Liga prvaka, nokaut faza, četvrtfinale - prve utakmice, 11.04.2017, 20:45 h
Juventus
Juventus 3:0 Barcelona
Barcelona

VIDEO: Sjajni Juventus na krilima Dybale visoko porazio Barcelonu, Mandžukić upisao asistenciju

Mihaela Bradovski • utorak, 11.04.2017.
VIDEO: Sjajni Juventus na krilima Dybale visoko porazio Barcelonu, Mandžukić upisao asistenciju
Foto: EPA

Za razliku od dvoboja u Dortmundu, onaj u Torinu je odigran, a Barcelona je u njemu visoko poražena od Juventusa s 3:0. Torinska momčad ima veliku prednost i napravila je veliki korak prema polufinalu Lige prvaka...

Juventus nosi veliku prednost na gostovanje u Barcelonu. Odličan nastup torinskog diva i zaslužena pobjeda 3:0 u kojoj su sudjelovali Mario Mandžukić na jednoj i Ivan Rakitić na drugoj strani.

Luis Enrique iznenadio je uvođenjem Jeremyja Mathieua čime se odlučio za igranje s trojicom u zadnjoj liniji, međutim u prvom poluvremenu takva postavka nije donijela ploda.

Od početka Juventus je bio opasan, već u trećoj minuti Pjanić je sjajno ubacio, lopta je sjela na glavu Higuaina, ali njegov udarac išao je ravno u ter Stegena.

Četiri minute kasnije vratar Barcelone mora je po prvi put po loptu u mrežu. Cuadrado je napravio dobar posao na desnoj strani, zatim u sredini pronašao Paula Dybalu koji sjajno pogađa suprotni kut Barceloninog gola.

Gosti su po običaju imali više loptu u nogama te su pokušavali pronaći put do Buffona, ali domaća obrana bila je odlično postavljena i rijetko je Barcelona dolazila u opasne situacije. Sredinom prvog dijela zaprijetio je Iniesta, no Buffon je pokazao klasu da bi odmah nakon toga Juventus povisio prednost.

Mario Mandžukić primio je loptu na lijevoj strani, odlično je povukao do gol-aut linije, a zatim vratio povratnu loptu na Dybalu koji sjajnim udarcem iz prve pogađa bliži kut za 2:0.

Slično se igralo do kraja prvog dijela, Barcelonin jalovi posjed lopte nije donio previše koristi, Juventus je s druge strane opasno nadirao prema golu gostiju i mogao je doći i do trećeg gola kada je u završnici prvog dijela Higuain dobro zapucao s ruba kaznenog prostora, ali ter Stegen je uspio odbiti njegov udarac.

Mandžukić je igrao jako dobro i s pravom je bio ljut u 54. minuti na Higuaina kada mu je nije dodao za sigurnih 3:0. Barcelonina obrana ispala je u potpunosti jednim dodavanjem, Higuain je došao pred ter Stegena, Mandžukić bio sam na drugoj strani pre praznim golom, ali Argentinac je pucao i Nijemac obranio.

Međutim dvije minute kasnije Juventus ipak dolazi do trećeg pogotka. Nakon kornera sjajno je glavom pogodio Giorgio Chiellini kojeg je rukama čvrsto držao Javier Mascherano, Argentinac nije niti gledao gdje je lopta i na kraju je Juventusov branič poslao loptu u suprotni kut.

Barcelona je dugo čekala na prvu pravu veliku priliku. U 67. minuti fantastično proigravanje Messija za Suareza koji se odlično oslobodio, došao sam pred Buffona, ali nije bio precizan i pucao je pokraj gola.

Odmah nakon toga Neymar je pucao s ruba kaznenog prostora, Chiellini je uklizao, lopta mu se odbila od prsa u visoko podignutu ruku, no kazneni udarac nije dosuđen.

Juventus je sjajno kontrolirao utakmicu do samog kraja, Barcelona je imala nekoliko dobrih situacija, Messi slobodni udarac na nešto više od 20 metara, zatim centaršut na samog Umtitija, ali domaćin je izdržao bez primljenog pogotka.

U konačnici zaslužena pobjeda odličnog Juventusa i nakon pariške katastrofe, još jedan težak posao za Barcelonu. Protiv PSG-a napravila je čudo na Camp Nouu, ali Juventus je sasvim druga priča i ozbiljniji protivnik.

Liga prvaka, nokaut faza

četvrtfinale - prve utakmice

Juventus3:0Barcelona
Borussia D.2:3Monaco
Atlético Madrid1:0Leicester City
Bayern1:2Real Madrid

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.04.2017. u 08:15
    i to kakav....ekipa koja je lakoćom gazila protivnike izgleda smiješno iz utakmice u utakmicu. već sam prije prognozirao, juve igra finale...
    Obrisan korisnik
  • vjesu11.04.2017. u 23:45
    Jeste vi pogledali klupu Barcelone!? Stvarno nemaju koga ubaciti da unese zivota u igru. Morace obavezno kvalitativno prosiriti roster na ljeto.
    vjesu
  • narada10811.04.2017. u 23:00
    1. Juve nije PSG. 2. kako je naivna ispala obrana Barce: takvi napadi kao kod 2.0 je bilo x- puta, tipa dodavanje sa boka, ali u leda obrane gdje je uvijek bio jedan slobodan igrac. 3. Hrvat Hrvatu uvijek pomaze, i u takvim uvijetima, bravo Raketa za pomoc Mandzi (koji je bio sjajan) koji je imao... [više na forumu]
    narada108
  • Ronaldo911.04.2017. u 22:52
    Barca je spremna za remont
    Ronaldo9