Košarka

VIDEO: Zubac odličan, Lakersi katastrofalni, u bratskom ogledu obitelji Curry nova pobjeda Stepha

Dario Dodić • srijeda, 22.03.2017.
VIDEO: Zubac odličan, Lakersi katastrofalni, u bratskom ogledu obitelji Curry nova pobjeda Stepha
Foto: EPA

Košarkaši Los Angeles Lakersa teško su poraženi u gradskom ogledu protiv L.A. Clippersa, uz odličan nastup Ivice Zupca. San Antonio Spursi namučili su se protiv Timberwolvesa, dok su Warriorsi lako svladali Maverickse u bratskom dvoboju obitelji Curry...

U Los Angelesu vladaju Clippersi. Ništa čudno, a i nije nešto što posebno uznemirava Lakerse jer njihov je cilj ove sezone gubiti i dobiti što bolji izbor na draftu. Sinoć su Lakersi kao domaćini gradskog ogleda poraženi sa 133:109.

Susret niti u jednom trenutku nije bio neizvjestan, već do kraja prve četvrtine Clippersi su se odvojili, a u drugoj je sve bilo gotovo, na odmor su otišli s prednošću od 30 koševa, 70:40.

Na kraju su rezervisti odradili svoj posao i potvrdili 17. pobjedu Clippersa u posljednjih 19 dvoboja u Los Angelesu. Čak su osmorica gostiju imala dvoznamenkasti učinak, a najbolji od njih, Chris Paul, kraj je utakmice odgledao sa svojim sinom, kojeg je prošvercao na klupu, jer nijedan starter nije morao igrati u posljednjoj četvrtini.

U pobjedu je Paul ugradio 27 koševa i osam skokova. J.J. Redick dodao je 24 koša, na 18 se zaustavio Austin Rivers, dok je Jamal Crawford susret završio s 15 poena.

Najbolji kod Lakersa bio je Brandon Ingram s 21 poenom, 19 je dodao Julius Randle, a 18 D'Angelo Russell. Ivica Zubac ponovno je pružio odličnu partiju, u 36 minuta na parketu ubacio je 17 koševa (1/2 za 1, 8/14 za 2), od čega osam u prvoj četvrtini dok su Lakersi još bili "živi", uz sedam skokova, tri asistencije, ukradenu loptu i blokadu.

Težak su posao imali San Antonio Spursi u gostima kod Minnesota Timberwolvesa, ali su u konačnici uspjeli doći do pobjede 100:93 i popraviti gostujući skor na sjajnih 28-9.

Stvorili su Spursi solidnu prednost u trećoj četvrtini, a onda je u četvrtoj igru napustio Kawhi Leonard jer je dobio udarac u oko, Wolvesi su to iskoristili i došli na samo četiri poena zaostatka, ali u igru se vratio Leonard i pomogao Spursima zadržati, a zatim i uvećati prednost te upisati pobjedu.

"Kad vas udare u oko očekujete da će vam vid biti zamućen i da će vam oko suziti. Morao sam pričekati da se malo razbistri", rekao je Leonard, koji je u pobjedu Spursa ugradio 22 poena, od čega čak 20 u drugom poluvremenu.

LaMarcus Aldridge osjeća se sjajno nakon problema sa srčanom aritmijom, predvodio je goste s 26 poena. Još su trojica Spursa bila dvoznamenkasta, Ginobili i Gasol ubacili su po 11, a Green deset koševa.

Timberwolvese je predvodio Karl-Anthony Towns s 25 koševa i 14 skokova, 22 je koša pridodao Andrew Wiggins, na 18 se poena zaustavio Shabazz Muhammad.

Golden State Warriorsi prate u korak Spurse, barem što se tiče gostujućeg skora, jer u ukupnom skoru vode, sinoć su u gostima kod Dallas Mavericksa upisali 28. gostujuću pobjedu, lako su se obračunali s Mavsima za konačnih 112:87.

U bratskom dvoboju obitelji Curry nije bilo ničega bratskog, Stephen je nadigrao mlađeg brata Setha: "Bio je to zabavan trenutak dok nas nisu počeli razbijati. O takvim stvarima sanjaš kao klinac, da obojica igramo u NBA i započinjemo utakmice", rekao je nakon teškog poraza Dallasov Seth Curry. "Naš otac i dalje misli da je Seth bolji šuter", rekao je Steph nakon susreta. Inače, njihov je otac bivši NBA igrač Dell Curry, koji je u ligi proveo 16 sezona.

Warriorse je do pobjede vodio Klay Thompson s 23 poena, Steph je dodao 17 koševa uz devet asistencija. Ian Clark značajno je pobjedi doprinio s klupe, susret je okončao s 18 poena.

Dirk Nowitzki bio je najbolji kod Mavericksa, u 28 minuta na parketu ubilježio je 16 poena i devet skokova. Nerlens Noel s klupe je dodao 14 poena i sedam skokova, 12 je ubacio Yogi Ferrell.

NBA, rezultati
Toronto - Chicago 122:120p (DeRozan 42 koša/Butler 37 koševa, 10 skokova)
Brooklyn - Detroit 98:96 (Lopez 29 koševa/Harris 24 koša)
Miami - Phoenix 112:97 (Whiteside 23 koša, 14 skokova/Chriss 24 koša)
New Orleans - Memphis 95:82 (Cousins 41 koš, 17 skokova/Conley 16 koševa)
Dallas - Golden Staten 87:112
Minnesota - San Antonio 93:100
Portland - Milwaukee 90:93 (Lillard 31 koš/Middleton 26 koševa)
L.A. Lakers - L.A. Clippers 109:133

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!