Košarka

VIDEO: Zubac ponovno sjajan u pobjedi Lakersa, rekord Bogdanovića, čudesna večer Draymonda Greena

Dario Dodić • subota, 11.02.2017.
VIDEO: Zubac ponovno sjajan u pobjedi Lakersa, rekord Bogdanovića, čudesna večer Draymonda Greena

Los Angeles Lakersi završili su gostujuću turneju pobjedom kod Milwaukee Bucksa, a ponovno je odličan bio Ivica Zubac. Bojan Bogdanović nije previše pomogao Brooklyn Netsima u porazu od Miami Heata, ali je ostvario rekord po uzastopnim utakmicama s dvoznamenkastim učinkom. Večer za povijest imao je Draymond Green...

Los Angeles Lakersi završili su mini-turneju od pet gostovanja u Milwaukeeju gdje su svladali Buckse sa 122:114. Bila je to utakmica u kojoj su Lakersi već u prvoj četvrtini napravili dobar posao, dobili su prvu dionicu igre s 47:30 i tu prednost održali do kraja. Pokušali su se Bucksi vratiti u posljednjoj četvrtini, bili su na dobrom putu, ali nisu uspjeli.

Šutirali su Lakersi sjajnih 82 posto iz igre u prvoj četvrtini, najbolji je to učinak bilo koje momčadi ove sezone. Imali su Lakersi i 27 koševa prednosti u jednom trenutku, no malo je nedostajalo da se uporni Bucksi u potpunosti vrate u susret u prvoj utakmici koju su igrali bez Jabarija Parkera - u porazu od Miamija u srijedu potrgao je križne ligamente u lijevom koljenu i neće ga biti do kraja sezone.

Nije pomogla ni najbolja večer karijere All-Stara Giannisa Antetokounmpa, koji je ubacio čak 41 koš, uz osam skokova i šest asistencija. Bucksi više nisu imali nijednog dvoznamenkastog igrača u početnoj petorci, Brogdon je s klupe ubacio 18, a Beasley 15 koševa.

Lakersi su odigrali ujednačeno dobro, čak su sedmorica igrača ostvarila dvoznamenkast učinak. Predvodio ih je Nick Young s 26 koševa, Lou Williams bio je standardno dobar s klupe, u 19 minuta ubacio je 21 koš.

Ponovno je odličnu partiju odigrao i Ivica Zubac, u 21 minuti provedenoj na parketu postigao je 15 koševa (1/1 za 1, 7/11 za 2) uz šest skokova, dvije asistencije i blokadu.

Iako kažu da im nije važan niz nego timska igra, košarkašima Miami Heata sigurno je prošlo kroz glavu da će lagano produžiti niz pobjeda u gostima kod Brooklyn Netsa. I bili su u pravu. Nije bilo previše lako, ali nije bilo ni teško, Miami je došao do 13. uzastopne pobjede, trenutno najboljeg niza u NBA, dok su Netsi upisali 12. poraz zaredom i potvrdili status najslabije momčadi lige.

Slavio je Heat 108:99 u drugoj utakmici koju su igrali bez ozlijeđenog Diona Waitersa. Nije to previše zasmetalo Miamiju, petorica su gostujućih košarkaša bila dvoznamenkasta, predvođeni s 26 poena i osam skokova Jamesa Johnsona. 21 poen pridodao je Goran Dragić.

Brook Lopez ponovno je bio najbolji u redovima Netsa, u 31 minuti na parketu ubacio je 30 koševa, uz osam skokova. 15 poena pridodao je Randy Foye, a tek je još Bojan Bogdanović bio dvoznamenkast, u 29 minuta igre ubilježio je deset poena uz relativno slab šut (2/7 za 2, 2/5 za 3), dodao je i šest skokova. Po prvi puta u karijeri upisao je dvoznamenkast učinak u devet uzastopnih nastupa.

Koga nema, San Antonio Spursi "izmisle" novoga. Nema Paua Gasola, nema problema, uskočit će Dewayne Dedmon i odigrati nekoliko sjajnih partija u nizu, a sve je kulminiralo sinoć protiv Detroit Pistonsa. Spursi su slavili 103:92, Dedmon je ubacio 17 koševa uz 17 skokova, jedan koš nedostajao mu je kako bi izjednačio svoj NBA rekord po broju postignutih koševa, sa 17 skokova ostvario je najbolji učinak karijere.

"Skakao je, pokrivao teren, njegova energija, agresivnost, njegova obrana, bio je fantastičan", rekao je trener Spursa Gregg Popovich o Dedmonu nakon pobjede protiv Pistonsa u Detroitu.

Uobičajeno sjajan bio je Kawhi Leonard s 32 koša, LaMarcus Aldridge svoju je dobru partiju zaključio s 19 koševa i 11 skokova. Pistonsi su imali čak sedmoricu dvoznamenkastih igrača, ali s vrlo malim brojem koševa. Najbolji je bio Tobias Harris sa 16 koševa, Ish Smith postigao je koš manje, Andre Drummond ubacio je 12 koševa uz 15 skokova.

Očekivanu pobjedu Golden State Warriorsa u gostima kod Memphis Grizzliesa (122:107) obilježio je neuobičajen triple-double Draymonda Greena. Green je večer okončao s tek četiri poena, ali je zato ubilježio 12 skokova, deset asistencija i deset ukradenih lopti. Prema statističarima nitko u povijesti lige nije imao triple-double s manje od deset postignutih poena.

Otkad se ovi statistički podaci mjere, sezone 1973./74. nitko nikada nije ubilježio deset ukradenih lopti i pet blokada u jednoj utakmici. Pohvale na račun Greena uputio je i trener Warriorsa Steve Kerr: "Ovo sve govori. Draymond je dominirao u ovoj utakmici. To je najdominantnija moguća izvedba koju sam ikad vidio od igrača koji je postigao samo četiri poena."

Posebno je raspoložen kod Warriorsa bio Klay Thompson s 36 poena, Kevin Durant dodao je 24, Andre Igoudala 22 koša, dok se Steph Curry zaustavio na 18 ubačaja.

Grizzliese je predvodio Mike Conley s 20 koševa, po 17 su ubacili Marc Gasol i Zach Randolph.

Denver Nuggetsi su na krilima sjajnog Nikole Jokića došli do pobjede 131:123 u Madison Square Gardenu, u gostima kod New York Knicksa. Jokić je ostvario najbolji učinak karijere, ubacio je 40 koševa u 37 minuta na parketu, uz devet skokova.

Kompletna petorka Nuggetsa bila je dvoznamenkasta, Wilson Chandler ubacio je 19 koševa, Jameer Nelson 16, uz 12 asistencija.

Knickse je ponovno predvodio Carmelo Anthony, ubacio je 33 koša u 35 minuta na parketu. Kyle O'Quinn dodao je 16 koševa s klupe, Courtney Lee zaustavio se na 15 poena.

NBA, rezultati:
Brooklyn - Miami 99:108
New York - Denver 123:131
Detroit - San Antonio 92:103
Milwaukee - L.A. Lakers 114:122
Memphis - Golden State 107:122
Minnesota - New Orleans 106:122 (Towns 36 koševa/Davis 42 koša, 13 skokova)
Washington - Indiana 112:107 (George 31 koš/Morris 26 koševa, 10 skokova, Wall 26 koševa, 14 asistencija)
Sacramento - Atlanta 108:107 (Cousins 22 koša, 11 skokova, Collison 22 koša, McLemore 22 koša/Hardaway Jr. 28 koševa)
Phoenix - Chicago 115:97 (Booker 27 koševa/Butler 20 koševa)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Kvrga11.02.2017. u 13:15
    Slažem se da je Jokić zvijer, ali onaj Porzingis je jači levat u obrani. Baš ga je izdominirao.
    Kvrga
  • Obrisan korisnik11.02.2017. u 12:34
    Jokic je zver!
    Obrisan korisnik