Nogomet

Hajduk lovi pobjedu na neugodnom im Gradskom vrtu, Zagreb traži prvu pobjedu protiv Slavena u Kranjčevićevoj

Sportnet • subota, 07.11.2015.
Hajduk lovi pobjedu na neugodnom im Gradskom vrtu, Zagreb traži prvu pobjedu protiv Slavena u Kranjčevićevoj
Foto: Duje Bonačić

Nogometaši Hajduka neće imati lagani zadatak vratiti se pobjedama na uvijek im neugodnom gostovanju u Gradskom vrtu, a posljednji Zagreb lovi prvu prvenstvenu pobjedu na domaće terenu protiv Slaven Belupa.

Osječani nakon 15 odigranih kola imaju tek 10 osvojenih bodova i nalaze se sedam bodova iza mjesta koje osigurava opstanak. Iako su tradicionalno igrali dobro protiv Hajduka u Gradskom vrtu, posljednji međusobni dvoboj su izgubili kao i tri prethodna na Poljudu.

“I dalje vjerujem u svoje igrače i znam da će dati sve od sebe kako bismo na kraju bili sretniji i zadovoljniji od svojeg protivnika. Hajdukovci su optimistični i s obzirom na stanje na ljestvici, favoriti. No, vjerujem kako će to biti dodatni motiv mojim igračima da pruže svoj maksimum. Ne mislimo se isključivo braniti, a s koliko ćemo napadača igrati, to je uvijek relativno“, rekao je pred dvoboj Zoran Zekić.

Dakako, novi poraz za Osječani dodatno bi ih udaljio od osiguravanja prvoligaškog statusa. Već est lola uzastopno ne znaju za pobjedu, a veliki hendikep predstavljat će im činjenica da Kohorta bojkotira utakmice svojega kluba te će Hajduk imati „domaćinsku“ atmosferu u Gradskom vrtu.

Nedostaju: Perošević (ozljeda)

Nakon što su nizom odličnih rezultata zasjeli na prvo mjesto ljestvice Hajdukovci su u prošlom kolu doživjeli težak i bolan poraz od Rijeke na Poljudu i trenutno se nalaze na drugom mjestu s dva boda manje od vodeće Rijeke. Povratak na pobjednički kolosijek Bijeli traže na uvijek im neugodnom gostovanju u Gradskom vrtu.

Nakon poraza od Rijeke analizirali smo neke stvari i vidimo što nam je potrebno da bismo bili bolji. Moramo imati brži protok lopte. Dobro je što su igrači samokritični. Imamo velikih problema s ozljedama, a Osijek je neugodan protivnik unatoč poziciji na ljestvici. Iako nisu pobijedili, upisali su nekoliko gustih poraza u posljednje vrijeme“ rekao je pred dvoboj Damir Burić.

Burić u ovaj dvoboj ulazi s velikim problemima u obrani. Nakon već ranije ozlijeđenih Ohandze, Pejića i Nižića, na listi ozlijeđenih našli su se tri defenzivca Milić, Velazquez i Bilji. Hajdukova struka nada se kako će barem jedan od njih trojice biti spreman za važnu današnju utakmicu.

Nedostaju: Ohandza, Pejić, Nižić, Milić, Velazquez, Bilj (ozljede)

Zagreb će u subotu na domaćem terenu loviti još uvijek neostvarenu prvu pobjedu ove sezone. U goste im dolazi koprivnički prvoligaš, koji je u posljednjih pet utakmica upisao jednu pobjedu. Susret Zagreba i Slaven Belupa s obje će strane biti pod imperativom pobjede.

Momčad sa začelja tablice jednostavno ne pronalazi rješenje kojim bi došla do važna tri boda. U 15 odigranih utakmica, Zagreb je skupio jedva pet bodova, a prošlog vikenda imao je veliku priliku u sudačkoj nadoknadi da slavi protiv Istre, no kazneni udarac nije rezultirao pogotkom.

Pjesnici su od početka sezone 12 puta tresli protivničku mrežu, dok se njihova tresla 29 puta. Sigurno je da će u susretu sa Slaven Belupom tražiti izlaz iz krize u koju su zapali, ali protivnik s druge strane terene neće biti nimalo lak.

Nedostaje: Šehić (kartoni)

Slaven Belupo u posljednjih je pet utakmica upisao jednu pobjedu, tri puta je dijelio bodove i jednom je gubio. U Zagreb ide po puni plijen s kojim bi se približili sredini tablice Prve HNL. Inter i Lokomotiva u petak su otvorili 16. kolo, a pobjeda Lokomotive Farmaceutima je otvorila put do šestog mjesta.

Farmaceuti još uvijek nisu u gostima osvojili sva tri boda, a nakon što su u prošlom kolu s velikih 4:0 svladali Inter, optimizam je u koprivničkom taboru narasao. “Ozračje u klubu je odlično i naravno da idemo na pobjedu. Svjesni smo da neće biti lako, ali spremni smo za osvajanje prva tri gostujuća boda”, rekao je Kopić uoči susreta.

Momčad koprivničkog prvoligaša dobro je startala u sezonu, no posljednja pobjeda, ne računajući pobjedu protiv Intera, bila je u osmom mjesecu kada su s 2:1 na domaćem travnjaku svladali, ni više ni manje, nego Zagreb.

Nedostaje: nitko

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3667:19+4885
2Rijeka 3656:20+3677
3Hajduk 3646:28+1861
4Lokomotiva 3656:53+352
5Inter-Zaprešić 3639:48-947
6Split 3628:29-146
7Slaven Belupo 3641:42-142
8Osijek 3627:49-2234
9Istra 1961 3623:58-3524
10Zagreb 3627:64-3717

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!