Košarka

VIDEO: Bogdanović dvoznamenkast u novoj pobjedi Wizardsa, Celticsi nadigrali Warriorse u Oaklandu

Branimir Korać • četvrtak, 09.03.2017.
VIDEO: Bogdanović dvoznamenkast u novoj pobjedi Wizardsa, Celticsi nadigrali Warriorse u Oaklandu
Foto: EPA

Bogat program noćas u NBA ligi, a od hrvatskih košarkaša u akciji su bili Bojan Bogdanović i Mario Hezonja. U susretu večeri Golden State Warriorsi poraženi su na svom parket od Boston Celticsa...

Nakon onih sjajnih šuterskih večeri, morala je doći i ona u kojoj baš i ne ulazi sve, međutim Bojan Bogdanović korektno je odradio i utakmicu u Coloradu. Wizardsi su stigli do nove pobjede, slavili su kod Denvera sa 123:113, a da ovaj put nije trebala fantastična večer hrvatskog reprezentativca.

Tijekom susreta Wizardsi su stvorili visoku prednost, vodili su u drugom dijelu i s 24 poena razlike tako da se domaćin nije uspio potpuno vratiti u utakmicu iako je zaprijetio kada je došao na jednoznamenkasti zaostatak u završnici.

Bogdanović je imao najveću minutažu od igrača s klupe, dobio je 22 minute te je za to vrijeme šutirao za dva poena 4/8, a za tricu 0/2 uz pogođena oba slobodna bacanja. Tome je dodao i dva skoka, asistenciju i osvojenu loptu.

Za pad u završnici zaslužan je i umor zbog gostujućih back to back utakmica, a John Wall to ne uzima kao razlog već smatra da je opuštanje u obrani vratilo Nuggetse.

"Nakon što smo stvorili visoku razliku, u obrani više nismo igrali onako čvrsto kao prije nego smo je stvorili. Moramo to promijeniti jer u doigravanju nas čekaju vrlo dobre momčadi koje ne želite vratiti u život."

Wall je susret završio s 30 poena i deset asistencija, Bradley Beal dodao je 23 poena i pet asistencija, Otto Porter 22 poena, a Marcin Gortat 11 poena i 15 skokova. Nuggetsi su igrali bez Nikole Jokića, Danila Gallinarija i Derricka Favorsa te su krenuli s čak 27. različitom petorkom što je najviše u ligi. Predvodili su ih Gary Harris s 26 poena, Wilson Chandler s 21 poenom te Mason Plumlee s 19 poena, deset skokova i pet asistencija.

Orlando Magic na svom parketu stigao je do pobjede protiv Chicago Bullsa 98:91 u fantastičnoj večeri Elfrida Paytona. Drugi put zaredom Payton je došao do triple-double učinka, ovaj put s impresivnih 22 poena, 14 skokova i 14 asistencija.

Bullsi su prokockali 13 poena prednosti iz treće četvrtine, već do završetka iste domaćin je uhvatio priključak i u nastavku susreta preuzeo kontrolu. Mario Hezonja dobio je 19 minuta, ali nije bio raspoložen. Šutirao je 1/2 za dva te 0/5 za tricu, a bolji segment bio mu je skok gdje ih je uhvatio pet.

"Stvarno sam ponosan na način kako smo zaključili utakmicu. Bili smo zadovoljni igrom u prošle dvije utakmice, ali ne i završavanjem posla, ovaj put to nije slučaj. Bili smo dovoljno dobri u obrani da bi dovršili započeto", istaknuo je Frank Vogel.

Magic je ponovno igrao bez Nikole Vučevića, treći put u nizu, a uz Paytona istaknuo se i Evan Fournier s 20 poena i devet skokova. Kod poraženih Jimmy Butler ubacio je 21 poen uz devet asistencija, a Jerian Grant 13 poena uz pet skokova. Dwyane Wade propustio je dvoboj zbog ozljede lijevog kvadricepsa.

Sjajnu utakmicu odigrali su Celticsi u Oaklandu gdje su svladali Warriorse 99:86. Nakon što su prije godinu dana prekinuli niz Warriorsa od 54 uzastopne domaće pobjede, ponovno su ih svladali i to ovaj put ostavivši ih na samo 12 poena u zadnjoj dionici i 86 poena ukupno.

Domaćina je izdao šut za tri poena, tek 6/30 uz 4/17 Curryja i Thompsona, nije bilo dovoljno za pobjedu u ovom dvoboju. Iako su Warriorsi u posljednju četvrtinu prenijeli vodstvo 74:72 nakon trice sa sirenom Curryja, nisu uspjeli iskontrolirati dvoboj do kraja i doći do pobjede.

"Celticsi su odradili dobar posao u obrani na perimetru. Momčadi jako dobro znaju da ih možemo uništiti tricama", rekao je nakon susreta Thompson.

Isaiah Thomas predvodio je Celticse s 25 poena, a Kelly Olynyk dodao je 17 poena, pet skokova i pet asistencija. Kod poraženih Klay Thompson ubacio je 25 poena uz šest skokova, a Stephen Curry 23 poena uz pet skokova i šest asistencija.

Jazzeri su u dobroj formi i imaju četiri uzastopne pobjede. Četvrta je stigla na teškom gostovanju u Texasu kod Houstona gdje su slavili sa 115:108.

Kao i Warriorsi, problema sa šutom za tri poena imali su i Rocketsi koji su pogodili osam trica iz 32 pokušaja i tako je prekinut niz od 18 uzastopnih utakmica s barem deset pogođenih trica od strane Houstona.

"Važna pobjeda, ali sezona je dugačka i ovo se broji samo kao jedna pobjeda. Vrlo brzo dolazi nam nova velika utakmica i moramo samo razmišljati kako zadržati dobar ritam i nastaviti skupljati pobjede", tvrdi Rudy Gobert.

Jazzeri su igrali bez ozlijeđenog Georgea Hilla, a po 23 poena ubacili su Gordon Hayward (sedam skokova) i Rudy Gobert (deset skokova). Kod poraženih James Harden ubacio je 35 poena uz šest asistencija i šut za tricu 0/8 dok je Clint Capela dodao 19 poena i 12 skokova.

San Antonio Spursi napravili su podvig protiv Sacramento Kingsa nadoknadivši ogroman zaostatak bez Kawhija Leonarda i LaMarcusa Aldridgea. Gregg Popovich dao im je odmor, a zanimljiv odgovor pružio je na "inteligentno" pitanje hoće li njih dvojica igrati u sljedećoj utakmici protiv Thundera. "Ne, pružit ćemo im tjedan i pol odmora"

Sacramento je u prvom poluvremenu imao čak 28 poena prednosti, ali domaćin je unatoč tome što je bio oslabljen uspio doći do ogromnog preokreta. Nije neko čudo kada to naprave Spursi protiv momčadi kao što su Kingsi, ali je ogromna stvar kada to naprave bez dvojice najboljih igrača.

"U savršenom svijetu ne nađeš se u zaostatku od 28 poena, ali mi se uvijek borimo i to ćemo i dalje činiti. Imamo sjajnu kemiju u momčadi i kod nas se ne događaju situacije da netko u nekog upire prstom", istaknuo je David Lee.

Ulogu prvog strijelca protiv Kingsa preuzeo je Manu Ginobili s 19 poena i pet asistencija, Lee je dodao 18 poena i deset skokova, a Patty Mills 17 poena i deset asistencija. Kod Kingsa Tyreke Evans ubacio je 26 poena, Skal Labissiere 15 poena uz šest skokova, a Kosta Koufos 12 poena uz deset skokova.

Minnesota Timberwolvesi upisali su vrijednu pobjedu protiv Los Angeles Clippersa 107:91. Ovo im je druga uzastopna pobjeda protiv Clippersa čime ostaju u igri za doigravanje i žestoku bitku za osmu poziciju na Zapadu.

Na trenutke fizička i tvrda utakmica otišla je na stranu Wolvesa koji se nisu najbolje snalazili u takvoj igri, međutim to se mijenja, a pokazalo se i protiv Clippersa. Domaćin je ujedno bio i odmorniji nakon što je bio na neočekivanom produženom odmoru zbog odgode utakmice protiv Portlanda.

"Znate kakvi su Clippersi. S DeAndreom, Blakeom i Chrisom pokušali su na čvrstinu, ali nismo posustali i znali smo odgovoriti", rekao je Shabaz Muhammad.

Sjajnu utakmicu odigrao je Karl-Anthony Towns s 29 poena i 14 skokova, Andrew Wiggins dodao je 20 poena, a Ricky Rubio 15 poena, šest skokova i 12 asistencija. Kod Clippersa DeAndre Jordan ubilježio je 20 poena i 13 skokova, a Blake Griffin 16 poena.

NBA:
Denver Nuggets - Washington Wizards 113:123 (Gary Harris 26p / John Wall 30p, 10as)
Orlando Magic - Chicago Bulls 98:91 (Elfrid Payton 22p, 14sk, 14as / Jimmy Butler 21p, 9as)
Atlanta Hawks - Brooklyn Nets 110:105 (Dennis Schroder 31p, 5as / Sean Kilpatrick 27p)
Miami Heat - Charlotte Hornets 108:101 (Dion Waiters 24p / Kemba Walker 33p)
Milwaukee Bucks - New York Knicks 104:93 (Giannis Antetokounmpo 32p, 13sk, 7as / Derrick Rose 26p, 6as)
New Orleans Pelicans - Toronto Raptors 87:94 (DeMarcus Cousins 25p, 10sk / Jonas Valančiunas 25p, 13sk)
Houston Rockets - Utah Jazz 108:115 (James Harden 35p, 6as / Rudy Gobert 23p, 10sk)
Minnesota Timberwolves - Los Angeles Clippers 107:91 (Karl-Anthony Towns 29p, 14sk / DeAndre Jordan 20p, 13sk)
Indiana Pacers - Detroit Pistons 115:98 (Paul George 21p, 8sk / Tobias Harris 22p, 5sk)
San Antonio Spurs - Sacramento Kings 114:104 (Manu Ginobili 19p, 5as / Tyreke Evans 26p)
Golden State Warriors - Boston Celtics 86:99 (Klay Thompson 25p, 6sk / Isaiah Thomas 25p)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.03.2017. u 11:19
    Nuggetsi bez Derricka Favorsa :P
    Obrisan korisnik