Liga prvaka, četvrtfinale - uzvrati, 12.04.2016, 20:45 h
Real Madrid
Real Madrid 3:0 Wolfsburg
Wolfsburg

VIDEO: Cristiano Ronaldo s tri pogotka ispratio Wolfsburg iz Lige prvaka

Nikola Raič • utorak, 12.04.2016.
VIDEO: Cristiano Ronaldo s tri pogotka ispratio Wolfsburg iz Lige prvaka
Foto: EPA

U uzvratnom susretu četvrtfinala Lige Prvaka, Real Madrid na svom Santiago Bernabeu uspio preokrenuti zaostatak od dva pogotka iz prvog susreta i plasirati se u četvrtfinale...

Nakon fenomenalne predstave na svom terenu u prvoj utakmici, Wolfsburg je svoju prednost prosuo već nakon 15 minuta uzvrata. U nastavku, zahvaljujući novom pogotku Ronalda, Real je došao do potrebnih 3:0 koje je zadržao do kraja susreta i izbacio Wolfsburg. Odličnu utakmicu gledali smo na Bernabeu, pogotovo u prvih 45 minuta, a Zidane je uz pomoć svog najboljeg igrača upisao najvažniju pobjedu u svojoj trenerskoj karijeri.

Zinédine Zidane večeras će se susresti s najvećim izazovom u svojoj kratkoj trenerskoj karijeri. I sam je svjestan toga, ali svoje igrače upozorava kako moraju biti oprezni i strpljivi:“Ovo je velika utakmica, ali ju moramo odigrati hladne glave. Nećemo riješiti utakmicu u prvih 10 ili 15 minuta. Bit će još teže ako oni postignu zgoditak, ali i to je moguće. Moramo biti koncentrirani od prve minute, moramo zabiti, ali imamo 90 minuta za to učiniti. Moramo biti strpljivi. Siguran sam da ćemo našim navijačima pružiti dobru utakmicu. Rezultat iz prvog susreta stavlja nas u tešku poziciju, ali i puno uzbudljiviju. Volimo naše navijače, jer znamo koliko su važni i očekujem da nas bodre od prve do posljednje minute.“

Gostujući trener Dieter Hecking svjestan je kako je pred njim i njegovom momčadi prilika koja se ne smije propustiti:“Znali smo kako će nam trebati dva fenomenalna dana kako bismo izbacili Real. Sada nam treba samo jedan i mislim da mi to možemo učiniti. Znamo tko je Real i oni će učiniti sve kako bi nas pobijedili. Ne zanima nas što će 80.000 navijača biti na njihovoj strani, mi smo došli igrati nogomet. Iznenadili smo ih u prvoj utakmici, danas će biti teže – možda Zidane iznenadi mene ovaj put.“

Od samog početka susreta domaćini su na krilima gromoglasne podrške prepunog Bernabeua pritisnuli Nijemce na njihovu polovicu i dominirali u posjedu lopte. Prvu priliku za vodstvo, Real je imao u šestoj minuti. Toni Kroos odlično je ubacio iz kornera, a Sergio Ramos udarcem glavom pogađa gredu.

15 minuta trebalo je Realu da dođe do prvog pogotka, a strijelac je bio Ronaldo. Puno sreće imao je Carvajal pri prodoru po desnoj strani, a zatim i kod centaršuta, ali je njegova lopta ipak pronašla usamljenog Portugalca na drugoj vratnici koji lagano zabija.

Samo minutu i pol kasnije, Ronaldo u potpunosti poništava prednost Wolfsburga iz prve utakmice i šalje Bernabeu u ekstazu. Toni Kroos izveo je korner i milimetarski točno pogodio natrčalog Ronalda koji sjajno reagira i glavom šalje loptu u suprotni kut. Briljantan pogodak. Već 15-i Ronaldov ove sezone u Ligi prvaka.

Nakon savršenog otvaranja po domaćine, utakmica ulazi u mirnije vode, a gosti se suočavaju s novim problemom. U 30. minuti Draxler zbog ozljede mora napustiti teren, a zamijenio ga je Kruse. Konačno je Wolfsburg zaprijetio u 34. minuti, sjajno je iz daljine odapeo Luiz Gustavo, ali je Navas odbio loptu u korner.

Novu veliku priliku Wolfsburga propustio je Henrique u 37. minuti, njegov udarac iz izgledne situacije uspjeli su zajednički blokirati Ramos i Marcelo. Sjajnih prvih 45 minuta smo gledali u glavnom španjolskom gradu.

Prvih desetak minuta nastavka prolazi u relativno mirnom tempu. Niti jedna momčad nije stvorila veliku priliku, a domaćini su ti koji su imali inicijativu. Prvo veliko uzbuđenje u nastavku vidjeli smo u 66. minuti. Ponovno je Ramos bio najviši nakon kornera, ovoga puta pogađa vratnicu, a milimetri i spretna reakcija Benaglia dijelili su ga od vrijednog pogotka.

U 76. minuti Luka Modrić iznudio je prekršaj u opasnoj, „Ronaldo“ zoni, a Portugalac je priliku iskoristio za kompletiranje hat – tricka i plasman Reala u četvrtfinale Lige prvaka. Svakako je potrebno spomenuti katastrofalnu pogrešku Nalda i Guilavoguija koji su stvorili rupu u „živom zidu“ Wolfsburga, koja je uvelike pomogla Ronaldu.

Pet minuta kasnije, Benzema je mogao zaključiti utakmicu, ali je njegov udarac odlično obranio Benaglio. Sličnu priliku imao je i Jese , ali i njegov udarac je obranio vratar Wolfsburga i tako sačuvao nade svojoj momčadi do kraja susreta. No, nisu imali snage gosti da ozbiljno zaprijete i dođu do pogotka vrijednog četvrtfinala.

Liga prvaka

četvrtfinale - uzvrati

Real Madrid3:0Wolfsburg
Manchester City1:0PSG
Atlético Madrid2:0Barcelona
Benfica2:2Bayern

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • qvestor13.04.2016. u 12:10
    kvaliteta i iskustvo Reala je neupitna Wolfsburg još treba odigrati mnogo ovakvih utakmica da bi bio pravi a ne da dobije drugi gol minutu nakon prvog
    qvestor
  • narada10812.04.2016. u 23:02
    1. strašan CR7, ali ... 2. nije samo on, nego je obrana Madrida bila sjajna sa presingom i nedopuštanjem Wolfsburgu da se približe golu, plus 3. dosta je Wolfsburg pomagao kod sva tri gola (očite greške vidljive čak za laika) i onda još 4. nemojmo zaboraviti da je Wolfsburg dobio poklonjen penal... [više na forumu]
    narada108