Košarka

VIDEO: Najteži poraz Lakersa u povijesti, probudio se Hezonja, ozlijedio Dragan Bender

Dario Dodić • ponedjeljak, 23.01.2017.
VIDEO: Najteži poraz Lakersa u povijesti, probudio se Hezonja, ozlijedio Dragan Bender
Foto: EPA

Iako su sinoć odigrane tek četiri NBA utakmice čak su četvorica Hrvata bila na parketu. Najbolji među njima bio je Mario Hezonja, u prvom je poluvremenu bio među najboljim pojedincima Orlanda u dvoboju s Golden Stateom. Dragan Bender rano u drugoj četvrtini pobjede Sunsa protiv Raptorsa napustio je igru zbog ozljede...

Rani termin utakmice stvarao je probleme Golden State Warriorsima u gostima kod Orlando Magica. Posljednji put kad su susret započeli u podne po istočnoameričkom vremenu, 1995. godine, Warriorsi su izgubili 34 razlike u Orlandu. Iako su gubili u prvom poluvremenu s 11 koševa razlike, u trećoj četvrtini riješili su Warriorsi pitanje pobjednika i u konačnici sa 118:98 svladali Magic.

Tricaški su bili raspoloženi Klay Thompson (7/9) i Steph Curry (7/13). U trećoj četvrtini, kada su Warriorsi slomili otpor Magica, Curry je postigao 14 poena pa je posljednju dionicu igre mogao odmoriti.

Susret je završio s 27 poena, dok je Thompson zahvaljujući tricama došao do 21 ubačaja. Kevin Durant utakmicu je završio s 15 poena i deset skokova.

Elfrid Peyton predvodio je domaćine s 23 poena i deset asistencija, čak četvorica igrača Orlanda susret su završila s 12 koševa, Vučević, Watson, Green i Biyombo (14 skokova).

Sjajno je utakmicu otvorio Mario Hezonja, prvenstveno sjajnom obranom, ali i dobrim napadačkim angažmanom. U drugom je poluvremenu s nekoliko promašaja u napadu pokvario inače vrlo dobar nastup, ali i dalje veseli način na koji je reagirao u prvom poluvremenu. Proveo je 21 minutu na parketu i upisao sedam poena (0/1 za 1, 2/4 za 2, 1/7 za 3), pet skokova i dvije ukradene lopte. Damjan Rudež odigrao je tek četiri minute uz jedan promašaj za tri poena i dvije asistencije.

Ružan su poraz doživjeli Los Angeles Lakersi u gostima kod Dallas Mavericksa, Mavsi su slavili s gotovo 50 poena razlike, završilo je 122:73. Već u drugoj četvrtini pitanje pobjednika bilo je riješeno, razlika se do kraja susreta samo povećavala, konačnih 122:73 najteži je poraz Lakersa u povijesti.

"Nismo se pojavili na parketu. Posramljeni smo i mi kao momčad, ali i kao organizacija. Jednostavno nije bilo angažmana večeras, što mi nije jasno", izjavio je trener Lakersa Luke Walton.

Ivica Zubac dobio je 19 minuta na parketu, upisao je tek dva poena uz šut 1/2 za dvicu, bio je vrlo dobar u obrani, koliko je to bilo moguće u ovakvoj utakmici. Dodao je i četiri skoka, asistenciju i blokadu.

Najbolji kod Mavsa bio je J.J. Barea s 19 koševa, 14 je postigao Curry, po 13 Matthews, Williams i Dirk Nowitzki, koji je sjajno otvorio susret i pomogao Dallasu da se odvoji od Lakersa. Kod Sunsa valja tek izdvojiti 15 poena Loua Williamsa.

Phoenix Sunsi su na krilima Erica Bledsoea došli do pobjede 115:103 kod Toronto Raptorsa. Iako su dobar dio utakmice bili u zaostatku Sunsi su dostigli Raptorse u posljednjoj četvrtini i serijom 18:6 otišli do 15. pobjede u sezoni.

Nažalost po Sunse i njihove hrvatske navijače Dragan Bender napustio je parket na početku druge četvrtine zbog ozljede desnog gležnja i više se nije vraćao u igru. Dotad je proveo tek četiri minute u igri, uz dva promašaja za dva poena, jedan skok i asistenciju.

Bledsoe je ostvario najbolji učinak karijere, utakmicu je završio s 40 poena, 13 asistencija i šest skokova. 20 je koševa pridodao Devin Booker. Kod Raptorsa je najbolji bio DeRozan s 22 poena, kompletna prva petorka domaćina bila je dvoznamenkasta. Jonas Valanciunas susret je završio sa 16 koševa i 12 skokova.

NBA, rezultati:
Orlando - Golden State Warriors 98:118
Dallas - L.A. Lakers 122:73
Toronto - Phoenix 103:115
Minnesota - Denver 111:108 (Towns 32 koša, 12 skokova/Harris 22 koša)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!