Košarka

Cibona u drami do polufinala, Siriščević promašio šut za pobjedu Šibenčana

Branimir Korać • četvrtak, 16.02.2017.
Cibona u drami do polufinala, Siriščević promašio šut za pobjedu Šibenčana
Foto: Martina Japundžić

Poznati su svi polufinalisti Kupa Krešimira Ćosića. Posljednji koji su izborili mjesto u polufinalu su košarkaši Cibone i to zahvaljujući tijesnoj pobjedi protiv GKK Šibenika 77:75...

Teškom mukom Cibona je izborila prolaz u polufinale Kupa Krešimira Ćosića. U četvrtfinalu nije imala nimalo lagan posao, igrala je protiv GKK Šibenika koji je nošen Funcutima igrao vrlo dobro i do posljednjih sekundi bio u igri za pobjedu.

U polufinalu Cibosi će igrati još jednom sa Šibenčanima, ali ovaj put s Jollyjem koji je dan ranije bio bolji od Zagreba.

Inače GKK je sjajno otvorio utakmicu, dobrim dijelom susreta bio je u vodstvu, ali Cibona je na kraju ipak "na mišiće" uspjela doći do preokreta i u finišu zadržati vodstvo.

Vanjski šut domaćina odlično je funkcionirao u prvoj dionici koju je GKK zaključio tricom Domagoja Bašića za 25:18.

Domaćin je nastavio s dobrom igrom i u drugoj dionici gdje se odvojio prvi put na osam razlike ubačajem Ive Ivanova za 30:22 da bi ubrzo Teo Petani povisio i na plus deset. U posljednjoj minuti prvog dijela Marin Rozić i Scottie Reynolds ipak su približili Cibonu na 45:39 uoči drugog poluvremena.

Šibenčani su mogli biti zadovoljni, pokazali su i u ovom susretu da odlični rezultati u prvenstvu nisu slučajnost. Ipak, u drugom dijelu gosti su se oporavili i odveli dvoboj na svoju stranu.

Tricom Marinellija početkom posljednje dionice Cibona je napokon došla do vodstva i igralo se koš za koš sve do završnice susreta. Tri minute prije kraja Željko Šakić s linije slobodnih bacanja odveo je Cibonu na plus četiri.

U posljednjoj minuti ipak se pružila prilika za domaćina. Luka Žorić ubacio je samo jedno slobodno bacanje za 77:75, domaćinu je ostalo još 12 sekundi, ali Ivan Siriščević nije ubacio tricu za pobjedu.

Kod Cibone istaknuli su se Šakić s 23 poena, deset skokova i pet asistencija te Žorić s 18 poena i pet skokova. Kod Šibenika Ive Ivanov ubacio je 21 poen uz šest skokova, a po 15 poena dodali su Roko Badžim i Teo Petani.

U prvom polufinalu u petak od 17 sati igraju Cedevita i Zadar, a od 20 sati Jolly i Cibona.

Kup Krešimira Ćosića

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10816.02.2017. u 23:23
    daj mi takvu košarku svaki dan! GKK bez Amerikanaca na jednu loptu od pobjede nad Cibonom u kojoj igraju bivši i trenutni reprezentativci.
    narada108