Nogomet

Chelsea bez pobjede na gostovanju u Ukrajini, Zenit stopostotan nakon tri kola

Branimir Korać • utorak, 20.10.2015.
Chelsea bez pobjede na gostovanju u Ukrajini, Zenit stopostotan nakon tri kola
Foto: EPA

Nakon tri odigrana kola, Zenit je jedina stopostotna momčad skupina G i H, a Maccabi je jedini bez osvojenog boda, ali i bez postignutog pogotka...

Skupina G

Dinamo Kijev - Chelsea 0:0

Pogodaka nije bilo u Kijevu gdje je domaći Dinamo ugostio momčad Chelseaja, a susret je završen remijem. Domagoj Vida dobro je odradio svih 90 minuta u domaćem sastavu.

Susret je bio dosta izjednačen, a u početnoj fazi Chelsea je bio opasniji, više je prijetio i uostalom pogodio i vratnicu. Dogodilo se to već u desetoj minuti kada je pokušaj Hazarda vrhovima prstiju skrenuo Šovkovski i lopta je pogodila okvir gola.

Sedam minuta kasnije gosti traže kazneni udarac, Fabregas je pao u 16 metara nakon dvoboja s Ribalkom, no sudac je pokazao da se igra nastavi.

Što se poluvrijeme više bližilo svome kraju, to je ritam igre sve više opadao i promjena na semaforu nije bilo kao niti prilika za isto.

Chelsea ponovno gađa okvir gola na početku drugog dijela. Iz slobodnog udarca Willian je sjajno gađao, ali sreća je bila na strani domaćina i lopta pogađa gredu.

Prilika je do kraja susreta bilo na obje strane, jednu je imao i Domagoj Vida, međutim mreže su mirovale i susret je završio bez pobjednika.

Porto - Maccabi 2:0

Porto nije dozvolio iznenađenje na Dragau protiv Maccabija iz Tel Aviva i golovima u prvom poluvremenu stigao je do pobjede 2:0.

U zanimljivih prvih 45 minuta sve je riješeno u svega tri-četiri minute.

Do 37. minute mreže su mirovale, a onda je Porto poveo. Layun je bio u ulozi asistenta, a Aboubakar je lijepim udarcem glavom svladao Rajkovića.

Vrlo brzo domaćin je došao i do drugog gola. Ponovno je u njemu sudjelovao Aboubakar, ovaj put odlično je poslužio Brahimija koji se sjurio prema golu i zabio za povećanje vodstva.

U drugom dijelu Portugalci su uspjeli sačuvati prednost, imali i priliku za povećanje vodstva kada ih je zaustavila vratnica i Maccabi je stigao do novog poraza.

Skupina H

Valencia - Gent 2:1

Valencia je stigla do očekivana tri boda na svom travnjaku protiv Genta iako je do njih došla vrlo teško. Pomogli su i gosti, skrenuli su dva puta loptu u svoju mrežu i Valencia je uzela pobjedu.

Igralo se otvoreno, Belgijci se nisu samo branili već su i sami bili opasni i da su došli do boda, ne bi bilo nezasluženo.

Valencia je odlično otvorila utakmicu, pritisnula je igrače Genta pred 16 metara, nizala prilike i u 15. minuti je nagrađena. Cancelo je sjajno ubacio loptu na pet metara, do nje je stigao Feghouli i uz pomoć Nielsena vara gostujućeg vratara.

Nakon primljenog pogotka počeo je igrati i Gent koji u nekoliko navrata dolazi pred vrata Domenecha te u 39. minuti i poravnava. Foket je fantastičnim udarcem iskosa izjednačio i vratio Gent u igru.

U drugom dijelu Valencia je krenula po pogodak, a do njega je došla u 72. minuti i to uz dosta sreće. Pritisak pred golom Genta okončao je udarcem Gaya, a njegov pokušaj u mrežu skreće Mitrović i donosi pobjedu Valenciji.

Zenit - Lyon 3:1

I Zenit i Lyon ove sezone u prvenstvu imaju dosta šarenih predstava, ali Rusi u Ligi prvaka guraju odlično. Stigli su i do treće pobjede te su zadržali stopostotan omjer svladavši Francuze s 3:1.

Utakmica nije mogla početi lošije za goste koji su već u drugoj minuti bili u rezultatskom minusu. Nekoliko vezanih pogrešaka u obrani gostiju Zenit je uspio kazniti i doći do vodstva. Šatov je odlično proigrao Dzjubu koji zabija pokraj Lopesa za vodstvo.

Zenit je do kraja prvog dijela bio bolja momčad, mogao je čak i povećati vodstvo, međutim ostalo je 1:0 uoči drugih 45 minuta.

Odmor je dobro došao Francuzima koji bolje ulaze u nastavak i dolaze do poravnanja. Nije im dugo trebalo, već u 50. minuti Jallet koji je među sukrivcima za prvi gol domaćina, pronalazi Lacazettea, a ovaj lijepim potezom poravnava.

Kratko je Lyon bio u egalu, već u 56. minuti domaćin se vraća u prednost. Hulk je povukao napad Zenita i onda s 20-ak metara krasno pogodio kut za vodstvo.

Pet minuta kasnije Lyon je tražio kazneni udarac nakon dvoboja Rafaela i Lombaertsa, on nije dosuđen, a nakon toga uslijedio je pritisak gostiju, Lacazette je imao nekoliko lijepih prilika, ali lopta nije završila u golu.

U 83. minuti kontranapad domaćina, bijeg Šatova i asistencija za Dannyja koji potvrđuje pobjedu Zenita.

Liga prvaka, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Dynamo Kijev0:0Chelsea
Porto2:0Maccabi Tel Aviv
1Chelsea 511:3+810
2Porto 59:6+310
3Dynamo Kijev 57:4+38
4Maccabi Tel Aviv 51:15-140

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.10.2015. u 09:30
    odličan Zenit u Ligi prvaka
    Obrisan korisnik