Liga prvaka, četvrtfinale - uzvrati, 12.04.2016, 20:45 h
Manchester City
Manchester City 1:0(0:0) Paris Saint-Germain
Paris Saint-Germain

Video: Manchester City preko PSG-a prvi put u polufinalu Lige prvaka

Josip Piršljin • utorak, 12.04.2016.
Video: Manchester City preko PSG-a prvi put u polufinalu Lige prvaka
Foto: EPA

Nogometaši Manchester Cityja plasirali su se među četiri najbolje ekipe u Europi. Pobijedili su na svom terenu PSG, te će se po prvi puta naći u polufinalu Lige prvaka.

Iz velikog dvoboja Manchester Cityja i PSG-a u četvrtfinalu Lige prvaka, kao pobjednik je izašla momčad Manuela Pellegrinija. Poslije 2:2 na Parku prinčeva, City je ovog puta minimalno slavio na svom Etihadu golom De Bruynea i ostvario povijesni uspjeh.

Prvu ozbiljniju prijetnju prema vratima Cityja napravio je Ibrahimović kada je iz slobodnjaka opasno pucao, no Hart je vadi ispod prečke. Nakon toga Aguero je imao dobru šansu na suprotnoj strani, ali nije bio dovoljno precizan, njegov je pokušaj otišao malo pored stative.

Argentinac je u 30. minuti imao još bolju priliku dovesti svoju momčad u vodstvo. Poslije pogreške Auriera, Aguero je izbio pred Trappa koji ga ruši i sudac pokazuje na bijelu točku. Aguero je odlučio izvesti kazneni udarac, no nije pogodio okvir francuskog gola.

Početkom nastavka Ibrahimović ponovno prijeti iz slobodnjaka, no ponovno je Hart uspješniji. Manchester City se u tom periodu organizirano branio i čekao priliku iz kontranapada, a PSG je uglavnom bio opasan iz prekida. Thiago Silva je pucao glavom poslije kornera, no Hart je opet sjajno obranio.

Domaća momčad do prednosti je stigla u 76. minuti kada je Fernando lijepo poslužio De Bruynea, a belgijski reprezentativac s ruba šesnaesterca pogađa desni kut Trappa. PSG-u je tada bilo potrebno postići dva pogotka da bi prošao, no rezultat se do kraja nije mijenjao i veliko slavlje na Etihadu moglo je početi.

Liga prvaka

četvrtfinale - uzvrati

Real Madrid3:0Wolfsburg
Manchester City1:0PSG
Atlético Madrid2:0Barcelona
Benfica2:2Bayern

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • qvestor13.04.2016. u 12:07
    Po promašenim penalima vidi se da obje ekipe imaju pritisak sa kojim se još ne znaju nosit City je bio sretnij, a PSG uopće nema konkurenciju u svojoj ligi i nije prvi put da takav klub koji osigura naslov nacionalnog prvenstva ispadne iz LP
    qvestor
  • Obrisan korisnik13.04.2016. u 06:26
    Onda znas koliko je psg isto los kad ispadne od takve ekipe
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.04.2016. u 00:09
    nemam nista protiv niti jedne ekipa, ali taj city je toliko los....kako je uspio proci psg, stvarno ne znam...strasno lost nogomet igra vec par godina, dno dna...ali eto..evo ih u polufinalu :)
    Obrisan korisnik
  • narada10812.04.2016. u 23:09
    Bez Joe Harta ovo bi bilo škakljivo, a KdB i njegova tehnika šuta ... fenomenalno.
    narada108