Košarka

VIDEO: Benderov double-double za povijest i poticaj za budućnost

Petar Jenjić • utorak, 27.12.2016.
VIDEO: Benderov double-double za povijest i poticaj za budućnost
Foto: fiba.basketball

Dragan Bender u sinoćnjem je porazu svojih Phoenix Sunsa protiv Houston Rocketsa upisao 11 koševa, 13 skokova, tri ukradene lopte i po dvije asistencije i blokade, najmlađi u posljednjih 18 godina koji je ostvario spomenute brojke, prvi nakon Tracyja McGradyja...

Nije sinoć bilo previše sreće za Phoenix Sunse, koji nisu mogli puno protiv ove sezone vrlo dobrih Houston Rocketsa. Ponajviše zbog toga, dobru je priliku dobio i mladi hrvatski košarkaš Dragan Bender te je iskoristio na pravi način, upisavši brojke od 11 koševa, 13 skokova, tri ukradene lopte i po dvije asistencije i blokade.

Navikli su se Sunsi da im mladi igrači bilježe double-double učinke, ponajviše od, u posljednje vrijeme često spominjanog, Devina Bookera. Međutim, vrijedi izdvojiti da je Bender, sa svojih 19 godina i 39 dana, najmlađi igrač od 2014. godine koji je ubilježio double-double učinak. Giannis Antetokounmpo bio je taj igrač, koji je double-double učinak ubilježio 39 dana prije svog 19. rođendana.

Igrači poput LeBrona Jamesa, Dwigtha Howarda, Andrewa Bynuma i Josha Smitha uspjeli su ubilježiti double-double u nešto ranijoj dobi od Benderove. Kada bi još malo zakomplicirali stvari, Bender je prvi tako mlad igrač još od 1998. i tadašnje mlade nade Tracyja McGradyja, koji je ubilježio brojke od minimalno 11 koševa, 13 skokova, dvije asistencije i blokade te tri ukradene lopte.

Naravno da jedna utakmica ne znači puno toga i da je još veliki put pred mladim hrvatskim košarkašem, ali svakako ga je lijepo svrstavati među zvijezde "radosti loptanja pod obručima".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!