
    Obrisan korisnik
  • teniosac05.10.2015. u 12:08
    najgori mogući ždrijeb za Tokio,nadajmo se boljem u Shangaiu,već bi bilo vrijeme da i njega malo sreća pomazi..
    teniosac
  • Obrisan korisnik05.10.2015. u 11:48
    Mali nema sreće sa ždrijebom ove godine i gotovo. Nadal, Nishikori, Agut u prvom kolu je zbilja prejaka stepenica.
    Obrisan korisnik