Košarka

Ukić vrlo dobar u novoj pobjedi AEK-a

Petar Jenjić • subota, 07.01.2017.
Ukić vrlo dobar u novoj pobjedi AEK-a
Foto: FaH

U sklopu 13. kola grčkog prvenstva AEK je na domaćem terenu bio bolji od Arisa rezultatom 81:61 uz vrlo dobar učinak Roka Ukića...

Tri dana nakon tijesnog poraza na gostovanju kod Sassarija u Ligi prvaka, pred košarkašima AEK-a bio je novi prvenstveni dvoboj. U 13. kolu ih je očekivao Aris, konkurent s prvenstvene ljestvice, što se danas na terenu ipak nije vidjelo. AEK je bio potpuno dominantan gotovo od početka utakmice, slavio s 81:61 i došao na omjer 10-3, dok je Aris pao na 8-5.

Prva četvrtina bila je vrlo izjednačena, s tim da je Aris veći dio bio barem u minimalnoj prednosti. Već je do kraja poluvremena prednost postala dvoznamenkasta, a gosti se nisu uspjeli spustiti ispod osam poena minusa. Konačnih +20 bila je ujedno i najveća prednost na susretu.

Najefikasniji je kod AEK-a bio Michael Dixon s 19 koševa (7/12 iz igre, slobodna bacanja 3/4). Roko Ukić odradio je vrlo dobru utakmicu i za 25 i pol minuta ostvario učinak od 16 poena (2/6 za dva, 4/6 za tricu), tri skoka i pet asistencija.

Najbolji je kod gostiju bio Will Cummings s 14 poena (5/13 iz igre, slobodna bacanja 2/5) i sedam skokova.

Grčka liga, 13.kolo
AEK - Aris 81:61

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!