Liga prvaka, skupina F, 5. kolo, 24.11.2015, 20:45 h, London, Emirates Stadium, gledatelja: 58.978
Suci: Viktor Kassai (Mađarska)
Arsenal
Arsenal
Mesut Özil 29'
Alexis Sanchez 33', 69'
3:0(2:0) Dinamo
Dinamo

VIDEO Arsenal na pogon Alexisa Sancheza izbacio Dinamo iz Europe

Niko Rukavina • utorak, 24.11.2015.
VIDEO Arsenal na pogon Alexisa Sancheza izbacio Dinamo iz Europe
Foto: EPA

Arsenal je u petom kolu Lige prvaka s uvjerljivih 3:0 nadvisio Dinamo i ostao u igri za nokaut fazu, dok je Dinamo ovim porazom izgubio i teoretske šanse za prezimljavanje u Europi, koje Modri čekaju od 1970. godine.

Arsenal
Arsenal
Dinamo
33
Petr Čech
4
Per Mertesacker
6
Laurent Koscielny
18
Nacho Monreal
24
Hector Bellerin
(do 82')
11
Mesut Özil
19
Santi Cazorla
(do 82')
20
Mathieu Flamini
12
Olivier Giroud
(do 68')
17
Alexis Sanchez
28
Joel Campbell
Pričuvni igrači
16
Aaron Ramsey
68'
2
Mathieu Debuchy
82'
21
Calum Chambers
82'
Trener
Arsene Wenger
10
(do 84')
Pričuvni igrači
Trener
Zoran Mamić

Arsenal je potpuno zasluženo nadvisio prvaka Hrvatske, a apsolutni junak dvoboja bio je Alexis Sanchez koji je zabio dva pogotka, upisao asistenciju te je bio nepremostiva prepreka za večeras iznimno slabu Dinamovu obranu.

Oba trenera za ovu utakmicu nisu mogla računati na nekoliko ključnih igrača, a takav obostrani hendikep je zasigurno više išao na ruku Arseneu Wengeru koji raspolaže puno širim kadrom od Zorana Mamića te je Arsenal rutinski uzvratio Dinamu za poraz u prvom kolu u Maksimiru.

Dinamo je solidno i vrlo hrabro otvorio utakmicu, ali je prvu prigodu stvorio Arsenal u 6. minuti kada je Santi Cazorla pucao preko gola. Opasno je pred Dinamovim golom bilo i šest minuta kasnije kada se u izglednoj prigodi našao Sanchez, ali je napravio potez previše i Dinamova obrana je uspjela otkloniti opasnost.

Nakon rezerviranog uvoda, Arsenal je počeo sve više stezati obruč oko Dinamovih vrata i gol je visio u zraku. Prvi pogodak Topnici su zabili u 29. minuti. Mesut Özil ispratio je lijep centaršut Sancheza i glavom zabio za vodstvo svoje momčad.

Modri su se nakon gola raspali, imali su nekoliko početničkih krivih dodavanja, a nakon jednog takvog Leonarda Sigalija u 33., Arsenal je zabio drugi pogodak na utakmici. Strijelac je na asistenciju Nacha Monreala bio Sanchez.

Pred kraj poluvremena, Eduardo je s dvije sjajne intervencije spasio svoj gol od trećeg pogotka Arsenala. Domaćini su u prvih 45 minuta bili puno bolja momčad na terenu i zasluženo su na odmor otišli s dva pogotka prednosti.

Arsenal je nastavio s dominacijom i u nastavku utakmice, no u 56. minuti Dinamo je došao do svoje prve prigode na utakmici kada je Alexandru Matel opasno tukao iskosa, ali je njegov udarac otišao pokraj gola.

Utakmica se potom malo primirila, sve do 69. minute kada je Arsenal otklonio sve sumnje oko konačnog pobjednika. Topnici su još jednom izigrali obranu Dinama, Sanchez je iskoristio asistenciju Joela Campbella, zaobišao Eduarda i poentirao u praznu mrežu za svoj drugi pogodak na utakmici.

Arsenal je potom umalo zabio autogol, no Petr Čeh je spasio vrata, a iz ponovljenog pokušaja Marko Rog je iskosa pogodio vratnicu. Dinamo je uspio zabiti i pogodak koji je opravdano poništen zbog zaleđa El Arabija Soudanija.

Arsenal je do kraja utakmice kontrolirao dvoboj, a najveću šansu propustili su u 88. kada je nezaustavljivi Sanchez sjajno izbacio Özila koji glavom puca pored gola. Arsenal za prolaz dalje u posljednjem kolu mora pobijediti Olympiakos u Pireju s barem dva pogotka razlike ili s jednim, ako zabiju tri ili više pogodaka.




Liga prvaka, skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Arsenal3:0Dinamo
Bayern4:0Olympiakos
1Bayern 619:3+1615
2Arsenal 612:10+29
3Olympiakos 66:13-79
4Dinamo 63:14-113

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Veni vidi vici25.11.2015. u 13:50
    ova utakmica je pokazala realnu razliku između Dinama i Arsenala a isto tako da Arsenal prvu utakmicu u Maksimiru nije shvatio najozbiljnije
    Veni vidi vici
  • Obrisan korisnik25.11.2015. u 12:00
    šovšića? reci da se zajebavaš. lik je takva trutina da to svijet nije vidio. ja ne vidim niti jedan razlog zašto je on u dinamu
    Obrisan korisnik
  • snoopy25.11.2015. u 08:49
    Mislim da je vrijeme na zimu se rješiti Machada, Fernadesa, Sudania,(prodati), a preko proljeća uigrati u ekipi Šovšića, Pavličića, priključiti nekoga od mlađih
    snoopy
  • penetrisac24.11.2015. u 23:04
    Kvalitativna razlika je prevelika kad Dinamo ne radi blok onako kvalitetno kako ga je igrao u Zagrebu.U tom bloku naročito je falio Ademi koji je najvažniji i najagresivniji Dinamov igrač , vođa ekipe.Danas se to zorno vidjelo , kao što se vidjelo da Antolić i Goncalo nemaju šta raditi u ekipi koja... [više na forumu]
    penetrisac
  • Obrisan korisnik24.11.2015. u 22:55
    ronaldinho sto pises glupost, radje procitaj strucnu analizu aleksandra holige! zezam se, sve sto si napisao stoji!
    Obrisan korisnik