Nogomet

Važne utakmice pred Rijekom i Hajdukom: Riječani putuju u Osijek, Splićani čekaju Inter

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • subota, 21.11.2015.
Važne utakmice pred Rijekom i Hajdukom: Riječani putuju u Osijek, Splićani čekaju Inter
Foto: FaH

Nakon što je Dinamo slavio u Koprivnici u petak, subota donosi nastupe preostala dva kluba iz vodećeg trojca. Hajduk dočekuje Inter, a Rijeka gostuje u Osijeku...

Povratak prvenstvenim obavezama nakon reprezentativne stanke nogometašima Osijeka donosi domaći susret protiv Rijeke. I dok gosti predvode prvoligaško društvo s bodom više u odnosu na Dinamo, ali i utakmicom manje, Osječani se nalaze četiri boda od sigurne zone.

Momčad Zorana Zekića samopouzdanje pred ovaj zahtjevan ispit gradi na rezultatu iz posljednjeg kola u kojem su na domaćem terenu svladali sastav Hajduka. "Tražit ću da pristup u ovom susretu bude jednako onome protiv Hajduka. Takav način igre morao bi postati pravilo, a ne iznimka. Svakom protivniku trebamo pokazati tko je gazda na ovom terenu."

Trener Osijeka za ovaj susret ne može računati na usluge Andreja Lukića i Tomislava Šarića. "Peroševiću je trebala jedna takva utakmica, kao što je bila ova u Velikoj, u kojoj će se raspucati, no za sada on ima snage tek za jedno poluvrijeme."

Nedostaju: Lukić, Šarić (kartoni)

Nakon reprezentativnih obaveza nogometaši Rijeke vraćaju se onim prvenstvenim, gostovanjem u Osijeku kod pretposljednjeg kluba MAXtv Prve lige. Bez obzira na umor zadržavanje četiri boda prednosti pred Dinamom, s kojim se ušlo u pauzu, glavni je cilj momčadi Matjaža Keka.

"Zadovoljan sam činjenicom da je puno mojih igrača dobilo veliku minutažu u svojim reprezentacijama. Osim umora, koji je prirodan, svi su se više-manje vratili zdravi. Pokušat ćemo crpiti pozitivnu energiju koju su igrači donijeli s reprezentativnih ispita."

Na put u Osijek nije krenuo Moises koji odrađuje suspenziju zbog nakupljena tri žuta kartona. "Susret s Osijekom od nas traži koncentraciju i odlučnost, pobjedom protiv Hajduka naš je domaćin dobio samopouzdanje, a utakmice u Gradskom vrtu oduvijek su bile nezgodne."

Nedostaju: Moises (kartoni)

Reprezentativna stanka za Splićane je došla u pravo vrijeme. Neposredno prije nje momčad je upisala dva poraza, izgubila je u derbiju protiv Rijeke, a zatim i u Osijeku. Damir Burić dobio je priliku osvježiti igrače i vratiti ih na pravi kolosijek uoči završnice ovog jesenjeg dijela sezone. Koliko je u tome uspio, pokazat će dvoboj protiv Intera.

"Čestitam našim reprezentativcima koji su dobro odradili svoj dio posla, a njihovi nastupi pokazuju da smo na dobrom putu. Sada nas čeka Inter, dobra momčad koja je poput nas dobro krenula, ali također je spojila dva poraza. Moramo biti oprezni, oni su remizirali s Rijekom, Dinamom i Splitom što dovoljno govori o njima", kaže Burić.

Većih problema za Burića uoči Intera nema, ovaj susret propusti će Ohandza koji je ponovno ozlijeđen te Velazquez dok su ostali i konkurenciji za nastup.

Nedostaju: Bašić (kartoni), Ohandza, Velazquez (ozljeda)

Odlične igre Intera u dobrom dijelu ove sezone stigle su i zaslugom Ilije Nestorovskog za kojeg se tvrdi kako je i na meti Hajduka. Splićani će ga sada moći i pobliže upoznati, a sve glasnije spominje se kako bi nmakedonski napadač mogao napustiti Inter tijekom zimske stanke. Može li ga Hajduk platiti ili će ipak van Hrvatske, vrijeme će pokazati.

"Možda nije na meni da to govorim, ali vjerujem da će Ilija završiti izvan Hrvatske i to možda već tijekom zime. I on i klub trebaju dobar transfer koji bi olakšao život i njemu i nama. Ne vjerujem da će završiti u Hajduku već da će otići van, ali on će biti taj koji će odlučiti", prenose makedonski mediji izjavu Samira Toplaka.

Nestorovski će predvoditi dobre goste na Poljudu, a nedostajat će im Mislav Komorski koji zbog kartona ne može nastupiti u ovom za obje momčadi važnom susretu.

Nedostaju: Komorski (kartoni)

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3667:19+4885
2Rijeka 3656:20+3677
3Hajduk 3646:28+1861
4Lokomotiva 3656:53+352
5Inter-Zaprešić 3639:48-947
6Split 3628:29-146
7Slaven Belupo 3641:42-142
8Osijek 3627:49-2234
9Istra 1961 3623:58-3524
10Zagreb 3627:64-3717

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!