Nogomet

VIDEO: Borussia D. nadoknadila dva gola zaostatka protiv Reala, veliki uspjeh Legije

Dario Dodić • srijeda, 07.12.2016.
VIDEO: Borussia D. nadoknadila dva gola zaostatka protiv Reala, veliki uspjeh Legije
Foto: EPA

Nogometaši Legije u posljednjem su kolu skupine F pobijedili lisabonski Sporting i tako osigurali nastup u Europskoj ligi. Real Madrid je na Bernabeu imao dva gola prednosti protiv Borussije Dortmund no na kraju Nijemci uzimaju bod...

Veliki pothvat izveli su nogometaši Legije na svom Wojska Polskiego stadionu u Varšavi, s 1:0 svladali su Sporting i preskočili ih na ljestvici za europsko proljeće u Europa ligi. U prvih pet susreta Legia je osvojila tek bod, ključan bod protiv Reala, koji im je uz pobjedu protiv Sportinga donio prolaz u iduću fazu natjecanja u Europskoj ligi. Naime, Sporting je natjecanje završio s tri boda, da Legia nije uzela bod protiv Reala pobjeda 1:0 protiv Sportinga ne bi bila dovoljna jer je u Portugalu Sporting slavio s 2:0.

Iako je i Sporting imao svojih prilika Legia je veći dio susreta bila bolji protivnik, unatoč većem posjedu lopte Portugalaca, a ključan trenutak dogodio se u 30. minuti. Prijović je povratnom loptom pronašao Guilhermea koji sa šest metara u padu matira Patricija.

Posao je domaćoj momčadi u završnici olakšao Ricardo Carvalho drugim žutim kartonom pa je Sporting u ključnim trenucima ostao s igračem manje na terenu.

U derbiju skupine između Real Madrida i Borussije Dortmund odlučivao se tek poredak, odnosno tko će biti prvi, a tko drugi u skupini. U sastav Reala vratio se Casemiro pa je Mateo Kovačić dobio zasluženi odmor, dok je Luka Modrić diktirao igru domaćeg sastava od prve minute, do 63. minute kada ga je zamijenio povratnik Tony Kroos.

Nije moglo bolje početi za Real, nakon manje od pola sata igre došli su do vodstva, Carvajal je s desne strane poslao prizemnu loptu za Benzemu koji s nekoliko metara lagano zabija za 1:0.

Raspoloženi Benzema udvostručio je vodstvo domaćina na početku drugog dijela, ovog je puta James bio asistent, Francuz zabija glavom za 2:0.

Pobjedom bi Real osvojio skupinu, ali gosti iz Dortmunda s tim se nisu mogli pomiriti. Raspoloženi Aubameyang, koji otvoreno priznaje i zaziva transfer u Real jednog dana, prvo je u 60. minuti smanjio na 2:1 na asistenciju Schmelzera, da bi dvije minute prije kraja susreta asistirao Reusu za 2:2 i prvo mjesto u skupini F.

Liga prvaka, skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Real Madrid2:2Borussia D.
Legia Varšava1:0Sporting
1Borussia D. 621:9+1214
2Real Madrid 616:10+612
3Legia Varšava 69:24-154
4Sporting 65:8-33

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!