Košarka

Ključna trica Stipčevića u pobjedi Sassarija, finale protiv Repešinog Armani Milana

Petar Jenjić • subota, 18.02.2017.
Ključna trica Stipčevića u pobjedi Sassarija, finale protiv Repešinog Armani Milana
Foto: Hrvoje Knežević

Saznali smo i finaliste talijanskog kupa, to će biti Armani Milano i Sassari, dvoboj Jasmina Repeše s jedne i Roka Stipčevića s druge strane. Hrvatski je razigravač ponovno imao ključnu ulogu u pobjedi svoje momčadi...

Reggiana - Armani Milano 84:87

I bez Krune Simona Armani Milano juriša prema naslovu u nacionalnom kupu. Nakon tijesne pobjede u četvrtfinalu Milano je u polufinalu, sjajnom tricaškom završnicom, pobijedio Reggianu 87:84 i plasirao se u finale gdje će braniti naslov.

Kao što je to bio slučaj i u četvrtfinalu protiv Brindisija Repešina je momčad malo bolje krenula u susret protiv Reggiane koja je nakon dvije i pol minute igre već ušla u bonus, međutim ni Milano nije bio previše bolji u tom segmentu igre pa smo mogli vidjeti puno prekidanja aktivne igre i slobodnih bacanja s obje strane. Prva pogođena trica Della Vallea iz četvrtog pokušaja donijela je Reggiani prvo vodstvo na utakmici u sedmoj minuti (17:14). U vrlo su dobro odigranoj završnici prve četvrtine došli i do najvećih osam koševa prednosti (26:18) nakon trice Aradorija iz vrlo teške situacije.

Reggiana je upala u malu napadačku krizu i ostala tri minute bez poena što je Armani iskoristio i došao na samo poen zaostatka (25:26), međutim Milano "uzvraća" na isti način slabim napadačkim periodom kojim su njihovi protivnici po prvi put na utakmici došli do dvoznamenkaste prednosti (38:28) nakon poena De Nicolaoa. Odličnu napadačku četvrtinu Reggiana je upropastila u posljednje dvije minute prvog poluvremena nizom pogrešaka kojim je Armani serijom 10:0 došao do izjednačenja (45:45).

U izjednačenoj trećoj četvrtini momčadi su bile vrlo blizu i nisu se previše rezultatski odvajale. Reggiana je u posljednjih deset minuta ušla s pet poena prednosti (64:59).

Vrlo je dobru napadačku rolu u završnici susreta odigrao Pascolo koji je tri minute prije kraja donio izjednačenje Milanu (76:76), a zatim je Cinciarini ubačajem iz kontre, nakon još jedne pogreške Reggiane, donio prednost. Isti je igrač minutu prije kraja pogodio svoju prvu tricu na utakmici za +3 (84:81). Nakon promašaja Needhama na drugoj strani novu tricu za Milano pogađa Mačvan i, kao što je to bio slučaj prije dva dana u četvrtfinalu, rješava pitanje pobjednika.

Do pobjede ih je predvodio Rakim Sanders s 22 poena (7/9 za dva, 1/4 za tricu, slobodna bacanja 5/6), dok je Davide Pascolo dodao 14 koševa (3/5 za dva, 2/2 za tricu, slobodna bacanja 2/2).

Najučinkovitiji je kod Reggiane bio Pietro Aradori s 14 koševa (1/3 za dva, 4/5 za tricu).

Sassari - Brescia 77:70

Košarkaši Sassarija su u jednoj odličnoj utakmici svladali Bresciju 77:70 i zasluženo prošli u finale talijanskog kupa. Nakon što je bio čovjek odluke u četvrtfinalu, Rok Stipčević odigrao je ključnu ulogu i večeras jer je postigao ključnu tricu za potvrdu pobjede momčadi sa Sardinije.

Od prvog su napada i trice Bella košarkaši Sassarija bili u prednosti. Igrali su vrlo dobro napadački koristeći neefikasnost protivničke momčadi i nakon četiri vezana poena Savanovića došli do 11 koševa prednosti (17:6) u osmoj minuti utakmice. Ipak, u samoj se završnici Brescia malo probudila i smanjila zaostatak, poenima Roka Stipčevića Sassari je zaključio prvih deset minuta s 22:15.

U drugoj su četvrtini momčadi zamijenile uloge, Brescia je bila ta momčad koja je dominirala, dok je Sassari muku mučio s napadom. Prvi su poen ubacili tek u petoj minuti što su njihovi protivnici iskoristili i serijom 9:0 došli do prve prednosti na susretu. Poluvrijeme je završeno 39:33 u korist Brescie.

Tricama Laceyja i Sachettija Sassari je u 25. minuti, prvi puta nakon dugo vremena, poravnao rezultat (46:46), ubrzo preuzeo inicijativu i na ulasku u posljednjih deset minuta imao pet koševa viška (60:55).

Bila je ovo još jedna u nizu utakmica u kojoj smo pobjednika saznali tek u samoj završnici. S pet poena u nizu Stipčević je svojoj momčadi dvije minute prije kraja donio +4 (71:67). Nedostajalo je mirnoće igračima Brescije u ključnim trenucima, promašili su tri slobodna bacanja kojima bi stigli i do vodstva. Iako su ipak došli do dva koša zaostatka (70:72) dalje nisu mogli jer je Stipčević pogodio tricu sedam sekundi prije kraja i osigurao pobjedu Sassarija.

Najefikasniji je u redovima pobjednika bio Trevor Lacey s 15 koševa (5/7 za dva, 1/2 za tricu, slobodna bacanja 2/2) i osam skokova. Rok Stipčević zaključio je susret s 13 poena (0/2 za dva, 3/6 za tricu, slobodna bacanja 4/5) i dva skoka za 22 minute provedene na parketu.

Najučinkovitiji je kod Brescije bio Marcus Landry s 20 poena (7/8 za dva, 2/7 za tricu).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!