Košarka

VIDEO: Cavsi i Warriorsi bez krivog koraka, Hrvati igrali, Bender jedini do poena

Branimir Korać • srijeda, 14.12.2016.
VIDEO: Cavsi i Warriorsi bez krivog koraka, Hrvati igrali, Bender jedini do poena
Foto: EPA

Šest utakmica bilo je na rasporedu noćas u NBA ligi, a u akciji su bili i hrvatski košarkaši. Dragan Bender jedini je upisao poene i to u pobjedi Sunsa protiv Knicksa...

Cleveland Cavaliersi imali su lagan posao protiv Memphis Grizzliesa koji ionako oslabljen zbog ozljeda, ovaj put nije imao u sastavu niti Marca Gasola. Odmarao je i domaćin Kyrieja Irvinga, ali ostali igrači bili su na raspolaganju te su Cavsi lako slavili.

Od početka bio je to jednosmjeran dvoboj, domaćin predvođen Kevinom Loveom, LeBronom Jamesom i JR-om Smithom bez problema održavao je prednost.

Nakon susreta Tyronn Lue najavio je kako večeras u novom dvoboju između Cavsa i Grizzliesa, ovaj put u Memphisu, neće računati na Jamesa, Lovea i Irvinga te će krenuti s petorkom Smith, DeAndre Liggins, Iman Shumpert, James Jones, Tristan Thompson.

U ovom susretu Love je ubacio 29 poena uz 13 skokova, a po 23 poena ubilježili su James (osam asistencija, šest skokova) i Smith (6/10 trica, pet skokova). Kod gostiju Zach Randolph ubacio je 18 poena uz pet skokova, a po 13 poena upisali su Troy Williams (šest skokova) i Andrew Harrison.

Golden State Warriorsi slavili su u gostima kod New Orleans Pelicansa sa 113:109, a odlične reakcije u obrani na kraju su prevagnule na njihovu stranu.

Pelicansi su do kraja susreta bili u igri, ali obrana Warriorsa odradila je dobar posao i zaustavila domaće napade. Prvo je Kevin Durant kod 111:108 32 sekunde prije kraja blokirao Anthonyja Davisa, a zatim je kod 111:109 Draymond Green ukrao loptu Davisu i gosti su otišli do pobjede.

"Volim igrati obranu i posebno volim trenutke kada morate odigrati odlično u toj fazi da bi upisali pobjedu. U toj posljednjoj akciji mislim da je sve bilo čisto, on je pokušao inicirati kontakt ramenom", tvrdi Davis.

Stephen Curry bio je najefikasniji s 30 poena (5/9 trica) i sedam asistencija, Kevin Durant dodao je 27 poena, a Draymond Green 12 poena, 12 skokova i deset asistencija za svoj 15. triple-double u karijeri. Kod domaćina Anthony Davis ubacio je 28 poena uz osam skokova i pet blokada, a Langston Galloway dodao je 20 poena i pet skokova.

Portland Trail Blazersi prekinuli su seriju od četiri uzastopna poraza pobjedom protiv Oklahoma City Thundera 114:95. Odličan nastup Blazersa koji su imali širinu, nitko nije ubacio više od 18 poena, a na toj brojci nisu bili oni najefikasniji, Lillard i McCollum.

Blazersi su napravili najveći dio posla usporavanjem Russella Westbrooka koji nije bio niti na double-double učinku, ostao je dosta ispod ovosezonskog prosjeka, a pokazao je frustraciju nemoći koja je zahvatila njegovu momčad u ovom susretu.

"Protiv Clippersa smo imali priliku za pobjedu, ali ostali smo za poen kratki. Sve što nas je pratilo ove sezone i kroz sve što smo prošli, ovaj put nam je poslužilo kao vrijedno iskustvo i pomoglo nam je da slavimo", rekao je Lillard.

Blazerse su predvodili Mason Plumlee s 18 poena i sedam skokova, a Damien Lillard dodao je 17 poena i devet asistencija. Kod poraženih Westbrook je bio na 20 poena, šest skokova i šest asistencija dok je Steven Adams dodao 14 poena.

Orlando Magic odradio je sjajnu napadačku večer i visoko je svladao Atlantu sa 131:120. Hawksi nisu imali rješenje za dobar dio Magicovih igrača predvođenih Sergeom Ibakom i Elfridom Paytonom koji je odigrao utakmicu karijere.

Hawksi su imali odličan ulazak u sezonu, ali nakon toga su drastično pali i ovaj nastup bio je u granicama tih lošijih nastupa. Momčad koja je napadački među lošijima u ligi, ubacila im je čak 131 poena.

"Uvijek možete pronaći način da budete bolji, ali večeras je puno igrača imalo posebnu večer. Nije bilo lako", smatra Kyle Korver.

Ibaka je susret završio s 29 poena, Payton je dodao 26 poena i 14 asistencija, Evan Fournier 23 poena i šest asistencija dok je Jodie Meeks bio na 20 poena. Damjan Rudež dobio je 12 minuta i promašio sva tri šuta za tricu te podijelio četiri asistencije. Mario Hezonja bez učinka proveo je dvije minute na parketu.

Kod Hawksa Dwight Howard ubacio je 20 poena uz 16 skokova, a Dennis Schroder 19 poena uz 13 asistencija.

Tom Thibodeau ovacijama je dočekan u Chicagu, a na kraju je sa svojim Timberwolvesima svladao klub kojeg je trenirao do ovog ljeta. Bullsi su tijekom susreta imali čak 21 poen prednosti, ali Wolvesi su napravili preokret i slavili.

Phoenix Sunsi upisali su pobjedu u produžetku protiv New York Knicksa sa 113:111. Eric Bledsoe odigrao je ključnu ulogu u produžetku i odveo Sunse do pobjede. Osam minuta dobio je i Dragan Bender koji je ubacio jedan šut za tricu (1/3).

NBA:
Cleveland Cavaliers - Memphis Grizzlies 103:86 (Kevin Love 29p, 13sk / Zach Randolph 18p, 5sk)
New Orleans Pelicans - Golden State Warriors 109:113 (Anthony Davis 28p, 8sk, 5bl / Stephen Curry 30p, 7sk)
Portland Trail Blazers - Oklahoma City Thunder 114:95 (Mason Plumlee 18p, 7sk / Russell Westbrook 20p, 6sk, 6as)
Atlanta Hawks - Orlando Magic 120:131 (Dwight Howard 20p, 16sk / Serge Ibaka 29p)
Chicago Bulls - Minnesota Timberwolves 94:99 (Jimmy Butler 27p, 9sk, 6as / Zach LaVine 24p, 6sk, 6as)
Phoenix Suns - New York Knicks 113:111 produžetak (Eric Bledsoe 31p, 6sk, 8as / Kristaps Porzingis 34p, 8sk)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!