Nogomet

Kako su igrali: Fantastični Modrić apsolutno dominirao travnjakom

Branimir Korać • nedjelja, 12.06.2016.
Kako su igrali: Fantastični Modrić apsolutno dominirao travnjakom
Foto: FaH

Hrvatska je odigrala jako dobru utakmicu, ali nastup Luke Modrića nešto je što se treba posebno isticati. Odigrao je Vrhunski, bio strijelac, ali i bez tog pogotka dojam je fantastičan...

Danijel Subašić: Sve ono što je morao napraviti, napravio je školski. Subašić je ulijevao povjerenje, bio je siguran i nije napravio niti najmanju pogrešku. Odlično reagirao kod pokušaja glavom Tufana, ali i vrhunski pročitao slobodnjak Erkina.

Darijo Srna: Defenzivno odlično odradio posao, bio je često u fazi napada, a izveo je i sjajno slobodni udarac gdje nije imao sreće i zaustavila ga je greda. Nekoliko situacija u kojima je možda mogao bolje reagirati kod centaršuta, ali sve u svemu jako dobra predstava.

Vedran Ćorluka: Vrhunski nastup Ćorluke. Tosun mu je laktom razbio glavu, imao je dosta problema s tom ozljedom, ali u igri se to nije osjetilo i sjajno se nadopunjavao s Vidom te zatvarao pokušaje Turaka. Inteligentna postavljanja, tehnička nadmoć, vrlo dobar Ćorluka.

Domagoj Vida: Kao i Ćorluka odradio je vrlo dobar posao u ovom susretu, jedna manja pogreška mogla je biti kobna, ali ostatak susreta na vrhunskoj razini.

Ivan Strinić: Nije bio na razini ostatka momčadi, Strinić je imao dosta problema na svojoj strani, ali to se nije na kraju osjetilo na rezultatu. Strinić mora bolje ili se mora pronaći bolje rješenje.

Luka Modrić: Apsolutni i nedvojbeni igrač utakmice. Modrić je bio na razini svojih najboljih utakmica u dresu reprezentacije, vođa na terenu, strijelac, požrtvovan s nizom osvojenih lopti. Definitivno je pokazao zašto je tako važan kotačić madridskog Reala, uz onu predstavu Payeta protiv Rumunjske, apsolutno najbolji individualni nastup jednog igrača u dosadašnjem dijelu Eura.

Milan Badelj: Badelj je korektno odradio posao. Očito je da to nije njegova najbolja pozicija, pričalo se o nedostatku agresivnosti i u nekoliko slučajeva to je bilo očito kada je Modrić još pokrivao leđa iza njega dok je trebalo biti obrnuto.

Marcelo Brozović: Odličan nastup Brozovića koji je "preorao" teren, bio među onima koji su najviše pretrčali i konstantna prijetnja turskim vratima. Možda je i gubio poziciju i ponekad ispao, ali ta njegova nepredvidljivost bila je ogroman problem i za same Turke.

Ivan Rakitić: Prvo poluvrijeme dosta skromno, ali i nije imao previše prilike. Bolji u nastavku susreta kada je odigrao na višoj razini. No i Rakitić može bolje.

Ivan Perišić: Još jedan sjajan nastup Perišića koji je nakon Modrića bio najbolji pojedinac na susretu. Niz sjajnih ubačaja, greda, nekoliko stvorenih prilika, ali ne i samo kvalitetan napadački učinak, već i velika pomoć u defenzivi.

Mario Mandžukić: Za bolji dojam nedostajala je završnica. Mandžukić nije bio u pravoj situaciji za pogodak, ali je po običaju odrađivao veliki posao otvarajući prostor suigračima. Puno pretrčao, zatvorio i borio se kao uvijek.

Andrej Kramarić, Gordon Schildenfeld, Marko Pjaca: Premalo igrali za konkretnu ocjenu.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.06.2016. u 11:40
    ove "logike" su mi "genijalne". znači, kad ima i gorih kretena od tebe, onda su tvoji kretenizmi opravdani, ma predivno.zato što su rusi primjerice napravili sranje treba zaboraviti naša na malti, kretenske povike i paleži i slično, logika za 5+ i odlikaše.evo jpš jedne slične za usporedbu. ubio... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • interreg13.06.2016. u 09:44
    A i jos sve cestitke nasim i turskim navijacima. Drago mi je da su se upravo "divlji" hrvati i "divlji" turci pobrinuli za pozivne vibracije nakon onoga sranja u Merseju...
    interreg
  • interreg13.06.2016. u 09:34
    Veliki napredak u odnosu na ostale utakmice u kojima nasi vode 1:0 i zadnjih 15 minuta stoje pred svojim kaznenim prostorom i mole Boga da nedobiju gol. Samo jednom je bilo malo "flipera" ali bas se i nisam nesto sekirao da bi turci jos mogli zabiti. Cijela ekipa je odigrala dobro kao EKIPA. To je... [više na forumu]
    interreg
  • qvestor13.06.2016. u 08:36
    Bitno je da smo pobijedili i da imamo 3 boda sve drugo će se zaboraviti Strinić je bio ok samo na njegovoj strani je bio Arda Turan koji je odigrao loše i koji nije brz igrač, vidjet ćemo kako će funkcionirati ako po našoj lijevoj strani budu igrači tipa Pedro. Badelj je prisilni zadnji vezni i... [više na forumu]
    qvestor
  • vjesu13.06.2016. u 00:10
    Meni osobno Perisic nije bio najbolji poslje Modrica...u prvom poluvremenu puno izgubljenih lopti i gotovo nijedna uspjesna akcija. U nastavku se jako popravio. Badelj je po meni bio daleko najlosiji igrac. Pozicija koju on igra je jako osjetljiva za njegovu slampavost i nonsalantnost. Treba tu... [više na forumu]
    vjesu