Liga prvaka, četvrtfinale - uzvrati, 13.04.2016, 20:45 h
Atlético Madrid
Atlético Madrid 2:0 Barcelona
Barcelona

VIDEO: Atletico zasluženo slavio protiv jalove Barcelone i plasirao se u polufinale Lige prvaka

Niko Rukavina • srijeda, 13.04.2016.
VIDEO: Atletico zasluženo slavio protiv jalove Barcelone i plasirao se u polufinale Lige prvaka
Foto: EPA

Atletico Madrid ponovio je uspjeh od prije dvije godine i ponovno je iz četvrtfinala Lige prvaka izbacio Barcelonu. Atletico je bio puno opasnija momčad na terenu i na kraju je zahvaljujući dvama pogocima Antoinea Griezmanna došao do prolaza među četiri najbolja.

Momčad Diega Simeonea u potpunosti je neutralizirala aktualnog prvaka Europe i njihov napadački trojac te se zasluženo plasirala u polufinale Lige prvaka. Barcelona je potvrdila da se nalazi u očajnoj formi te je upisala treći poraz u posljednja četiri nastupa.

Blaugrana je na kraju imala 71 posto vremena loptu u svojim nogama, no Atletico je, pogotovo u prvom dijelu, bio puno opasnija i borbenija momčad. Ivan Rakitić igrao je do 64. minute.

Atletico je jako dobro ušao u utakmicu te je u prvih deset minuta stvorio čak tri opasne prigode pred Barceloninim golom. Utakmica je potom upala u fazu bez prigoda, no domaćini su djelovali prilično rastrčano i odlično su stajali na terenu, dok je Barcelona držala loptu u svojim nogama, no bez pokušaja na suparnički gol.

U 38. minuti utakmice Atletico je došao do zasluženog vodstva. Saul Niguez je centrirao s desne strane, a od Barcelonine obrane zaboravljeni Antoine Griezmann glavom poentira za prednost domaće ekipe. Barcelona je u prvom dijelu imala tek jedan, i to prilično neuvjerljivi udarac u okvir Oblakovog gola.

Atletico je bolje ušao i u nastavak utakmice, nastavili su s pritiskom, a u 53. je Niguez glavom pogodio gredu. Barcelona je opasnije zaprijetila tek sredinom nastavka, no dva pokušaja očistila im je odlična Atleticova obrana.

Ipak, u 66. Luis Suarez se oslobodio Diega Godina, ali je iz stopostotne šanse pucao ravno u Oblaka. Barcelona je potom preuzela inicijativu na terenu, pritiskala je domaćine, ali nisu uspjeli probiti obranu Atletica i sjajnog Oblaka.

Atletico je na korak do prolaza stigao u 88. minuti. Nakon jednog od mnogobrojnih napada Barcelone, Filipe Luis je ušetao u kazneni prostor Katalonaca i pogodio Andresa Iniestu u ruku za jedanaesterac kojeg je realizirao Griezmann.

No, Iniesta je ubrzo u ruku pogodio Gabija, koji se prema kameri nalazio u svojem šesnaestercu, no Nicola Rizzoli nije dosudio kazneni udarac već slobodnjak kojeg Leo Messi nije uspio realizirati za ispadanje Barcelone iz natjecanja.

Liga prvaka

četvrtfinale - uzvrati

Real Madrid3:0Wolfsburg
Manchester City1:0PSG
Atlético Madrid2:0Barcelona
Benfica2:2Bayern

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.04.2016. u 17:29
    Hvala bogu sada će valjda i novinari prestati pisati o toj Barceloni kao da je sa druge planete!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.04.2016. u 17:26
    Nevjerovatno kako su uporni sa tim penalom a čovjek im je lijepo objasnio da ga nije trebalo biti da Rizzoli nije progledao Iniesti kroz prste.Namjerno igranje rukom u šesnaestercu kao zadnji igrač obrane je za svakog crveni osim za Barcu.Drago mi je i zbog Piquea jer stalno brljezga na Twiteru a... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.04.2016. u 15:11
    Neobicna tradicija se nastavlja !! I dalje nitko ne moze obraniti titulu lige prvaka!
    Obrisan korisnik
  • Carobnjak14.04.2016. u 12:53
    mala barca.
    Carobnjak
  • Obrisan korisnik14.04.2016. u 10:43
    Potpuno zaslužena pobjeda Athletica no ipak na kraju bio je penal
    Obrisan korisnik