Tenis

Tri Kineskinje uspješne u Kuala Lumpuru, Barty nastavlja s pobjedama

Mihaela Bradovski • četvrtak, 02.03.2017.
Tri Kineskinje uspješne u Kuala Lumpuru, Barty nastavlja s pobjedama

Na turniru u Kuala Lumpuru odigrani su susreti drugog kola, a posebno uspješne bile su kineske igračice koje su upisale tri prolaza u četvrtfinale...

Australka Ashleigh Barty igrat će u četvrtfinalu nakon što je u drugom kolu lakoćom svladala Japanku Miyu Kato. Kato je uhvatila samo tri gema, meč je potrajao manje od sat vremena, a Barty će s ovim ulaskom u četvrtfinale nastaviti rast na WTA ljestvici.

19-godišnja Ruskinja Anna Kalinskaja zaustavljena je u drugom kolu, bolja je bila Kineskinja Xin-Yun Han koja je poput Barty bila vrlo uvjerljiva. Samo tri izgubljena gema protiv Ruskinje koja je u prvom kolu iznenadila Caroline Garciju.

Neizvjestan dvoboj odigrale su Ying-Ying Duan i Sara Sorribes Tormo, a Kineskinja je odnijela pobjedu u tri seta. U trećem setu bila je bolja sa 7:5 zahvaljujući breaku kod 5:5 kada je Španjolka ispustila 40:15 na svom servisu.

Najuvjerljivija bila je šesta nositeljica Qiang Wang koja je pregazila sunarodnjakinju Saisai Zheng sa samo dva izgubljena gema. Meč je potrajao manje od 70 minuta, a Wang je očekivano slavila i tako kao treća Kineskinja prošla u četvrtfinale.

WTA Kuala Lumpur, drugo kolo:
Ashleigh Barty (Australija) - Miyu Kato (Japan) 6:0, 6:3
Xin-Yun Han (Kina) - Anna Kalinskaja (Rusija) 6:3, 6:0
Ying-Ying Duan (Kina, 5) - Sara Sorribes Tormo (Španjolska) 6:0, 4:6, 7:5
Qiang Wang (Kina, 6) - Saisai Zheng (Kina) 6:1, 6:1
Magda Linette (Poljska) - Shuai Peng (Kina, 4) 5:2 predaja

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!