Nogomet

Slaven Bilić: "Prvi susret protiv Domžala bio je veliko razočarenje"

Marjan Kreševac • četvrtak, 04.08.2016.
Slaven Bilić: "Prvi susret protiv Domžala bio je veliko razočarenje"
Foto: EPA

Slaven Bilić je održao prvu pres konferenciju na novom stadionu Čekićara i najavio pokušaj dostizanja zaostatka od jednog pogotka iz Domžala i prolazak u play-off Europske lige.

Veliki čovjek kao i uvijek Slaven Bilić se prvo dotaknuo tragedije koja je zadesila momčad Maribora: "Želim ovaj razgovor započeti s prisjećanjem na tragičnu nesreću u kojoj su dva mlada igrača Maribora izgubila život u prometnoj nesreći, a još jedan, golman, je ozlijeđen. Izražavam svoje suosjećanje s obiteljima preminulih i nadam se da će s vratarom biti sve u redu".

Bilić je bio iznimno zadovoljan činjenicom da momčad napokon ima priliku istrčati na novom travnjaku: "Govorili smo o novom stadionu već duže vrijeme, a sada je napokon završen i svi jedva čekamo da istrčimo pred prepune tribine. Sve sezonske ulaznice su već odavno rasprodane i sada je na nama da svojim prezentacijama opravdamo povjerenje koje su nam iskazali navijači".

Osvrnuo se Bilić na igrački kadar kojim trenutno raspolaže i koji misli suprotstaviti gostima iz Slovenije: "Dimitri Payet neće biti na raspolaganju za ovaj susret, on će nam se priključiti tek kasnije, a osim njega u zapisniku sigurno neće biti ni Jamesa Collinsa ni Angela Ogbonne. Prerano su nam se priključili i jednostavno nemaju dovoljno treninga u nogama. Tu moramo dodati još i ozlijeđenog Cresswella".

Kao najveći problem svoje momčadi Bilić je istaknuo upravo Cresswellovu poziciju: "Razmišljamo o pojačanju na poziciji lijevog beka, razmišljali smo i prije ozljede Cresswella, to je bila jedina pozicija na kojoj nismo imali adekvatno pričuvno rješenje. Mi nismo jedini koji tražimo igrača na toj poziciji i to nam predstavlja veliki problem".

"Nakon ozljede Cresswella to nam je postao glavni prioritet, iako imamo nekoliko opcija za tu poziciju niti jedan od potencijalnih igrača nije idealno rješenje. Sam Byram, Angelo Ogbonna i Havard Nordtveit mogu uskočiti na to mjesto, ali niti jednom od njih to nije prirodna pozicija".

Bilić je imao samo riječi hvale za protivnike: "U prvoj utakmici polučili smo negativan rezultat i sada nam predstoji težak posao protiv momčadi koja zna igrati nogomet. Ja i moj tim znali smo to i prije prve utakmice, ali uvjeren sam da ćemo pružiti puno bolju igru nego u Sloveniji i samim time ostvariti rezultat za ulazak u play-off Europske lige. Prvi susret bio je veliko razočaranje, iako oni su momčad koja već ima dvije ligaške utakmice u nogama, a uz to još i četiri susreta u kvalifikacijama Europske lige".

"Možemo pronaći puno izgovora za našu igru, nedostajalo nam je puno igrača, ali bez obzira na to trebali smo odigrati puno bolje. Sada smo kod kuće, na novom stadionu pred 54000 navijača i želimo im na otvaranju pokloniti plasman u sljedeće kolo", zaključio je podosta kritični Bilić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.08.2016. u 16:56
    morate ovo Biliću riješiti ko od šale
    Obrisan korisnik