Liga prvaka, četvrtfinale - uzvrati, 13.04.2016, 20:45 h
Benfica
Benfica 2:2 Bayern
Bayern

VIDEO: Bayern unatoč novoj neuvjerljivoj predstavi, preko Benfice do polufinala

Nikola Raič • srijeda, 13.04.2016.
VIDEO: Bayern unatoč novoj neuvjerljivoj predstavi, preko Benfice do polufinala
Foto: EPA

Iako su domaćini poveli, Bayern je mirno priveo ovaj „dvomeč“ kraju i Bavarce ćemo potpuno zasluženo gledati u polufinalu Lige prvaka...

Unatoč slabom nastupu u prvoj utakmici i lošem otvaranju uzvrata, Bayern nije dozvolio iznenađenje protiv Benfice. Iako, mora se priznati, igra Bayerna daleko je od uvjerljive. Domaćini su kako se kaže prerano zabili i nisu uspjeli sačuvati svoju mrežu cijeli susret. Spomenimo i kako je Guardiola večeras upisao sedmi plasman u polufinale Lige prvaka, čime se izjednačio s velikanima poput Fergusona i Ancelottija te se približio još jedan korak vječnom rivalu Mourinhu.

U prvih 45 minuta gledamo klasičnu predstavu Bayerna. Unatoč tome što su gosti i došli su s prednošću na ovaj susret, Bayern je od početka zagospodario terenom. Prvu priliku, kao plod inicijative gostiju propustio je Müller nakon dobrog dodavanja Lahma. Nekoliko minuta kasnije, pokušao je Vidal, ali također ne pretjerano opasno.

Uslijed pritiska gostiju, domaćini dolaze do vodstva. Nakon odličnog centaršuta Eliseua, Raul Jimenez glavom zabija za 1:0 i dovodi svoju momčad u priliku da izbodi produžetke. Samo dvije minute kasnije, isti igrač mogao je povećati vodstvo Benfice, ali je Neuer spasio svoju mrežu.

Ipak, Benfica nije izdržala ni do odmora s prednošću koju im je donio Jimenez. Junak Bayerna, kao i u prvom susretu, bio je Vidal koji zabija za izjednačenje i praktički rješava pitanje prolaska za svoju momčad. Do kraja poluvremena ponovno je opasan bio Vidal, ali njegov udarac odlazi preko vratiju.

U nastavak gosti ulaze još odlučnije i nakon samo sedam minuta potvrđuju prolazak u polufinale. Müller ovoga puta nije imao milosti za Benficu i zabija za vodstvo svoje momčadi. Drugi pogodak nije zaustavio Bayern. Bavarci su nastavili igrati u svom stilu, a veliku prigodu propustio je Costa u 60. minuti kada je pogodio vratnicu.

Domaćini su prijetili iz prekida, ali nije bilo većih prilika koje bi zabrinule Neuera na vratima Bayerna. U 68. minuti, Bayernu i Mülleru poništen je pogodak zbog nedozvoljene pozicije njemačkog napadača.

15 minuta prije kraja susreta, Benfica dolazi do izjednačenja i časnog oproštaja od ovogodišnjeg natjecanja u Ligi prvaka. Sjajno je iz slobodnog udarca pogodio Talisca za konačnih 2:2.

Liga prvaka

četvrtfinale - uzvrati

Real Madrid3:0Wolfsburg
Manchester City1:0PSG
Atlético Madrid2:0Barcelona
Benfica2:2Bayern

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10813.04.2016. u 23:25
    da, neuvjerljivo, pog. ako se gledaju predstave Madridskih ekipa. Ovo su danas dobili na individualnu klasu Lahma i Vidala, i na dobar skauting Benficine obrane kod kornera, plus uz pomoć sudaca (Martinez mora dobiti crveni). Onaj kiks Neuera je bio legendaran. Mora da ga je pokupio izravno iz... [više na forumu]
    narada108