Rukomet

Sulić predvodio strijelce Veszprema u pobjedi u derbiju

Mihaela Bradovski • nedjelja, 19.03.2017.
Sulić predvodio strijelce Veszprema u pobjedi u derbiju
Foto: FaH

Veliki derbi mađarskog rukometa između Veszprema i Szegeda pripao je Veszpremu. Kao domaćin slavio je s 24:22, ali ukoliko obje momčadi upišu sve pobjede do kraja, Szeged će regularni dio sezone završiti na vrhu...

Zanimljivo je bilo u derbiju mađarskog prvenstva između Veszprema i Szegeda. Domaćin je odnio pobjedu 24:22 i trenutno je na vrhu prvenstvene ljestvice.

Obje momčadi imaju samo po jedan poraz i to u međusobnim dvobojima te je situacija jasna. Ako i Veszprem i Szeged upišu pobjede u svim susretima do kraja, što nije nerealno, Szeged će s prvog mjesta ući u doigravanje jer je na svom parketu bio bolji s 26:23.

Domaćin je puno bolje odradio prvo poluvrijeme, ali nije to dovoljno iskoristio i stvorio visoku prednost na odmoru. Na poluvremenu je bilo 13:9, a u drugom dijelu Szeged se konsolidirao i smanjio zaostatak.

"Kao i uvijek protiv Szegeda imali smo vrlo tešku utakmicu, ali na kraju smo uspjeli slaviti s dva gola prednosti. U drugom poluvremenu nismo više imali toliko snage, a i broj pogodaka iz kontranapada nam je smanjen. Jedva čekam sljedeću utakmicu protiv ovog protivnika", rekao je nakon susreta Andreas Nilsson.

Najefikasniji kod Veszprema bio je Renato Sulić s četiri postignuta pogotka, a kod Szegeda šest golova zabio je Zsolt Balogh, tri Sandro Obranović, a jedan Denis Buntić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!