Nogomet

Ján Kozák: "Bila je to otvorena utakmica u kojoj je Wales imao više sreće"

Marjan Kreševac • subota, 11.06.2016.
Ján Kozák: "Bila je to otvorena utakmica u kojoj je Wales imao više sreće"
Foto: EPA

Wales je u svom premijernom nastupu na Europskom prvenstvu svladao reprezentaciju Slovačke 2:1 zahvaljujući pogocima Garetha Balea i Hala Robson-Kanua i s tri boda na kontu čeka veliki otočki derbi s reprezentacijom Engleske.

Gareth Bale postigao je 2006. godine svoj prvi međunarodni pogodak upravo protiv reprezentacije Slovačke i time postao najmlađi strijelac u povijesti Walesa. Protiv Slovačke u prvoj utakmici skupine B u Bordeauxu također je bio strijelac i to prekrasnim slobodnim udarcem u desetoj minuti susreta.

Nakon susreta Bale se prvo zahvalio navijačima: "Naši navijači najbolji su na svijetu i dali su nam neizmjernu podršku u ovom povijesnom trenutku za našu zemlju. Nevažno je tko će biti strijelac, ono što je bitno je osvojiti tri boda i dati ovim prekrasnim ljudima razlog za veselje. Mi smo odradili posao, sada to trebaju napraviti i Englezi".

Trener Slovačke Ján Kozák nije bio zadovoljan igrom svoje momčadi u prvih sat vremena: "U poluvremenu razgovarao sam sa svojim stoperima i tražio od njih da budu puno aktivniji u ofenzivnom dijelu igre i mislim da su u drugom dijelu Mak i Weiss imali puno više podrške od defenzivaca".

"Svjesno sam preuzeo rizik uvodeći Dudau i Nemeca, ali nisam imao izbora. Što se tiče drugog pogotka mogli smo ga spriječiti, ali takav je nogomet".

"Naravno da je svaki poraz neugodan, a posebno onaj na otvaranju Europskog prvenstva. Znao sam da će nam biti teško ako Wales prvi postigne pogodak i upravo tako je i bilo. Nakon što smo došli u rezultatski minus izgubili smo posjed lopte, ali bez obzira na to u drugom dijelu dali smo sve od sebe da dođemo do izjednačenja. Do kraja susreta obje momčadi trudile su se doći do pobjede, bila je to otvorena igra u kojoj su oni imali više sreće".

Igrač susreta Joe Allen: "Ispunjeni smo ponosom zbog osvojena tri boda, znamo da ovo nije kraj i da je puno toga još ispred nas, ali dopustite nam da uživamo u ovom trenutku. Ovom pobjedom još uvijek nismo osigurali prolaz i moramo ostati koncentrirani na sljedeća dva susreta i ući u njih s istim motivom i odlučnošću kao i danas".

Izbornik Walesa Chris Coleman: "Ovo je nevjerojatna utakmica i nezaboravno iskustvo. Presretan sam zbog naših navijača koji su zaslužili ovu pobjedu i nadam se da su uživali u našoj igri".

"Osvojili smo tri boda što je fantastično, ali ono što je mene oduševilo bila je naša igra. Kada iza sebe imate ovakve navijače od igrača ne možete tražiti ništa manje od maksimuma, a moji igrači danas su dali upravo to, možda i malo više od toga".

EP 2016., skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Wales2:1Slovačka
Engleska1:1Rusija
1Wales 36:3+36
2Engleska 33:2+15
3Slovačka 33:304
4Rusija 32:6-41

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!