Tenis

Venus Williams uz spašene tri meč lopte do pobjede protiv Janković

Branimir Korać • nedjelja, 12.03.2017.
Venus Williams uz spašene tri meč lopte do pobjede protiv Janković
Foto: EPA

Dvoboj između Venus Williams i Jelene Janković donio je najviše drame u ženskom dijelu programa na turniru u Indian Wellsu, a velikim preokretom slavila je Amerikanka...

Kristina Mladenović igra u formi života i to potvrđuje iz meča u meč. Nakon što je u Acapulcu prije tjedan dana igrala finale, u Indian Wellsu krenula je pobjedom protiv Annike Beck u dva seta. Nije bilo većih problema, slavila je sa 6:0, 7:5 uz nešto veću borbu u drugom setu gdje je spasila dvije set lopte.

Madison Keys upisala je prvi ovogodišnji nastup i odmah je slavila protiv Mariane Duque Marino. Amerikanka je propustila početak sezone zbog operacije zapešća, a povratak je protekao dobro. Mogla je slaviti i brže i uvjerljivije, vodila je s 5:1 u drugom setu da bi Kolumbijka poravnala na 5:5, ali više od toga nije mogla napraviti.

30. nositeljica Shuai Zhang poražena je od Japanke Naomi Osake. Osaka je slavila sa 6:4, 6:2 i to nakon što je Zhang otvorila meč s 2:0 pa nakon toga izgubila pet gemova.

Porazi Samanthe Stosur nisu novost i iznenađenje, Australka je daleko od one svoje najbolje forme kada je bila članica Top 10. U Indian Wellsu izgubila je od Njemice Julije Goerges koja ove godine podsjeća na one svoje najbolje igre u karijeri.

Još od finala Sydneyja, Agnieszka Radwanska nije uspjela spojiti dvije pobjede. Upisala je nekoliko razočaravajućih poraza, među njima i onaj u drugom kolu Australian Opena od Mirjane Lučić-Baroni, no u Indian Wellsu krenula je dobro. U drugom kolu igrala je protiv Španjolke Sare Sorribes Tormo i slavila bez većih problema sa 6:3, 6:4.

Venus Williams spasila je tri meč lopte i izvukla se iz teške situacije protiv Jelene Janković. Nakon što je izgubila prvi set, Williams je gubila 4:1 u drugom, zatim je bila suočena s 15:40 kod 6:5 u drugom setu da bi uspjela izboriti 13. igru i tamo sa 7:5 otići u treći set. To je pogubno djelovalo na Janković koja je potpuno pala i glatko izgubila set sa 6:1.

Indian Wells, drugo kolo:
Kristina Mladenović (Francuska, 28) - Annika Beck (Njemačka) 6:0, 7:5
Madison Keys (SAD, 9) - Mariana Duque Marino (Kolumbija) 6:1, 7:5
Naomi Osaka (Japan) - Shuai Zhang (Kina, 30) 6:4, 6:2
Julia Goerges (Njemačka) - Samantha Stosur (Australija, 16) 4:6, 6:4, 6:4
Agnieszka Radwanska (Poljska, 6) - Sara Sorribes Tormo (Španjolska) 6:4, 6:4
Venus Williams (SAD, 12) - Jelena Janković (Srbija) 1:6, 7:6(5), 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!