Košarka

Bez iznenađenja na startu NCAA turnira, Gonzaga glatko slavila

Branimir Korać • četvrtak, 16.03.2017.
Bez iznenađenja na startu NCAA turnira, Gonzaga glatko slavila

Počeo je i March Madness, NCAA turnir tijekom kojeg će se odlučiti o najboljoj ovosezonskoj sveučilišnoj košarkaškoj momčadi. Na startu su izbjegnuta veća iznenađenja.

Princeton nije uspio doći do iznenađenja protiv Notre Damea iako nije bio daleko. U zanimljivom dvoboju slavio je 60:58, a Providence je u završnici imao napad kojim je mogao doći do pobjede. Sedam sekundi prije kraja Devin Cannady promašio je tricu kod vodstva Fighting Irisha 59:58 i nije bilo vremena za novi pokušaj Tigersa.

U pobjedničkom sastavu Bonzie Colson upisao je 18 poena i sedam skokova, a Matt Farrell 16 poena. Na drugoj strani Spencer Weisz ubacio je 15 poena uz pet skokova.

Virginia Cavaliersi bili su bolji od UNC Wilmingtona sa 76:71 nakon što su se uspjeli iskopati iz zaostatka od 15 poena u prvih 20 minuta. Serijom 19:3 Virginia je već do kraja prvog poluvremena napravila preokret i u nastavku susreta zadržala vodstvo.

Avery Woodson sa šest trica izjednačio je rekord karijere i to u pravom trenutku. Na startu NCAA turnira predvodio je Bulldogse do pobjede protiv Winthropa i tako osigurao svojoj momčadi prolaz. Dobar posao Butler je odradio obranom na Keonu Johnsonu koji je ubacio 17 poena, ali nije dominirao susretom. Woodson je dvoboj završio s 18 poena, a na drugoj strani Xavier Cook ubacio je 23 poena uz šest skokova.

Gonzaga je opravdala status prvog nositelja i glatko je svladala South Dakotu sa 66:46. Drugo poluvrijeme donijelo je odluku, Bulldogsi su odigrali sjajno u tom razdoblju i potpuno slomili otpor slabijeg protivnika. Jordan Mathews ubacio je 16 poena uz pet skokova, a Zach Collins dodao je deset poena i šest skokova. Očekivanu pobjedu upisala je i West Virginia koja je svladala Bucknell.

NCAA:
Notre Dame (5) - Princeton (12) 60:58
Virginia (5) - UNC Wilmington (12) 76:71
Butler (4) - Winthrop (13) 76:64
Gonzaga (1) - South Dakota (16) 66:46
West Virginia (4) - Bucknell (13) 86:80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!