Nogomet

Medić u produžetku odveo Zagreb u četvrtfinale, Lokomotiva slavila nakon penala

Branimir Korać • srijeda, 28.10.2015.
Medić u produžetku odveo Zagreb u četvrtfinale, Lokomotiva slavila nakon penala
Foto: FaH

Posljednja dva susreta osmine finala Hrvatskog kupa ponudila su dosta drame, a na kraju su listu sudionika četvrtfinala kompletirala još dva prvoligaša - Zagreb i Lokomotiva...

Svih osam sudionika četvrtfinala Hrvatskog kupa su hrvatski prvoligaši. Dinamo, Slaven Belupo i Inter plasirali su se u četvrtfinale u utorak, Hajduk, Rijeka i Osijek nešto ranije u srijedu, a posljednji koji su otišli dalje su Zagreb i Lokomotiva.

Zagreb je u Kranjčevićevoj u prvoligaškom dvoboju ugostio Istru 1961 i upisao pobjedu 2:1 u produžetku. Pogodak za prolaz postigao je Lovro Medić u 110. minuti utakmice.

Zagreb je zasluženo poveo u 53. minuti pogotkom Matiasa Šulca koji je nešto ranije pogodio i gredu. U toj situaciji bio je precizniji i nakon dodavanja Gabrijela Bobana doveo je domaćina u vodstvo.

Puljani su uspjeli doći do poravnanja u 72. minuti kada je snažnim udarcem Marcel Heister svladao Livakovića i odveo svoju momčad u produžetak.

Od 99. minute Puljani su igrali bez isključenog Gojkovića te Zagreb koristi brojčanu nadmoć i u 110. minuti nakon loše reakcije Brkića domaćin dobiva kazneni udarac koji Medić pretvara u pogodak za prolaz.

Dramatično je bilo u Stanovima gdje je Zadar pokleknuo tek nakon penala. Lokomotiva se provukla i sretno došla do prolaza.

Zagrepčani su poveli pogotkom Mirka Marića u 24. minuti, ali Zadrani su odgovorili i preko Jurića u 85. izborili produžetak.

Tamo je domaćin stigao do prednosti na isteku prvog produžetka pogotkom Terkeša, ali odmah po povratku s odmora Andrijašević poravnava na 2:2.

Odluka je pala s 11 metara, Jerbićev udarac obranio je Zelenika, a kada je Prenga zabio u posljednjoj seriji, započelo je veliko slavlje gostiju.

Hrvatski kup

osmina finala

Mladost Ždralovi1:3Dinamo
Šibenik0:2Slaven Belupo
Inter-Zaprešić4:3 **Cibalia
HAŠK0:2Osijek
Opatija0:3Rijeka
Lekenik1:5Hajduk
Zagreb2:1 *Istra 1961
Zadar5:4 **Lokomotiva

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!