Košarka

VIDEO: Wizardsi bez ozlijeđenog Bojana Bogdanovića svladali Cavse usred Clevelanda

Dario Dodić • nedjelja, 26.03.2017.
VIDEO: Wizardsi bez ozlijeđenog Bojana Bogdanovića svladali Cavse usred Clevelanda
Foto: EPA

Košarkaši Washington Wizardsa dali su do znanja obrambeno nestabilnim Cleveland Cavaliersima što bi ih moglo čekati u doigravanju. Sinoć su ih sjajnom predstavom svladali usred Clevelanda 127:115. San Antonio Spursi mučili su se protiv New York Knicksa, ali pobjedu nisu doveli u pitanje...

Iako nisu mogli računati na Bojana Bogdanovića, koji zbog bolova u leđima nije kandidirao za nastup, Wizardsi su imali dovoljno napadačke moći za aktualne prvake. Sjajnu je partiju odigrao John Wall.

Otvorio je susret s 18 poena u prvoj četvrtini, šutiravši iz igre 8/8: "To mu jednostavno možete vidjeti u očima. Kada vas vodi na ovaj način svi ostali prate", rekao je nakon pobjede Bradley Beal.

Wall je susret okončao s 37 poena i 11 asistencija. Beal je dodao 27 koševa, a odličan je s klupe bio Kelly Oubre Jr. sa 16 koševa i sedam skokova. Kompletna prva petorka Wizardsa bila je dvoznamenkasta, Morris je ubacio 14, a Porter Jr. i Gortat po deset.

LeBron James bio je upitan za susret zbog oštećenja rožnice nakon što ga je Lamb u prethodnoj utakmici pogodio u oko. Ipak, LeBron je nastupio protiv Wizardsa, ali je susret započeo sa zaštitnim naočalama, koje su mu toliko smetale da ih je ubrzo maknuo.

Predvodio je Cavse s 24 koša, 11 skokova i osam asistencija. Poen manje dodao je Kyrie Irving, na 17 se koševa zaustavio Kevin Love.

San Antonio Spursi na svom su parketu sa 106:98 svladali New York Knickse, a ponovno su najveći obol pobjedi dali Kawhi Leonard i LaMarcus Aldridge. Spursi su na četiri uzastopne pobjede, a čekaju ih dvije zvučne domaće utakmice, u ponedjeljak protiv Clevelanda i u srijedu protiv Golden State Warriorsa.

Opasno su živjeli Spursi u drugom poluvremenu nakon što su u prvom imali i 20 poena prednosti, Knicksi su se približili na tri koša razlike, ali u završnici susreta raspoložen je bio Patty Mills, svojih je svih deset koševa ubacio u posljednjoj četvrtini i iznenađenje Knicksa, koji su ponovno igrali bez Carmela Anthonyja, nije se dogodilo.

Leonard je susret završio s 29 poena, Aldridge je u pobjedu ugradio 19 koševa i deset skokova. Identičan je učinak s klupe imao i Pau Gasol, dok je Mills susret završio s deset poena i sedam asistencija.

Willy Hernangomez (13 skokova) i Derrick Rose predvodili su Knickse sa po 24 poena, Mindaugas Kuzminskas dodao je 19 koševa. Još je samo Kristaps Porzingis bio dvoznamenkast, susret je završio s 12 koševa.

NBA, rezultati:
Cleveland - Washington 115:127
San Antonio - New York 106:98
Dallas - Toronto 86:94 (Barnes 23 koša/Ibaka i DeRozan po 18 koševa)
Portland - Minnesota 112:100 (McCollum 32 koša/Wiggins 20 koševa)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!