Rukomet

Kopljar: "60 minuta smo bili koncentrirani, a to je strašno teško", Čupić: "Igrali smo savršenu obranu, sve je funkcioniralo"

Branimir Korać • četvrtak, 28.01.2016.
Kopljar: "60 minuta smo bili koncentrirani, a to je strašno teško", Čupić: "Igrali smo savršenu obranu, sve je funkcioniralo"
Foto: EPA

Hrvatska je odigrala utakmicu iz snova protiv Poljske i pobjedom 37:23 suprotno svim očekivanjima plasirala se u polufinale Europskog prvenstva....

Da se Poljaci znaju raspasti i odigrati kriminalno, pokazali su već na pripremama gdje su protiv Španjolske postigli samo 12 pogodaka. No pred svojim navijačima u utakmici Prvenstva, nitko nije očekivao ovakav raspad. Potpuni pad samopouzdanja, totalno rasulo na ulasku u drugo poluvrijeme i uz sjajnu igru Hrvatske, moglo je samo ovako završiti.

Jedan od hrvatskih junaka bio je Ivan Stevanović koji je s 13 obrana, važnih obrana u važnim trenucima, isprao loš dojam hrvatskih vratara iz dosadašnjeg dijela Prvenstva.

"Mirko je imao nekih manjih zdravstvenih problema i trener je odlučio da je možda bolje da počnem ja što se pokazalo dobrim. Dobro smo otvorili utakmicu, to nam je bilo jako važno jer smo znali da ako odemo na 3-4 razlike na početku da će se njima skratiti ruka. Oni su igrali pod velikim pritiskom i sigurno im nije bilo lako."

"Vjerovali smo da možemo pobijediti i to s nešto većom razlikom jer smo vidjeli u prvim utakmicama koje su igrali s Makedonijom i Srbijom da nisu u nekom sjajnom izdanju. Protiv Francuske Szmal je imao svoj dan i tu ih je odvojio. Vjerovali smo da imamo neke male šanse, a kada smo došli do 5-6 razlike shvatili smo da je možda i moguće."

Odličnu utakmicu odradio je i Marko Kopljar koji je briljirao u obrani te u napadu odrađivao dobar dio posla.

"Mi smo u utakmicu ušli da bi pobijedili zbog nas samih, nismo mogli na nešto više računati jer nismo znali kako će Norveška odigrati s Francuskom. Norveška i Bog su nam dali šansu i iskoristili smo je. Ovo je super predstava i veliki poticaj za dalje. Nadali smo se da će Norvežani imati snage i pokazali su kvalitetu o kojoj smo pričali prije Prvenstva. Dali su nam šansu, imali smo tri dana za pripremiti se, to smo odlično napravili i uhvatili Poljake na krivoj nozi. 60 minuta smo igrali jako koncentrirano, možda se to čini lagano, ali je strašno teško."

Važne pogotke zabijao je i Ivan Čupić koji nije realizirao sedmerac u prvom dijelu, ali u drugom poluvremenu on i Horvat na desnoj strani radili su totalni kaos.

"Da me sutra pitate kada prespavam, možda ću imati nešto pametnije za reći. Ovo je čudo i kapa do poda od prvog do zadnjeg što smo vjerovali i bacali se na glavu. Nismo gledali na neku razliku, išli smo na pobjedu i znali smo da nam za to treba brza igra, dobra tranzicija i naša dobra obrana 5-1. Igrali smo savršenu obranu, Stiv je iza nas bio savršen, kontre, polukontre, sve je funkcioniralo savršeno."

Euro 2016. - Skupina 1

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Sjeverna Makedonija29:30Bjelorusija
Francuska24:29Norveška
Poljska23:37Hrvatska
1Norveška (+4)3153:141+129
2Hrvatska (+2)3153:134+196
3Francuska (+2)3145:130+156
4Poljska (+4)3138:142-46
5Bjelorusija 3128:151-232
6Sjeverna Makedonija 3130:149-191

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.01.2016. u 14:46
    Mirko je 'imao manjih zdravstvenih problema':)) Zašto lažete javnost i zašto jednostavno ne kažete da je truba i da ste pogriješili što ste ga uopće vodili na EP pored zdravih Šege i Šunjića?
    Obrisan korisnik
  • bboyshr28.01.2016. u 01:19
    Kapa do poda momci!
    bboyshr
  • Sensation28.01.2016. u 01:00
    tko ima neka lupi link na cijelu tekmu.. ovo cu gledati sljedecih 100 godina kada sam u kurcu.. svaki puta ce me digniti u nebesa .)
    Sensation