Hrvatski kup, Osmina finala, 27.10.2015, 14:00 h, Brdo, Ždralovi, gledatelja: 1500
Suci: Ivan Bebek, Borut Križarić, Marko Stolnik
Mladost Ždralovi
Mladost Ždralovi
1:3 Dinamo
Armin Hodžić 62'
Angelo Henriquez 70'
El Arbi Hillel Soudani 87'
Dinamo

Trećeligaš Mladost iz Ždralova namučio Dinamo u susretu Hrvatskog kupa

Denis Drljepan-Mihoci • utorak, 27.10.2015.
Trećeligaš Mladost iz Ždralova namučio Dinamo u susretu Hrvatskog kupa
Foto: FaH

U prvoj utakmici osmine finala Hrvatskog kupa aktualni prvak Dinamo teže od očekivanog stigao je do pobjede protiv trećeligaša Mladosti iz Ždralova koji je na poluvremenu imala minimalnu prednost...

Mladost Ždralovi
Mladost Ždralovi
Dinamo
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Trener
 
3
(do 65')
13
(do 52')
Pričuvni igrači
Trener
Zoran Mamić

Zagrebački Dinamo prekinuo je niz od dva uzastopna poraza pobjedom u kup utakmici protiv trećeligaša Mladosti iz Ždralova, koja je na poluvremenu imala minimalnu prednost, ali Dinamo je u drugom poluvremenu stigao do zaslužene pobjede.

Prije početka susreta uprava Mladosti uručila je poklon izvršnom predsjedniku Dinama Zdravku Mamiću, koji je svoje prve nogometne korake napravio upravo u Mladosti iz Ždralova.

U šestoj minuti susreta Dinamo je imao prvu veliku priliku. Nakon ubačaja iz kornera lopta je stigla do Endrija Cekicija koji je iz okreta pogodio stativu.

Angelo Henriquez imao je dvije velike prilike u desetoj i 13. minuti susreta, ali oba puta vratar domaćina Kristijan Srbljanović je bio uspješniji.

U 17. minuti susreta Ante Ćorić izbio je sam pred vratara, ali nije htio biti sebičan te je pokušao dodati na drugu stranu do Henriqueza, no njegov pokušaj spriječio je vratar domaćina.

Iz prve veće prilike Mladost je stigla u prednost. Nakon ubačaja iz kornera lopta je stigla do Ivana Starčevića koji postiže pogodak za vodstvo.

Na startu drugog poluvremena umjesto Ivana Borasa u igru je ušao El Arbi Hillel Soudani koji je unio živost u igri gostiju, a u 62. minuti odlično je asistirao za Armina Hodžića koji glavom zabija za poravnanje rezultata.

Osam minuta kasnije Dinamo stiže do preokreta. Nakon kratkog dodavanja Domagoja Pavičića, Ćorić je loptu produžio do Henriqueza koji bez većih problema pogađa prazna vrata.

U 81. minuti Soudani je izbio sam pred vratara, ali Srbljanović ponovno zaustavlja pokušaj Modrih. Tri minute kasnije Mladost je imala veliku priliku, ali pokušaj Tomislava Pleića klizećim startom sprječava stoper gostiju Filip Benković.

U 87. minuti Dinamo stiže do povećanja prednosti i konačnog rezultata utakmice. Hodžić je ubacio loptu na drugu stranu gdje se nalazi Soudani koji je pogotkom okrunio svoju dobru igru u drugom poluvremenu.

Posljednju priliku na susretu imala je momčadi Mladosti. Nakon proigravanja Ivana Sabljića, Luka Šiprak je uputio udarac iskosa, ali njegov pokušaj nogom u korner izbacio je vratar Dinama Antonijo Ježina.

U 17 sati na rasporedu su još dvije utakmice Hrvatskog kupa između Intera i Cibalje te Šibenika i Slaven Belupa.

Hrvatski kup

osmina finala

Mladost Ždralovi1:3Dinamo
Šibenik0:2Slaven Belupo
Inter-Zaprešić4:3 **Cibalia
HAŠK0:2Osijek
Opatija0:3Rijeka
Lekenik1:5Hajduk
Zagreb2:1 *Istra 1961
Zadar5:4 **Lokomotiva

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.10.2015. u 19:59
    ha ha ha ha
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.10.2015. u 17:46
    Svaka čast. Zasluženo
    Obrisan korisnik