Liga prvaka, Četvrtfinale - prve utakmice, 05.04.2016, 20:45 h, Camp Nou
Suci: Felix Brych
Barcelona
Barcelona
Luis Suarez 63', 74'
2:1(0:1) Atlético Madrid
Fernando Torres 25'
Atlético Madrid

VIDEO: Barcelona odnosi prednost na uzvrat, Torres zabio pa pocrvenio

Branimir Korać • utorak, 05.04.2016.
VIDEO: Barcelona odnosi prednost na uzvrat, Torres zabio pa pocrvenio
Foto: EPA

Odličan dvoboj na Camp Nouu donio nam je kako se i očekivalo puno uzbuđenja, borbenosti, a u konačnici i pobjedu Barcelone. S 2:1 slavila je momčad Luisa Enriquea što uzvrat ostavlja potpuno otvorenim...

Barcelona
Atlético Madrid
Barcelona
Atlético Madrid
1
Marc-Andre ter Stegen
6
Dani Alves
3
Gerard Pique
14
Javier Mascherano
18
Jordi Alba
4
Ivan Rakitić
(do 64')
5
Sergio Busquets
(do 80')
8
Andres Iniesta
(do 83')
10
Lionel Messi
9
Luis Suarez
11
Neymar
Pričuvni igrači
12
Rafinha
64'
20
Sergi Roberto
80'
7
Arda Turan
83'
Trener
Luis Enrique
13
Jan Oblak
20
Juanfran
19
Pi Hernandez
2
Diego Godin
3
Filipe Luis
6
Koke
14
Gabi
17
Saul Niguez
(do 90')
7
Antoine Griezmann
(do 76')
21
Carrasco
(do 53')
9
Fernando Torres
Pričuvni igrači
12
Augusto Fernandez
53'
22
Thomas Teye Partey
76'
16
Angel Correa
90'
Trener
Diego Simeone

Tko zna kako bi ovaj susret završio da Felix Brych nije izvukao drugi žuti i isključujući karton za Fernanda Torresa i ostavio Atletico sat vremena s igračem manje. Atletico je do tog trenutka imao vodstvo, vrlo dobro stajao na travnjaku i Barcelona je teško dolazila do onih pravih situacija za pogodak.

Međutim ništa više nije bilo isto kada su gosti ostali s igračem manje. Bili su prisiljeni u nastavku susreta na žestoku obranu, Barcelona je nevjerojatnim pritiskom jednostavno naznačavala da će doći do pogotka i preokrenuti susret. To se na kraju i dogodilo, a gostima je presudio Luiz Suarez koji do tog pogotka za poravnanje nije odigrao baš ništa.

Barcelona je u početku imala jalovu inicijativu, vrlo teško je pronalazila put do gola gostiju, a jedinu značajniju priliku imao je razigrani Neymar koji je glavom pucao preko gola na ubačaj Danija Alvesa.

U 25. minuti praktički prvi opasniji izlet Atletica pred gol domaćina, uspavanost Barcelonine obrane i kazna. Koke je sjajno gurnuo loptu u prostor za Torresa koji dolazi sam pred domaćeg vratara i zabija za vodstvo.

Praktički odmah nakon tog pogotka Atletico je imao sjajnu priliku za povećanje prednosti. Antoine Griezmann iz vrlo teške pozicije sa Jordijem Albom ispred sebe gađao je suprotni kut, ali ter Stegen sjajno je izvukao loptu i izbacio je u korner.

U 33. minuti ključni trenutak susreta. U posve bezopasnoj situaciji na sredini terena Torres je pokušavao doći do lopte, zakačio pritom Busquetsa i Brych mu pokazuje drugi žuti karton. Uzaludni su bili prosvjedi igrača Atletica i strijelac prvog pogotka morao je van travnjaka.

Do kraja prvog dijela Barcelona nije uspjela stvoriti dovoljno snažan pritisak, ali zato se presložila na odmoru i od prve minute drugog poluvremena gosti su opasno živjeli.

Nizale su se prilika za prilikom, lopta je bila konstantno u 16 metara Atletica ili oko njega, Neymar je pogodio gredu, Messi u niz navrata opasno prijetio, a u 63. minuti stiže poravnanje. Jordi Alba pucao je s lijeve strane, loše je zakačio loptu, ali ispalo je dobro jer je došla do Luisa Suareza koji ju skreće u mrežu.

Desetak minuta kasnije Suarez još jednom zabija, ovaj put krasnim udarcem glavom nakon ubačaja Alvesa.

Do kraja susreta pogodaka više nije bilo što može zadovoljiti Diega Simeonea. U domaćem sastavu Ivan Rakitić odigrao je nešto više od sat vremena.

Liga prvaka

četvrtfinale - prve utakmice

Barcelona2:1Atlético Madrid
Bayern1:0Benfica
PSG2:2Manchester City
Wolfsburg2:0Real Madrid

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.04.2016. u 22:18
    7 žutih kod atletica-jedino se tako i može protiv barce.. To me podsjetilo na real prije modrića kada su igrali slično protiv barce a onda ih optuzivali da su padavičari
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.04.2016. u 16:13
    Neviđena budala ovaj Torres, apsolutno je zaslužio isključenje to samo igrač koji nema mozga može napraviti i ostaviti svoju ekipu na cjedilu..
    Obrisan korisnik
  • Totalna_Pasiva06.04.2016. u 01:14
    Mislim onako olako isključit igrača u 33. min to stvarno nije u redu. Po meni Atletico oštećen i velika šteta jer su bili bolji.
    Totalna_Pasiva