Nogomet

VIDEO: Barcelona i Bayern nastavljaju demonstrirati silu; važne gostujuće pobjede Genta i Dinamo Kijeva

Nikola Raič • utorak, 24.11.2015.
VIDEO: Barcelona i Bayern nastavljaju demonstrirati silu; važne gostujuće pobjede Genta i Dinamo Kijeva
Foto: EPA

Čak 20 pogodaka vidjeli smo na pet preostalih utakmica petog kola Lige prvaka, ne računajući poraz Dinama u Londonu. Najefikasnija bila je Barcelona s čak šest komada u mreži Rome…

Barcelona – Roma 6:1

Rezultat iz Bjelorusije dobro je došao Romi, ali da je potraga za bodovima na Nou Campu trenutno najteži zadatak u Europi pokazalo se i večeras. Barcelona je razmontirala Romu sa 6:1 i osigurala prvo mjesto u skupini.

Luis Enrique sretan je što ponovno može računati na najboljeg svjetskog nogometaša te očekuje pobjedu protiv Rome: “Ova utakmica je prilika da osiguramo prvo mjesto u skupini, sigurno je da će biti teška zato što su Romi potrebni bodovi. Naravno da sam sretan zbog povratka Messija, užitak ga je gledati na terenu.“ Rudi Garcia nadao se da će njegova momčad doći do dobrog rezultata: “Nogomet je predivna igra i ne pobjeđuje uvijek bolja momčad, ne vjerujem da postoji momčad koju je nemoguće pobijediti. Ako ne vjerujemo da možemo nešto učiniti danas, onda ne zaslužujemo biti ovdje.“

Iako je najavio kako se u Barceloni neće braniti cijelu utakmicu, Rudiju Garciji nije preostalo ništa drugo. Jednosmjerna utakmica od prve minute i „viktorija“ na gol Rome. Barcelona je povela u 15. minuti pogotkom Suareza da bi na 2:0, samo tri minute kasnije, nakon sjajne akcije povisio Leo Messi. Barcelona se primirila te je treći pogodak stigao tek pred odmor, strijelac je ponovno Suarez.

U drugi dio Barcelona ulazi jednako angažirano i raspoloženo te nastavlja demonstrirati fenomenalan nogomet. Messi ovaj puta u ulozi asistenta za Piquea, da bi se zatim i sam, po drugi puta, upisao u listu strijelaca za visokih 5:0.

Kad utakmica ode u ovome smjeru ne očekujete previše uzbuđenja u završnici, ali večeras smo na Nou Campu u posljednjih 15 minuta vidjeli još dva pogotka i dva promašena kaznena udarca. Adriano je odmah ispravio promašaj svog sunarodnjaka Neymara, dok se Edin Džeko sam iskupio za svoj promašaj s bijele točke pogotkom u posljednjoj minuti susreta.

Bayern – Olympiakos 4:0

Iako je gotovo osigurao prolazak skupine, domaćin nije imao milosti za goste koji su došli po bodove koji im mogu otvoriti vrata drugog kruga. Bayern je uraganskim otvaranjem osigurao nova tri boda i prvo mjesto u skupini.

“Znamo koliko je jak Olympiakos, igraju dobar nogomet. Ova utakmica je kao finale za nas i pobjedom možemo osigurati plasman u drugi krug,“ kao i obično Guardiola s dozom opreza najavljuje utakmicu u kojoj je Bayern veliki favorit. Trener gostiju Marco Silva svjestan je težine zadatka koji se nalazi pred njegovom momčadi: “Bayern je jača momčad od Arsenala, možda i najjača na svijetu. Borit ćemo se do kraja utakmice kako bi izvukli nešto s ovog gostovanja.“

Nakon samo dvadeset minuta pitanje pobjednika je bilo riješeno. Pogotke su redom zabijali Costa, Lewandowski te Müller. Bayern je naravno mogao voditi i više nakon prvih 45 minuta, ali Bavarci nisu bili precizni kao na startu utakmice.

U drugom dijelu probudio se Olympiakos, pogotovo nakon crvenog kartona Badstubera, ali nisu uspjeli pronaći put do mreže domaćina. S druge strane Bayern nije imao problema zabiti ni s igračem manje, strijelac za konačnih 4:0 bio je Coman.

Lyon – Gent 1:2

Lyon je katastrofalno odradio dosadašnji dio natjecanja i sa samo jednim bodom su dočekali ugodno iznenađenje iz Belgije. Gent je do sada igrao puno bolje nego što to pokazuje njegov bodovni konto, a večeras je nagrađen za svoje dobre igre. U posljednjoj minuti susreta Belgijci su došli do pobjede koja im otvara vrata drugog kruga.

Hubert Fournier svjestan je koliko Gent dobro igra u Ligi prvaka:“Bojimo se Genta, ali nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu. Naučili smo iz prvog susreta s njima da moramo biti u potpunosti fokusirani, organizirani i moćni, ako želimo dobar rezultat.“ Trener Genta, Hein Vanhaezebrouck svjestan je teškog izazova: “Sve je moguće, znamo da će biti teško i koliko će Lyon htjeti pobjedu pred svojim navijačima.“

Dobru utakmicu gledali smo na nama uvijek dragom Gerlandu. Lyon je rano poveo, već nakon sedam minuta igre nakon dobre akcije, strijelac za 1:0 bio je Ferri. Nakon pogotka igra se razvila, sijevale su prilike na obje strane, a neprecizni su bili Lacazette i Dejaegere. Rezultat je poravnao Danijel Miličević sjajno izvedenim slobodnim udarcem u 32. minuti.

U drugom dijelu gledamo nešto bolji Lyon. Vratima Genta prijetili su Ghezzal i Valbuena, ali sjajnim obranama se istaknuo Sels. I kada se činilo da će obje momčadi do boda, Gentu se ukazao Coulibaly koji sjajno reagira nakon ubacivanja iz kornera i zabija za konačnih 1:2 i tri velika boda.

Maccabi Tel Aviv – Chelsea 0:4

Chelsea je došao u Tel Aviv po prolazak skupine, ali uz rezultat iz Porta sami će odlučivati i o prvom mjestu u skupini. Gosti su se lako obračunali s Maccabijem koji još uvijek čeka prve bodove u ovoj sezoni.

Zanimljivo, kao i svaku utakmicu do sada trener Maccabija, Slaviša Jokanović, očekivao je pobjedu: “Napredujemo, ali još uvijek ne možemo biti zadovoljni. Očekujem da danas budemo kompetitivni i cilj je pobjeda.“ Gostujući trener Jose Mourinho svjestan je dobre pozicije u kojoj se nalazi Chelsea: “Još nismo osigurali prolazak skupine, ako odigramo kako igramo u zadnje vrijeme imamo dobre šanse. Igračima se vraća samopouzdanje, želimo pobijediti kako bismo imali šansu završiti prvi u grupi.“

Momčad Chelsea dominirala je u Tel Avivu cijelu utakmicu. Iako su rano poveli, domaćine su dokrajčili tek u drugom dijelu. Cahill je zabio za vodstvo Chelsea u 20. minuti utakmice. Pitanje pobjednika riješio je Willian još jednim sjajnim pogotkom iz slobodnog udarca, a točku na „i“ za konačnih Maccabi – Chelsea 0:4 postavljaju Oscar i Baba

Porto – Dynamo Kijev 0:2

Porto je dočekao Kijevljane s ciljem osiguravanja broja jedan u skupini G, ali gost su imali nešto drugo u planu. Pobjedom u Portu Dynamo je do kraja zakomplicirao stanje u ovoj skupini i očekuje nas dramatičan rasplet u posljednjem kolu.

Trener domaćina Julen Lopetegui: “U ovu utakmicu ulazimo kao da nismo ništa do sada postigli, igramo protiv dobre momčadi koja ima puno dobrih igrača. Dobru smo utakmicu odigrali u Kijevu, ali nismo pobijedili.“ Gosti spremni dolaze u Portugal, Sergej Rebrov analizirao je Porto:“Pronašli smo slabe točke Porta i pokušat ćemo ih iskoristiti.“

Rebrov je s riječi prešao na djela, a njegova momčad demonstrirala je sjajnu partiju na teškom gostovanju. Kijevljani su prepustili inicijativu Portu, koji je dominirao posjedom lopte, ali to nije bilo konkretno. Gosti su bili puno konkretniji i opasniji po vrata domaćina, ali je Casillas bio odličan.

Dynamo je poveo u 35. minuti iz kaznenog udarca, siguran izvođač je bio Andrij Jarmolenko. Casillas je lošom reakcijom kod drugog pogotka bacio sjenu na sve obrane iz prvog dijela. Udarac po sredini gola je uputio Gonzalez, a iskusni vratar nespretno odbija loptu u svoju mrežu za konačnih 0:2.

Liga prvaka, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

BATE Borisov1:1Bayer Leverkusen
Barcelona6:1Roma
1Barcelona 514:3+1113
2Bayer Leverkusen 512:11+15
3Roma 511:16-55
4BATE Borisov 55:12-74

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!