Nogomet

Nije bilo problema za prvoligaše, Hajduk, Osijek i Rijeka u četvrtfinalu Kupa

Branimir Korać • srijeda, 28.10.2015.
Nije bilo problema za prvoligaše, Hajduk, Osijek i Rijeka u četvrtfinalu Kupa
Foto: FaH

Interu, Dinamu i Slaven Belupu u četvrtfinalu Kupa pridružila su se još tri prvoligaša. Hajduk, Rijeka i Osijek ubilježili su gostujuće pobjede kod objektivno dosta lošijih protivnika...

Onaj lakši dio natjecanja u Hrvatskom kupu polako se bliži svome kraju, prvoligaši uspješno odrađuju posao i svih šest četvrtfinalnih sudionika dolazi iz najvišeg ranga. Ukoliko Lokomotiva svlada Zadra, imat ćemo same prvoligaše u četvrtfinalu.

Osijek je najduže lomio svojeg protivnika u ranijem terminu u srijedu, gostovao je kod HAŠK-a i upisao pobjedu 2:0. Do pobjede je stigao golovima u posljednjoj četvrtini utakmice, prvo je Tomislav Štrkalj u 69. minuti doveo goste u vodstvo, a zatim je prolaz potvrdio golom u 77. minuti Nikola Mandić.

Prava fešta bila je u Lekeniku gdje je istoimeni domaćin ugostio momčad Hajduka i upisao poraz 5:1. Dok je domaćin imao snage, solidno se držao, imao čak i vodstvo, ali kasnije je kvaliteta isplivala.

Jedan od brojnih igrača Segestine škole Dejan Živčić šokirao je Splićane u 20. minuti kada je svladao Dantea Stipicu i doveo Lekenik u vodstvo, no već 15 minuta kasnije gosti su bili u prednosti.

Prvo je u 29. minuti Balen skrivio kazneni udarac koji je Mijo Caktaš pretvorio u pogodak, a onda je u 34. minuti preokret dovršio Anton Maglica.

Maglica je odvojio Splićane u 54. minuti svojim drugim golom, a u završnici susreta još su Caktaš i Roguljić dotukli domaćina, iskoristili igrača više nakon isključenja Balena i odveli Hajduk do visokih 5:1.

Rijeka nije imala daleko putovanje, gostovala je u susjedstvu kod Opatije i u drugom poluvremenu osigurala prolaz. U prvom poluvremenu pogodaka nije bilo, domaćin je čak i imao ponešto pogodaka, no drugo poluvrijeme donijelo je drugačiju priču.

U 55. minuti Rijeka je načela mrežu Opatije kada je Tomasov odbijenu loptu poslao u gol, 15 minuta kasnije u strijelce se upisao i Bezjak, a konačnih 3:0 postavio je u 79. minuti Roshi.

Hrvatski kup

osmina finala

Mladost Ždralovi1:3Dinamo
Šibenik0:2Slaven Belupo
Inter-Zaprešić4:3 **Cibalia
HAŠK0:2Osijek
Opatija0:3Rijeka
Lekenik1:5Hajduk
Zagreb2:1 *Istra 1961
Zadar5:4 **Lokomotiva

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Dalmatino_Th28.10.2015. u 20:15
    Bravo "bili"! HŽV
    Dalmatino_Th