Nogomet

UEFA pokrenula disciplinski postupak protiv ruskog saveza

HINA • nedjelja, 12.06.2016.
UEFA pokrenula disciplinski postupak protiv ruskog saveza
Foto: EPA

Zbog sukoba na ulicama Marseillea i stadionu Velodrome, rasističkog ponašanja i korištenja pirotehnike ruskih navijača UEFA je u nedjelju odlučila pokrenuti disciplinski postupak protiv Ruskog nogometnog saveza, objavila je agencija DPA.

UEFA-ina disciplinska komisija objavila je da će do utorka, prije sljedeće utakmice ruske reprezentacije na EP-u protiv Slovačke u Lilleu, donijeti i obznaniti svoju odluku.

Fotografije i video materijali s utakmice nedvojbeno pokazuju kako su ruski navijači nakon izjednačujućeg pogotka Berezuckija u sučevoj nadoknadi upali na sektor s engleskim navijačima i počeli ih napadati, što je uzrokovalo bijeg većine po tribinama stadiona Velodrome u Marseilleu.

Ruski nogometni savez je na EP-u 2012. u Poljskoj i Ukrajini, zbog divljanja ruskih navijača bio kažnjen novčano, a prijetilo im je i potencijalno oduzimanje šest bodova na ovogodišnjem Europskom prvenstvu.

Ruski ministar sporta Vitalij Mutko izrazio je slaganje s Europskim nogometnim savezom (UEFA) koji je u nedjelju pokrenuo disciplinski postupak protiv Ruskog nogometnog saveza, zbog divljanja ruskih navijača uoči, za vrijeme i nakon subotnje utakmice Rusije i Engleske (1-1) u Marseilleu.

"To je ispravan postupak. Bilo je paljenja baklji, ispaljivanja raketa iz signalnih pištolja, bilo je sukoba na tribinama i potrebno je to razriješiti", stoji u Mutkovoj izjavi koju je objavila ruska agencija R-Sport, a prenio Reuters.

"Pripremit ćemo se i iznijeti naš stav... Navijanje je bilo sjajno, ali među navijačima je bilo onih koji nisu bili tamo zbog nogometa", rekao je Mutko.

EP 2016., skupina D

1Hrvatska 35:3+27
2Španjolska 35:2+36
3Turska 32:4-23
4Češka 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!