Košarka

Cedevita prvi polufinalist Kupa Krešimira Ćosića, Kvarner nije predstavljao veliki problem

Branimir Korać • srijeda, 15.02.2017.
Cedevita prvi polufinalist Kupa Krešimira Ćosića, Kvarner nije predstavljao veliki problem
Foto: FaH

U Šibeniku se igra završni turnir Kupa Krešimira Ćosića na kojem sudjeluje osam momčadi. U prvom susretu na Baldekinu Cedevita je lakoćom svladala Kvarner s 98:76...

Završni turnir Kupa Krešimira Ćosića otvorili su Kvarner i Cedevita, a svaki drugačiji ishod osim uvjerljive pobjede Zagrepčana predstavljao bi veliko iznenađenje.

Iznenađenja nije bilo, Cedevita je visoko slavila s 98:76, a uvjerljivu pobjedu osigurala je u zadnjih deset minuta. Imali su Zagrepčani visoku prednost već na poluvremenu, Kvarner je uspio početkom drugog dijela smanjiti zaostatak, ali nije ozbiljno zaprijetio.

Tek nešto više od tri minute trebale su Cedeviti da dođe do dvoznamenkaste prednosti, tricom Ryana Boatrighta povela je 13:3 da bi Kvarner uspio malo smanjiti zaostatak na minus četiri, ali do kraja prve četvrtine ponovno su se Zagrepčani odvojili i otišli na 12 razlike.

Mršićeva momčad nastavila je dominirati do kraja prvog poluvremena, Kvarner nije imao nikakve šanse te je u drugo poluvrijeme ušao sa zaostatkom od 20 poena.

U trećoj dionici Kvarner je uspio serijom 8:0 smanjiti zaostatak na 12 poena zahvaljujući Veljačiću, Kalpiću i Miličeviću, no to je bilo sve što je uspio napraviti. Do kraja susreta Cedevita je još malo podignula ritam, dovoljno da Kvarner upiše visok poraz.

Najučinkovitiji kod Cedevite bili su Miro Bilan s 19 poena i osam skokova te Džanan Musa s 18 poena. Kod Kvarnera Andrej Štimac ubacio je 16 poena uz sedam skokova dok je Mauro Veljačić dodao 14 poena, šest skokova i pet asistencija.

Kup Krešimira Ćosića

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!