Liga prvaka, nokaut faza, četvrtfinale - uzvrati, 18.04.2017, 20:45 h
Real Madrid
Real Madrid 4:2 Bayern
Bayern

VIDEO: Hat-trick Ronalda za prolazak Madriđana nakon produžetaka

Mihaela Bradovski • utorak, 18.04.2017.
VIDEO: Hat-trick Ronalda za prolazak Madriđana nakon produžetaka
Foto: EPA

Sjajna utakmica na Santiago Bernabeuu između Real Madrida i Bayerna okončana je pobjedom Madriđana nakon produžetaka. Bavarci su bili bolji u 90 minuta s 2:1, ali Real Madrid s igračem više u produžecima ipak je stigao do pobjede...

Cristiano Ronaldo apsolutni je junak madridskog Reala u četvrtfinalnoj seriji protiv Bayerna. Pet golova u dvije utakmice i ključna uloga u prolazu s ukupnih 6:3.

Madriđani su u Münchenu slavili s 2:1, istim rezultatom Bayern je dobio bitku u 90 minuta na Santiago Bernabeuu, ali nakon isključenja Artura Vidala u 84. minuti, Bayern s igračem manje u produžecima nije imao šanse. Potpuno iscrpljeni Bavarci potpuno su se raspali nakon drugog gola Ronalda.

Od početka susreta i jedni i drugi krenuli su po pogotke, ali isto tako razmišljajući i o čuvanju svog gola svjesni kako posebno u ranoj fazi primljeni pogodak može usmjeriti utakmicu u vode u kojima je ne žele.

Bavarci su bili ti koji su očajnički trebali golove, najmanje dva ako misle proći dalje te su od početka prijetili golu Keylora Navasa.

Arjen Robben i Arturo Vidal u prvih 15 minuta nisu bili precizni iz obećavajućih pozicija dok je s druge strane Real Madrid trebao pola prvog poluvremena da prvi put uopće zaprijeti golu Neuera. Marcelo je odradio dobar posao, ubacio na glavu Benzeme, ali njegov pokušaj nije bio precizan.

Uslijedilo je razdoblje u kojem Bayern nije izgledao dobro, Real Madrid stvorio je nekoliko opasnih prilika, a najbliže u prvom dijelu bio je pogotku u 26. minuti kada je Ramos pucao, međutim obrana gostiju uspjela je izbiti loptu s gol linije.

Drugo poluvrijeme očekivano je donijelo bolji nogomet, gosti više nisu imali što čekati i morali su se otvoriti u potpunosti te doći do pogodaka.

Na samom startu prvog dijela bili su vrlo blizu vodstvu kada je Robben iz blizine dobro gađao, međutim Marcelo je s gol linije izbio loptu i spasio Madriđane.

U sljedećem napadu Bayern dolazi do vodstva. Nakon dvoboja Casemira i Robbena u 16 metara Nizozemac je završio na travi, a mađarski sudac pokazao je na kazneni udarac. Realizirao ga je Robert Lewandowski i doveo svoju momčad do prednosti.

Iako je Bayern poveo, još uvijek nije imao rezultat koji ga vodi dalje. Znali su Bavarci da im treba i drugi gol, ali i domaćin je tražio još jedan pogodak kako bi osigurao barem produžetak u slučaju novog vodstva Bayerna.

To je Madriđanima i pošlo za rukom, u 76. minuti Casemiro je sjajno proigrao Cristiana Ronalda koji je glavom proslijedio loptu u mrežu Neuera.

Međutim već dvije minute kasnije Bayern dolazi do novog vodstva. Nesporazum u obrani Real Madrida okončan je autogolom Ramosa koji je prevario Navasa skrenuvši loptu uz samu vratnicu.

Šest minuta prije isteka 90., Bayern ostaje s igračem manje. Arturo Vidal srušio je na svojoj polovici Lucasa Vazqueza i zaradio drugi žuti karton te ostavio svoju momčad u teškoj poziciji.

Susret je otišao u produžetke gdje je brojčano nadmoćniji Real Madrid ipak uspio doći do pobjede i polufinala Lige prvaka.

U završnici prvog produžetka Ronaldo je izjednačio na 2:2 i to iz zaleđa nakon dodavanja Ramosa, Portugalac je ostao iza Bayernove obrane što suci nisu primijetili.

Bayern je potpuno pao i nije s igračem manje mogao držati ritam s Madriđanima koji su u drugom produžetku potopili Nijemce. Ronaldo je postigao svoj 100. pogodak u Ligi prvaka i zabio za 3:2, a četvrti pogodak djelo je Asensija.

Luka Modrić odradio je cijelu utakmicu za domaćina dok je Mateo Kovačić ušao u igru u 114. minuti umjesto Tonija Kroosa.

Liga prvaka, nokaut faza

četvrtfinale - uzvrati

Leicester City1:1Atlético Madrid
Real Madrid4:2 *Bayern
Barcelona0:0Juventus
Monaco3:1Borussia D.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.04.2017. u 18:19
    Najdraze mi je sto ona " Polska Kurva " Lewandovski, i ove godine nece osvojiti Champions League ! To mi je nekako gust, odkako on za Bayern igra!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.04.2017. u 16:08
    Mogu samo ponoviti kada je na takav način Barca dobila PSG onda je to bila povijesna pobjeda a sada je to krađa!Tko zna šta ćemo vidjeti večeras u Barceloni!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.04.2017. u 11:28
    sjajna nogometna večer, super utakmica. ronaldo s 5 komada bayernu još jednom pokazao zašto je najbolji igrač u povijesti lige prvaka. respect
    Obrisan korisnik
  • qvestor19.04.2017. u 07:17
    slažem se sa svime napisanim tipično domaćinsko suđenje, uz sve greške suca mislim da je i Cassemiro prije Vidala trebao dobit drugi žuti karton pa bi Bayern imao igrača više
    qvestor
  • vjesu19.04.2017. u 06:57
    Malo jednostrano se suca sada napada. Bio je los, defintivno ali je grijesio na stetu obje momcadi. Vidal je trebao puno ranije dobit crveni, Boateng radi cist penal na Casemiru (koji je isto trebao dobit crveni). Ne zaboravimo da je Bayern u prvoj utakmici dobio nepostojeci penal a i ovaj danas na... [više na forumu]
    vjesu