Tenis

Donna Vekić u dva seta do drugog kola turnira u Indian Wellsu

Branimir Korać • petak, 10.03.2017.
Donna Vekić u dva seta do drugog kola turnira u Indian Wellsu
Foto: EPA

Donna Vekić dobro je krenula na velikom turniru u Indian Wellsu gdje je u prvom kolu za protivnicu imala domaću igračicu Alison Riske. Vekić je slavila sa 6:3, 7:6 i tako izborila dvoboj protiv Simone Halep...

I u drugom međusobnom dvoboju Donna Vekić svladala je 39. igračicu svijeta Amerikanku Alison Riske. Nakon što je bila bolja prošle godine na Tajvanu gdje je slavila s 4:6, 7:6, 6:3, ovaj put bila je još brža i odnijela je pobjedu 6:3, 7:6.

U prvom kolu Indian Wellsa Vekić se našla s pozivnicom, ždrijeb joj je donio dobru Amerikanku koja je ove sezone pobjeđivala i Agnieszku Radwansku, CoCo Vandeweghe, Andreu Petković, no u ovom susretu bolja je bila hrvatska igračica.

Riske je prošle sezone na WTA Touru igrala tri finala, ove godine ima već jednu u Shenzhenu gdje je izgubila od Katerine Siniakove i sigurno je bilo i lakših protivnica na startu. Međutim na terenu je ipak Vekić bila bolja i zasluženo je slavila.

Počelo je breakom Riske za vodstvo 2:1, ali Vekić se brzo konsolidirala i vratila izgubljeni servis da bi u završnici seta kod 4:3 još jednom oduzela servis protivnici i uzela prvi set sa 6:3.

U drugi set Vekić je ušla s 3:0 i dvostrukim breakom, činilo se da ide prema pobjedi, ali Riske se uspjela vratiti i kod 5:4 još i propustiti četiri set lopte na servisu protivnice. Sve ih je Donna spasila i izborila tie-break gdje je bila uvjerljiva i sa 7:2 prošla u drugo kolo.

Tamo je očekuje težak posao, protivnica će joj biti Simona Halep koja je bila slobodna u prvom kolu. Halep je slavila u jedinom dosadašnjem međusobnom dvoboju i to još 2013. godine na US Openu kada je bila bolja sa 6:2, 6:1.

Indian Wells, prvo kolo:
Donna Vekić (Hrvatska, WC) - Alison Riske (SAD) 6:3, 7:6(2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!