EP 2016., skupina D, 1. kolo, 12.06.2016, 15:00 h, Park prinčeva, Pariz
Suci: Jonas Eriksson, Mathias Klasenius, Daniel Wärnmark (Švedska)
Turska
Turska
0:1(0:1) Hrvatska
Luka Modrić 42'
Hrvatska

VIDEO: Turci se provukli s minimalnim porazom, Modrićeva bomba za tri boda!

Branimir Korać • nedjelja, 12.06.2016.
VIDEO: Turci se provukli s minimalnim porazom, Modrićeva bomba za tri boda!
Foto: FaH

Hrvatska je na najbolji način otvorila nastup na Europskom prvenstvu! Svladala je Tursku s 1:0 uz vrlo dobru igru, a čovjek odluke bio je Luka Modrić, klasa iznad svih ostalih na travnjaku...

Turska
Turska
Hrvatska
1
Volkan Babacan
7
Gökhan Gönül
15
Mehmet Topal
3
Hakan Balta
18
Caner Erkin
6
Ozan Tufan
8
Selçuk Inan
14
Oguzhan Özyakup
(do 46')
10
Hakan Çalhanoglu
9
Cenk Tosun
(do 69')
10
Arda Turan
(do 65')
Pričuvni igrači
20
Volkan Şen
46'
17
Burak Yilmaz
65'
21
Emre Mor
69'
Trener
Fatih Terim
 
(do 89')
14
(do 86')
 
(do 90'+3')
Pričuvni igrači
 
90'+3'
Trener
Ante Čačić

Turci su prošli kao u Nottinghamu 1996. godine. Pobjeda Hrvatske trebala je biti puno uvjerljivija, Čačićevi izabranici stvorili su niz sjajnih prilika, dva puta tresli okvir gola i na kraju zasluženo odnijeli sva tri boda.

Luka Modrić bio je jedini strijelac i uz Perišića i Brozovića igrač koji je radio razliku i pokazao svjetsku klasu.

Prvo poluvrijeme donijelo je dosta rastrganu igru, ali Hrvatska je imala prednost na poluvremenu u kojem je izgledala opasnije i poduzetnije.

Turci su dobro razgrađivali igru u prvih gotovo pola sata, pokušaje Hrvatske da preuzme kontrolu uspješno su spriječili i nije bilo lako doći do turskog kaznenog prostora.

U prvom napadu na susretu Hrvatska je imala solidnu priliku kada je Rakitić pokušao nakon ubačaja sa strane, ali nije pogodio.

Uslijedio je razdoblje u kojem su Turci odveli utakmicu u vode koje im odgovaraju, nekih većih prilika nije bilo, a nakon pola sata igre napokon se počelo nešto događati na travnjaku.

Prvo je Badelj pokušao iz voleja nakon što je Babacan loše izboksao loptu, ali udarac hrvatskog veznjaka bio je preizravan u vratara.

Zaiskrilo je na travnjaku nakon što je Tosun laktom razbio glavu Ćorluki, neposredno nakon što su Turci propustili sjajnu priliku kada je Tufanov udarac glavom obranio Subašić.

U 42. minuti Hrvatska ipak dolazi do vodstva i to krasnim pogotkom. Odbijena lopta na više od 20 metara došla je do Luke Modrića koji je opalio fantastično iz voleja i pogodio donji kut.

U dobrom ritmu Hrvatska je ušla i u drugo poluvrijeme i odmah počela stvarati prilike.

Ivan Rakitić odličnim prodorom izborio je slobodan udarac na 20 metara u 52. minuti, pucao je Darijo Srna i zatresao gredu.

Srna je ubrzo imao još jednu sjajnu priliku za pogodak kada je dvije minute kasnije došao do lopte na desetak metara, bio potpuno sam, Babacana nije bilo na golu, ali je pucao pokraj vratnice.

Hrvatska je izgledala puno bolje, igra Turaka bila je potpuno razbijena i blizu drugog pogotka Hrvatska je došla u 61. minuti kada je Brozović krasno prsima uštopao loptu, probao odmah iz voleja, ali malo neprecizno.

U 72. minuti još jedna sjajna prilika za Hrvatsku, Mandžukić je nabacio za Perišića koji iz peterca lijepo puca glavom, ali lopta pogađa gredu, a pet minuta kasnije Babacan jedva brani pokušaj Brozovića glavom.

U završnici susreta Turci su pokušali pritisnuti, ali Hrvatska se odlično branila, zadržala prednost i apsolutno zasluženo uzela sva tri boda!

EP 2016., skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Turska0:1Hrvatska
Španjolska1:0Češka
1Hrvatska 35:3+27
2Španjolska 35:2+36
3Turska 32:4-23
4Češka 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.06.2016. u 11:17
    Bilo je to u kockastom dresu u gostima protiv Walesa. Štimac ga je izvadio van prije poluvremena riječima "želio sam sačuvati integritet Mikija".Ali u prvoj utakmici protiv Walesa u Osijeku, Badelj je briljirao. Ipak, meni on loše u repki igra u kontinuitetu.
    Obrisan korisnik
  • ivos13.06.2016. u 11:02
    Francuskoj?
    ivos
  • Obrisan korisnik13.06.2016. u 00:59
    Za ostale ne znam ali protiv Francuza sigurno ne smijemo igrati ovako na sredini.. pogotovo badelj koji se u dosta situacija gubio i prodavao lopte.. tek na pola drugog poluvremena se doveo u red. jedno vrijeme je turska dominirala sredinom i dobivala zracne dvoboje.. i to poprilicno dugo.. tako... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.06.2016. u 00:55
    komentirajte igru nase repke a ne ko ima kakva jajca i sta je s njima ucinio..sto se igre tice.. mislim da bi sa par osvjezenja dotukli turke ali ocito je cacic stara skola "ne diraj nista dok je dobro".. a to nece uvijek proci. mislim da je pogreska uvodjenje schifa pred kraj jer se nije snasao... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • narada10812.06.2016. u 20:20
    sutra Eriksson na razgovor kod voditelja sudačke komisije, Pierluigi Colline. U stvari nije razgovor nego će Eriksson dobiti a) lakat u glavu b) nogu u koljena...
    narada108