Rukomet

VIDEO: Barcelona u drami do pobjede protiv Kiela, sedam golova Duvnjaka

Mihaela Bradovski • nedjelja, 02.10.2016.
VIDEO: Barcelona u drami do pobjede protiv Kiela, sedam golova Duvnjaka
Foto: EPA

Utakmica tjedna u Ligi prvaka rukometaša odigrana je u Barceloni gdje je gostovao Kiel kojem nije pomogao niti raspoloženi Domagoj Duvnjak da ne izbjegne poraz...

Kielce - Kristianstad 38:28

Poljaci su bez problema došli do druge pobjede u skupini, na svom parketu ugostili su momčad Kristianstada i slavili s visokih 38:28. I uoči susreta bili su naglašeni favoriti te su rutinski odradili posao.

Nikakvih problema nije bilo za momčad Talanta Dujšebajeva koja je od starta stvarala razliku i već za desetak minuta uspjela se odvojiti. Uz vrlo efikasan napad domaćin je brzo došao do prednosti 8:4 i na odmor se otišlo vodstvom domaćina 18:13.

Niti u nastavku susreta nije bilo nekih promjena, Poljaci su nastavili podizati prednost i nije im dugo trebalo da dosegnu dvoznamenkastu razliku. Nakon toga rutinski su odrađivali posao i na kraju slavili s plus deset.

Karol Bielecki i Pawel Paczkowski bili su s po sedam golova najefikasniji kod domaćina, po pet su dodali Julen Aguinagalde i Darko Đukić, a jedan Manuel Štrlek. Na drugoj strani šest golova postigao je Philip Henningson, a pet Jerry Tollbring.

Vardar - Meškov Brest 31:27

Vardar je stigao do pobjede protiv Meškova koji je izdržao 40-ak minuta, a onda je domaćin odjurio do visoke prednosti. Makedonci su pokazali dva lica, odigrali su skromno prvo poluvrijeme i bolje drugo i taj bolji nastup u drugih 30 minuta bio je dovoljan za pobjedu protiv Meškova.

U prvom dijelu domaćin je imao dosta problema u organizaciji napada, mučio se i teško dolazio do pogodaka što su gosti iskoristili i imali i prednost 11:8. Međutim već u završnici prvog poluvremena Vardar je dodao gas i na odmor se otišlo s 13:13.

U drugom dijelu uz dobar nastup bivšeg igrača Karlovca Vuke Borozana domaćin se počeo odvajati i imao je i šest golova viška te mirno priveo meč kraju.

"Bili smo nervozni jer smo znali da nas čeka teška utakmica. U prvom poluvremenu napravili smo neke pogreške u obrani, ali isto tako igrali smo loše u napadu i nismo mogli pronaći našu igru. U drugom dijelu promijenili smo obranu u 5-1, vratar Strahinja Milić upisao je neke velike obrane i uspjeli smo se odvojiti", komentirao je trener domaćih Raul Gonzalez.

Devet golova kod Vardara postigao je Alex Dujšebajev, sedam je dodao Borozan, četiri Luka Cindrić, a dva Ivan Čupić. Na drugoj strani Rastko Stojković postigao je osam golova, pet je dodao Iman Jamali, a dva Ljubo Vukić.

Barcelona - Kiel 26:25

Kao što se i očekivalo, dvoboj između Barcelone i Kiela bio je dramatičan do posljednje sekunde. Barcelona je ipak na kraju slavila s 26:25 u susretu u kojoj gostima nije pomogla sjajna predstava Andreasa Wolffa, kao ni odličan nastup Domagoja Duvnjaka.

Wolff je briljirao u prvom poluvremenu kada je skupio čak 11 obrana, a Kiel imao prednost 13:10, ali u nastavku susreta pobjedu je odnio Gonzalo Perez Vargas koji je sa 17 obrana ipak na kraju zasjenio Nijemca.

Nakon odličnog prvog poluvremena, Kiel je održavao prednost sve do sredine drugog dijela, tu su se domaćini podigli i počeli okretati vodu na svoj mlin. U završnici susreta Weinhold je zabio za poravnanje na 25:25, 30 sekundi prije kraja Tomas vraća prednost na stranu domaćina koji je dobrom obranom oduzeo Kielu priliku za bod.

"Imali smo puno uspona i padova, asli ipak smo uspjeli pronaći pravi ritam. Popravili smo igru u obrani i to nam je pomoglo", rekao je Perez Vargas.

Što se napadačkog dijela tiče Tomas je susret završio s pet, a Valero Rivera sa šest golova dok je na drugoj strani daleko najraspoloženiji bio Duvnjak sa sedam golova.

Veszprem - Kadetten 32:28

Teže od očekivanja Veszprem je u svojoj dvorani došao do pobjede protiv Kadettena iz Schaffhausena. Domaćin je slavio s 32:28, ali je tek u drugom dijelu slomio otpor Švicaraca.

Tek kada su gosti počeli nizati pogreške i nisu izdržali ritam koji je Veszprem nametnuo, domaćin se odvojio i riješio pitanje pobjednika. Imali su Mađari prednost od četiri gola uz dobre role Mirka Alilovića i Renata Sulića, Kadetten je odgovorio i smanjio zaostatak, ali kada je Veszprem pobjegao na plus pet u završnici, sve je bilo jasno.

"Kadetten je svima pokazao da nema laganih utakmica u Ligi prvaka i da zaslužuju mjesto ovdje. Presudila je naša bolja igra u ključnim trenucima kada smo podigli igru u obrani. Iz toga smo mogli doći laganije do pogodaka", rekao je Dragan Gajić.

Slovenac koji je došao iz Montpelliera susret je završio sa šest golova, Momir Ilić dodao je sedam, Sulić četiri, a Marko Kopljar dva. Kod Kadettena Luka Maros postigao je sedam golova, Manuel Liniger šest, a Nik Tominec tri.

Liga prvaka, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Barcelona26:25Kiel
Telekom Veszprem32:28Kadetten
Paris Saint-Germain33:30Orlen Wisla Plock
Bjerringbro-Silkeborg19:26Flensburg
1Barcelona 14413:354+5925
2Paris Saint-Germain 14451:383+6824
3Telekom Veszprem 14381:365+1618
4Flensburg 14383:366+1715
5Kiel 14353:376-2312
6Bjerringbro-Silkeborg 14364:397-338
7Orlen Wisla Plock 14367:401-348
8Kadetten 14370:440-702

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!