Nogomet

VIDEO: Preokret Južne Koreje, Tajland izvukao bod protiv Australije

Petar Jenjić • utorak, 15.11.2016.
VIDEO: Preokret Južne Koreje, Tajland izvukao bod protiv Australije
Foto: EPA

Odigrano je šest utakmica petog kola treće runde azijskih kvalifikacija za predstojeće Svjetsko prvenstvo, a kao najveće iznenađenje vrijedi izdvojiti Tajland, koji je uzeo bod protiv Australije...

Japan je u Saitami nanio prvi poraz Saudijskoj Arabiji u ovoj fazi kvalifikacija te se s istom reprezentacijom bodovno izjednačio na vrhu skupine B.

Domaćini su poveli u završnici prvog dijela, a u vodstvo ih je iz kaznenog udarca doveo Hiroshi Kiyotake. Deset minuta prije kraja utakmice za 2:0 je zabio Genki Haraguchi, koji nije imao težak posao nakon što ga je uposlio Shinji Kagawa.

Do kraja su susreta gosti uspjeli samo ublažiti poraz. Strijelac je bio Omar Hawawi u 90. minuti, a do krja je susreta uspio dobiti i isključujući drugi žuti karton.

Istim je rezultatom slavila i Južna Koreja kod kuće protiv Uzbekistana te ih ostavila na trećem mjestu u skupini A. Nakon poraza od Irana, ovo je Korejcima treća pobjeda u ovoj rundi natjecanja. Za razliku od dvoboja Japana i Saudijske Arabije, ovaj se dvoboj odvijao malo drugačije.

Nakon polovice igre u prvom dijelu poveli su gosti. Domaći je vratar Kim Seung-Gyu, spašavajući opasnu situaciju, izašao predaleko od gola, što je iskoristio Marat Bikmajev i pogodio za 0:1.

Preokret je uslijedio u drugom poluvremenu. Prvo je nakon lijepe akcije glavom poentirao Tae-Hee Nam, da bi u 85. minuti sva tri boda Južnoj Koreji donio Ja-Cheol Koo.

Iznenađenje se svakako dogodilo na Tajlandu gdje je istoimeni domaćin odigrao neriješeno protiv Australije i tako osvojio svoj prvi bod te ugrozio jednu od prve dvije pozicije Klokanima.

U susretu u kojem smo vidjeli čak tri jedanesterca poveli su gosti u devetoj minuti. Pratum Chuthong je igrao rukom u vlastitom šesnaestercu, a Mile Jedinak je bio precizan s 11 metara. Međutim, već u 20. minuti domaćin dolazi do poravnanja. Pogodio je Teerasil Dangda nakon slabe reakcije australske obrane.

Isti je igrač zabio i za 2:1 iz kaznenog udarca u 57. minuti, kojeg je skrivio Mathew Leckie. Svojim je drugim pogotkom Mile Jedinak, ponovno iz kaznenog udarca, postavio konačnih 2:2, a minuta je bila 65.

Do domaće su pobjede došli i Ujedinjeni Arapski Emirati, koji su nadigrali reprezentaciju Iraka, a dovoljan je bio po pogodak u oba poluvremena.

Strijelac prvog pogotka je bio Ahmed Khalil u 26. minuti, a pobjedu je u posljednjim sekundama utakmice osigurao Ismaeil Matar.

Susreti između Sirije i Irana te Kine i Katara završili su bez pogodaka.

Kvalifikacije za SP 2018., treća runda, peto kolo:
Japan – Saudijska Arabija 2:1
Južna Koreja – Uzbekistan 2:1
Kina – Katar 0:0
Sirija – Iran 0:0
Tajland – Australija 2:2
UAE – Irak 2:0

Skupina A
1. Iran 11
2. Južna Koreja 10
3. Uzbekistan 9
4. Sirija 5
5. Katar 4
6. Kina 2

Skupina B
1. Saudijska Arabija 10
2. Japan 10
3. Australija 9
4. UAE 9
5. Irak 3
6. Tajland 1

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2018.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!