Nogomet

VIDEO: Porto razbio prvaka Engleske i ostao u Ligi prvaka

Branimir Korać • srijeda, 07.12.2016.
VIDEO: Porto razbio prvaka Engleske i ostao u Ligi prvaka
Foto: EPA

U skupini G pozornost je bila usmjerena prema Portu gdje je istoimeni domaćin pregazio Leicester i tako izborio ostanak u Ligi prvaka, a Kobenhavn poslao u Europsku ligu...

Porto - Leicester 5:0

Bila je ovo puno važnija utakmica Portu nego Leicesteru. Englezi su već osigurali prvo mjesto u skupini i Claudio Ranieri mogao je odmarati dio važnih igrača te poslati kombiniranu postavu na Portugalce.

Naravno, Leicester nema toliku širinu da bi to prošlo neiskorišteno od strane protivnika, Porto je visoko slavio s 5:0 i tako osiguralo drugo mjesto i prolaz u nokaut fazu Lige prvaka.

Porto je odmah pritisnuo i već u šestoj minuti stigao do vodstva. Pogodak je postigao Silva nakon vrlo loše reakcije gostujuće obrane, posebno Schluppa.

Englezi i nakon zaostatka nisu pokušavali nešto prema naprijed, nastavili su se braniti što je Portu odgovaralo i u 26. minuti stigao je do drugog pogotka. Telles je odradio dobar posao na lijevom krilu i zatim sjajno centrirao u sredinu za Coronu koji iz prve pogađa gornji kut.

Tu nije bio kraj Leicesterovim mukama u prvom dijelu, u samoj završnici gosti su primili i treći pogodak nakon lijepe akcije koju je Brahimi zaključio skretanjem lopte petom u mrežu.

U nastavku susreta Leicester je zaigrao nešto bolje i primio je "samo" još dva pogotka. Prvo je Drinkwater skrivio kazneni udarac koji je Andre Silva pretvorio u pogodak, a onda je u 77. minuti Jota sam pred vratarem gostiju Hamerom postavio konačnih 5:0.

Club Brugge - Kobenhavn 0:2

Pobjeda je Portu donijela prolaz u osminu finala Lige prvaka dok je Kobenhavn unatoč pobjedi u Bruggeu ostao kratak i igrat će u Europskoj ligi. Njemu je uz pobjedu trebalo slavlje Leicestera što se nije dogodilo.

Danci su u Belgiji rano poveli s 2:0 golovima Mechelea u svoju mrežu i Jorgensena, ali iz Portugala nije bilo dobrih vijesti za njih.

Na kraju su zauzeli treće mjesto u skupini dok je Club Brugge ostao na posljednjem mjestu bez ijednog osvojenog boda s gol razlikom 2:14.

Liga prvaka, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Porto5:0Leicester City
Club Brugge0:2København
1Leicester City 67:6+113
2Porto 69:3+611
3København 67:2+59
4Club Brugge 62:14-120

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!