Košarka

Jolly u tijesnoj završnici svladao Zagreb i prošao u polufinale

Branimir Korać • srijeda, 15.02.2017.
Jolly u tijesnoj završnici svladao Zagreb i prošao u polufinale
Foto: FaH

Prvi šibensko-zagrebački dvoboj na završnici na Baldekinu pripao je Šibenčanima. Jolly je u četvrtfinalu Kupa Krešimira Ćosića svladao Zagreb s 83:76...

Prvog dana Jolly - Zagreb, drugog dana GKK Šibenik - Cibona i onda pobjednici međusobno u polufinalu. Jolly je dobio prvi dvoboj između predstavnika ova dva grada, slavio je 83:76 i plasirao se u polufinale Kupa Krešimira Ćosića.

Tijekom svih 40 minuta na Baldekinu vodila se velika borba, svaka momčad imala je svoja razdoblja dobre igre, a iako je Zagreb u finišu zaprijetio, Jolly je ipak uzeo pobjedu.

U prvih deset minuta u fokusu su bili napad, Zagreb je vodio 30:25 i činilo se daće to biti susret s velikim brojem poena. Međutim u nastavku susreta proradile su i obrane, posebno kod Šibenčana koji su upravo obranom i okrenuli dvoboj na svoju stranu.

Na odmoru su gosti iz Zagreba još uvijek imali prednost, vodili su 48:44, no u trećoj dionici krenuo je povratak domaćina.

Jolly je u završnici četvrtine stigao do prvog vodstva nakon prve dionice i u završnicu susreta ušao je s prednosti.

Tri minute prije kraja na semaforu je stajalo 78:73 za Jolly, Luka Božić u posljednjoj minuti smanjuje na 78:76, ali odmah uzvraća Bilinovac tricom na drugoj strani, Božić nakon toga promašuje, a sjajni Scott stavlja točku na i.

Michaelyn Duane Scott ubacio je 19 poena uz deset skokova i devet asistencija, a Josip Bilinovac dodao je 15 poena. Kod poraženih Martin Junaković ubacio je 18 poena uz pet skokova, a Antonio Vlaić 17 poena uz šest skokova.

U četvrtak su na rasporedu i preostala dva četvrtfinalna susreta u kojima se sastaju Split i Zadar te GKK Šibenik i Cibona. Prvi susret na rasporedu je od 16:30, a drugi od 20 sati.

Kup Krešimira Ćosića

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!