Košarka

VIDEO: Uzbudljiva završnica u Dallasu, Aldridge igra kao preporođen

Dario Dodić • petak, 24.03.2017.
VIDEO: Uzbudljiva završnica u Dallasu, Aldridge igra kao preporođen
Foto: EPA

Sinoć je odigrano pet NBA utakmica, a najzanimljivije je bilo u Dallasu gdje su Mavericksi u uzbudljivoj završnici svladali L.A. Clipperse. San Antonio je u defenzivno orijentiranoj utakmici svladao Memphis Grizzliese, Knicksi nisu imali šanse protiv Blazersa bez Carmela i Rosea...

Da je moglo tijesnije u dvoboju Dallas Mavericksa i L.A. Clippersa, vjerojatno nije. U susretu s čak 11 promjena vodstva ono posljednje bilo je u korist Mavsa koji su na svom parketu u uzbudljivoj završnici slavili 97:95 i prekinuli niz od tri pobjede Clippersa.

Mogla je utakmica otići na bilo koju stranu, ali ponajviše zahvaljujući Harrisonu Barnesu otišla je u korist domaćeg sastava. Barnes je igrao na novoj poziciji, trener Carlisle postavio je visoku petorku pa je Barnes s četvorke završio na klasičnom krilu i uživao.

U završnici je pogodio šut za 96:95, a zatim i ukrao loptu Blakeu Griffinu. Trebala je to biti gotova utakmica jer je 0,9 sekundi prije kraja Wesley Matthews dobio dva slobodna bacanja. Prvo je promašio, drugo pogodio, Clippersi su organizirali brzu akciju, čak i složili dobar šut za Redicka, koji je, srećom po Maverickse, promašio tricu za pobjedu.

"Imali smo dobar šut u toj posljednjoj akciji. Egzekucija je bila odlična, bio je šut za tri, bio bi pobjednički koš. Pogodili, promašili, možemo živjeti s time", rekao je nakon utakmice trener Clippersa Doc Rivers.

Najbolji je kod Mavericksa bio Seth Curry s 23 poena, Barnes je utakmicu završio s 21 ubačajem. Dirk Nowitzki dodao je 14 poena, više nijedan igrač domaće momčadi nije bio dvoznamenkast.

Izuzmemo li izgubljenu loptu u samoj završnici Blake Griffin bio je odličan u posljednjoj četvrtini, susret je završio s 21 košem. DeAndre Jordan pridodao je 14 koševa i 18 skokova, Chris Paul se zaustavio na 15 poena.

U obostrano defenzivno odličnoj utakmici San Antonio Spursi su na svom parketu svladali Memphis Grizzliese 97:90. Iako je dvoboj braće Gasol otišao na stranu Memphisovog Marca, onaj važniji dvoboj otišao je na stranu Spursa. S obzirom da su Spursi drugi na Zapadu, a Memphis sedmi, mogla bi ovo biti najava onoga što nas čeka u prvom krugu doigravanja.

Spursi su već dvaput gubili od Grizzliesa ove sezone, oba puta u Memphisu, no večeras su u ključnim trenucima imali raspoloženije igrače. Prvenstveno se to odnosi na LaMarcusa Aldridgea, koji igra kao preporođen nakon kraćeg izbivanja zbog srčane aritmije.

Aldridge je sinoć krajem susreta ubacio 15-tisućiti koš u NBA karijeri: "Ne znam, samo se trudim igrati košarku. Trudim se biti dominantniji na parketu, uzimati šuteve i igrati tečno. Nisam pasivan kao što sam bio ranije ove godine. Zasad mi ide odlično", rekao je Aldridge nakon susreta.

S 23 je poena i osam skokova predvodio Spurse do pobjede. 19 je koševa u pobjedu ugradio Kawhi Leonard, 15 je dodao Patty Mills, a 13 Tony Parker.

Najbolji je kod gostiju bio Mike Conley s 22 ubačaja, Marc Gasol dodao je 13 koševa i deset skokova, više nijedan igrač Memphisa nije bio dvoznamenkast.

Iz nekog razloga Toronto Raptorsi najbolje reagiraju kada gube. 19 su utakmica ove sezone preokrenuli nakon što su zaostajali deset ili više poena, najbolji su po tom pitanju u NBA. Ništa drugačije nije bilo ni sinoć, Miami Heat je imao 15 poena prednosti na početku susreta, ali na kraju su uvjerljivo slavili Raptorsi, 101:84.

Do četvrte uzastopne pobjede Raptorse je predvodio DeMar DeRozan s 40 poena (14/25 iz igre, 12/13 slobodna bacanja), 14 je dodao Norman Powell, na 13 se koševa zaustavio Delon Wright.

Unatoč silnim ozljedama najbolji je kod Heata bio Hassan Whiteside, koji je susret završio sa 16 koševa i 14 skokova. Po 13 su zabili Dragić i McGruder.

Od početka do kraja neizvjesnosti nije bilo u dvoboju između Portland Trail Blazersa i New York Knicksa. Slavili su Blazersi 110:95 u utakmici u kojoj su Knicksi bili bez Carmela Anthonyja i Derricka Rosea.

"Znam kako se ovakve utakmice mogu rasplesti. Možeš izaći na parket i uzeti zdravo za gotovo činjenicu da nema igrača poput Rosea i Anthonyja i reći 'Bit će ovo lagana pobjeda'. To mi se već jednom dogodilo protiv Utaha koji je odmarao dosta igrača, došli su ovdje i pobijedili nas", rekao je nakon susreta Damian Lillard, koji se s 30 poena pobrinuo da se takvo nešto ne ponovi.

C.J. McCollum dodao je 20 koševa, a još je jednom bio odličan i Jusuf Nurkić, susret je završio sa 16 koševa i deset skokova. Još su trojica Blazersa bila dvoznamenkasta, Crabbe (11 koševa), Aminu (10) i Turner (10).

Knickse je očekivano predvodio Kristaps Porzingis, koji je za 18 poena ispucao 21 šut, dodao je i devet skokova. Courtney Lee dodao je 16 koševa, Kuzminskas 14, uz osam skokova.

NBA rezultati:
Brooklyn - Phoenix 126:98 (Lopez 19 koševa/Booker 28 koševa)
Miami - Toronto 84:101
Dallas - Miami 97:95
San Antonio - Memphis 97:90
Portland - New York 110:95

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!