Košarka

VIDEO: Spursi razbili Grizzliese, Bucksi Raptorse, Joe Johnson sa sirenom za pobjedu Jazza kod Clippersa

Dario Dodić • nedjelja, 16.04.2017.
VIDEO: Spursi razbili Grizzliese, Bucksi Raptorse, Joe Johnson sa sirenom za pobjedu Jazza kod Clippersa
Foto: EPA

San Antonio Spursi još su jednom rutinskom pobjedom protiv Memphis Grizzliesa otvorili doigravanje na Zapadu, Milwaukee Bucksi su u gostima iznenadili Raptorse, dok je Utah Jazz sa zvukom sirene slavila u gostima kod Clippersa...

Memphis Grizzliesi izdržali su tek jednu četvrtinu protiv San Antonio Spursa, na kraju prve dionice igre vodili su 30:25, u jednom trenutku imali su i 18:7, a zatim su ostatak utakmice Spursi dobili s 34 koša razlike i s konačnih 111:82 poveli u prvom krugu doigravanja na Zapadu s 1-0.

Bio je to Memphisov deveti uzastopni poraz protiv Spursa u doigravanju: "Brzo je postalo vrlo ružno. Natjeravali su nas, povećali su pritisak", rekao je trener Grizzliesa David Fizdale nakon utakmice.

Junak Spursa bio je Kawhi Leonard, predvodio je domaćine do pobjede s 32 poena: "To je ono što zvijezde čine. Doigravanje je, on je uložio dodatan napor. Odigrao je puno važnih akcija za nas. On je vrlo odlučan pojedinac. Tek dolazi na svoje i počinje shvaćati kakav učinak ima na utakmicu na obje strane parketa", rekao je nakon susreta trener Spursa Gregg Popovich.

LaMarcus Aldridge večer je završio s 20 koševa, Tony Parker u 22 je minute provedene na parketu upisao 18 poena. Spursi su napravili toliko veliku razliku do kraja treće četvrtine da si je Popovich mogao priuštiti luksuz odmaranja svih igrača startne petorke osim Dedmona.

Najbolji u redovima Memphisa bio je Marc Gasol s 32 poena u 34 minute, Mike Conley dodao je 13 koševa i sedam asistencija, još je samo Andrew Harrison bio dvoznamenkast s deset ubačaja.

Druga utakmica igra se u noći s ponedjeljka na utorak u San Antoniju.

U Los Angelesu nije moglo početi neizvjesnije. Utah Jazz je poveo u seriji protiv Los Angeles Clippersa zahvaljujući šutu sa sirenom koji je pogodio Joe Johnson za pobjedu gostiju 97:95. Još je veći pothvat Jazza uz informaciju da su ostali bez Rudyja Goberta nakon samo 17 sekundi igre. Gobert je ozlijedio koljeno nakon sudara s Mbah a Mouteom i napustio parket.

Jazzeri su se prvi put nakon pet godina pojavili u doigravanju, do pobjede ih je predvodio upravo Joe Johnson s 21 poenom. Gordon Hayward dodao je 19 koševa i deset skokova, odličan je bio i George Hill sa 16, kao i Derrick Favors s 15 koševa.

Niz od sedam pobjeda Clippersa zaustavljen je u najgore moguće vrijeme, porazom na otvaranju doigravanja na domaćem parketu. Domaću je momčad predvodio Blake Griffin s 26 poena (9/21 iz igre), koš manje uz 11 asistencija i sedam skokova upisao je Chris Paul. DeAndre Jordan večer je završio s deset koševa i 15 skokova.

Druga utakmica na rasporedu je u noći s utorka na srijedu.

Milwaukee Bucksi došli su do velike pobjede u gostima kod Toronto Raptorsa, na krilima Giannisa Antetokounmpa i rookieja Malcolma Brogdona slavili su 97:83, poveli 1-0 u seriji i prednost domaćeg parketa okrenuli u svoju korist.

"Odigrali smo katastrofalno drugo poluvrijeme. Nismo imali dobar tempo, igrali smo bez ritma, bez kretanja. Kad igrate tako samo je pitanje vremena kad će vam se to vratiti, a to je upravo ono što nam se dogodilo večeras", razočaran je bio trener Raptorsa Dwane Casey.

Nije se ovakvo nešto prvi put dogodilo Raptorsima, samo su produžili neugodan učinak - ovo je osmi uzastopni put da su izgubili prvu utakmicu u playoff-seriji: "Kad bih imao odgovor na ovo vjerojatno bismo se izvukli večeras. Ovo je nešto s čime smo već upoznati. Nikad nije idealno", rekao je DeMar DeRozan.

Antetokounmpo predvodio je Buckse s 28 koševa i osam skokova: "Ovo je velika pobjeda za nas, ali sad se moramo fokusirati na drugu utakmicu. Svjesni smo da će biti očajniji", zaključio je nakon pobjede. Malcolm Brogdon večer je okončao sa 16 koševa i šest skokova. Greg Monroe s klupe je pridodao 14 poena i 15 skokova.

Najbolji kod slabih Raptorsa bio je DeRozan s 27 koševa i osam skokova. Serge Ibaka pružio je vrlo dobru partiju s 19 poena i 14 skokova, niti jedan drugi Raptor nije bio dvoznamenkast.

Druga utakmica igra se u Torontu u noći s utorka na srijedu.

NBA doigravanje, rezultati:
Toronto - Milwaukee 83:97 (0-1 u seriji)
San Antonio - Memphis 111:82 (1-0 u seriji)
L.A. Clippers - Utah 95:97 (0-1 u seriji)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!