Liga prvaka, Četvrtfinale - prve utakmice, 06.04.2016, 20:45 h, Park prinčeva
Suci: Milorad Mažić (Srbija)
Paris Saint-Germain
Paris Saint-Germain
Zlatan Ibrahimović 41'
Adrien Rabiot 59'
2:2(1:1) Manchester City
Kevin de Bruyne 38'
Fernandinho 72'
Manchester City

VIDEO: Četiri pogotka na Parku prinčeva, Hart Ibrahimoviću obranio penal

Niko Rukavina • srijeda, 06.04.2016.
VIDEO: Četiri pogotka na Parku prinčeva, Hart Ibrahimoviću obranio penal
Foto: EPA

PSG i Manchester City odigrali su jako dobru i sadržajnu utakmicu na Parku prinčeva. Na kraju, obje su momčadi zabile po dva pogotka, no pitanje je kako bi utakmica završila da je Zlatan Ibrahimović pri rezultatu 0:0 realizirao jedanaesterac…

Paris Saint-Germain
Manchester City
Paris Saint-Germain
Manchester City
16
Kevin Trapp
19
Serge Aurier
(do 78')
2
Thiago Silva
32
David Luiz
17
Maxwell
25
Adrien Rabiot
(do 78')
8
Thiago Motta
14
Blaise Matuidi
11
Angel Di Maria
10
Zlatan Ibrahimović
9
Edinson Cavani
Pričuvni igrači
7
Lucas
78'
23
Gregory van der Wiel
78'
Trener
Laurent Blanc
1
Joe Hart
3
Bakary Sagna
20
Eliaquim Mangala
30
Nicolas Otamendi
22
Gael Clichy
25
Fernandinho
6
Fernando
15
Jesus Navas
17
Kevin de Bruyne
(do 77')
21
David Silva
10
Sergio Aguero
(do 90'+3')
Pričuvni igrači
18
Fabian Delph
77'
 
Aleksandar Kolarov
90'+3'
Trener
Mauricio Pellegrino

Prvi dvoboj između Paris Saint Germaina i Manchester Cityja u četvrtfinalu ovogodišnje Lige prvaka završio je bez pobjednika te će o putniku među četiri najbolja odlučiti uzvratna utakmica za šest dana u Manchesteru.

Manchester City je u utakmicu ušao prilično otvoreno, no nakon svega nekoliko minuta igre PSG je preuzeo kontrolu. U 7. minuti Blaise Matuidi se našao u dobroj situaciji, pao je u gostujućem šesnaestercu nakon duela, no Milorad Mažić nije pokazao na bijelu točku.

Ipak, Pariz je dobio kazneni udarac četiri minute kasnije kada je Bacary Sagna srušio Davida Luiza, no, udarac Zlatana Ibrahimovića s bijele točke pročitao je povratnik u redove Cityja, Joe Hart.

Ibrahimović se ubrzo našao u još dvije šanse, a posebno je opasna bila ona u 24. kada je izbio sam pred Harta ali je pucao preko gola. Tempo utakmice je bio prilično visok, PSG je kontrolirao utakmicu, a Manchester City se orijentirao na kontranapade.

Jedna takva kontra Građanima se isplatila u 38. kada je lopta došla do Kevina De Bruyne koji matira Kevina Trappa za vodstvo svoje momčadi. Međutim, prednost Cityja trajala je samo tri minute. Amatersku pogrešku Fernanda iskoristio je Ibrahimović i zabio u praznu mrežu za izjednačenje.

U nastavku utakmice tempo nije jenjavao, a PSG je došao do preokreta u 60. Edinson Cavani je pucao glavom nakon kornera, a lopta je došla do Adriena Rabiota koji iz blizine poentira za izjednačenje.

Nakon drugog pogotka Parižana, utakmica se otvorila, a PSG je nakon dvije minute mogao doći i do trećeg pogotka, no udarac Ibrahimovića odsjeo je na gredi, a iz ponovljenog pokušaja precizan nije bio ni Cavani.

Što je dvoboj više odmicao to je City postao opasniji, a mini-pritisak urodio im je plodom u 73. minuti kada je Fernandinho iz blizine realizirao asistenciju Sagne. Do kraja utakmice nije bilo pretjeranih šansi, te će Manchester City u uzvrat ući s boljim rezultatom.

Liga prvaka

četvrtfinale - prve utakmice

Barcelona2:1Atlético Madrid
Bayern1:0Benfica
PSG2:2Manchester City
Wolfsburg2:0Real Madrid

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!