Liga prvaka, nokaut faza, četvrtfinale - uzvrati, 19.04.2017, 20:45 h
Barcelona
Barcelona 0:0 Juventus
Juventus

VIDEO: Juventus nije PSG, Barcelona pala bez ispaljenog metka

Dario Dodić • srijeda, 19.04.2017.
VIDEO: Juventus nije PSG, Barcelona pala bez ispaljenog metka
Foto: EPA

Nogometaši Juventusa novom su sjajnom predstavom protiv Barcelone, ovog puta na Camp Nouu, posve zasluženo ostvarili prolazak u polufinale Lige prvaka, u Barceloni je završilo bez pogodaka, 0:0...

Barcelona - Juventus 0:0

Uzvratna utakmice četvrtfinala Lige prvaka:
Barcelona - stadion Camp Nou
Sudac: Björn Kuipers (Nizozemska)

Golovi: -
Žuti kartoni: Iniesta 41', Neymar 44'/Chiellini 57', Khedira 64',
Crveni kartoni: -/-

Barcelona: Ter Stegen, Alba, Umtiti, Pique, Roberto (od 78. Mascherano), Iniesta (kap.), Busquets, Rakitić (od 58. Alcacer), Neymar, Suarez, Messi

Juventus: Buffon (kap.), Alex Sandro, Chiellini, Bonucci, Alves, Pjanić, Khedira, Mandžukić, Dybala (od 75. Barzagli), Cuadrado (od 83. Lemina), Higuain (od 88. Asamoah)

Dva čuda u jednoj sezoni Lige prvaka bila bi previše za bilo koga pa tako i Barcelonu. Barca je na Camp Nouu hvatala 3:0 Juventusa iz Torina, ali nije došla ni blizu. Max Allegri sjajno je postavio taktiku, nije se došao braniti u Barcelonu, na teren je poslao 11 lavova koji su posve ugušili igru Barcelone, a imali su i sasvim dovoljno prilika za poneki gol iza leđa Ter Stegena, ali pogodaka nažalost nije bilo.

Posljednjih 15 domaćih utakmica u Ligi prvaka Barcelona je pobijedila, u sedam od posljednjih osam postigla je barem tri gola, ali Juventus nije PSG, Barca nije zaslužila pobjedu protiv Stare dame, iako je prava šteta što silne prigode s obje strane nisu urodile ponekim pogotkom.

Mnogi su se pribojavali da bi sudac Kuipers mogao biti presudan faktor u večerašnjoj utakmici, ali Nizozemac je pustio čvrstu igru, nije donio praktički nijednu krivu odluku, na konačan su ishod, za promjenu, utjecali samo i isključivo nogometaši.

Iznenadio je Allegri Luisa Enriquea prilično ofenzivnim otvaranjem susreta. Španjolski je strateg očekivao da će se Juve fokusirati na čuvanje rezultata, ali tomu nije bilo tako, Juventus je parirao Barci i napadačkom igrom, čak je imao više kvalitetnijih prigoda za pogodak u prvom dijelu.

Barca je iskušavala udarce s ruba kaznenog prostora, ali bez preciznosti, Gigi Buffon nijednom nije morao intervenirati u prvih 45 minuta, dok je Ter Stegen u nekoliko navrata mogao reagirati. Najbliže pogotku Barca je bila u 19. minuti kada je lopta došla do Lea Messija, koji s 13 metara puca kraj desne vratnice, situacije su to koje inače Argentinac zabija.

Tek je Neymar bio raspoložen kod domaćih, uspješnim je driblinzima srušio rekord ove sezone Lige prvaka, ali suigrači nisu bili na njegovoj razini. Opasno je prijetio i Juve, Pjanić je sjajnom dugom loptom pronašao Higuaina, koji iz okreta iz teške situacije puca točno u Ter Stegena. Na odmor se otišlo s nulom, Barcelona prvi put ove sezone u domaćoj utakmici Lige prvaka nije postigla gol u prvih 45 minuta.

U nastavku se Juventus povukao i čekao priliku za pogodak iz kontranapada. S obzirom da se Barca sve više morala otvarati kako je odmicalo vrijeme tako je Juve imao sve više šansi za gol, ali mreže su večeras bile uklete, ništa nije ulazilo u gol.

Na samom otvaranju drugog dijela Dybala i Higuain kradu loptu Jordiju Albi, Higuain gura do Cuadrada, koji je mogao birati gdje pucati, ali šalje loptu nekoliko centimetara pokraj lijeve vratnice. Nekoliko minuta kasnije isti je igrač bio precizniji, ali na mjestu je bio Ter Stegen.

Messi je i u drugom dijelu imao nekoliko izglednih prilika za gol, Chiellini mu jedan dobar pokušaj s ruba kaznenog prostora skreće u korner, desetak minuta kasnije nakon pogrešnog istrčavanja Buffona Argentinac slabijom desnom nogom šalje loptu preko gola.

Promašaji su se nastavili do kraja susreta, najbliže počasnom golu Barca je bila u 80. minuti kada je Neymar uposlio Mascherana, koji ne uspijeva s nekoliko metara skrenuti loptu iza leđa Buffona.

Ivan Rakitić nije se iskazao u dresu Barcelone, igru je napustio u 58. minuti, dok je Mario Mandžukić još jednom bio vrlo dobar u dresu Juventusa. Dobar dio susreta bio je primoran igrati lijevog beka, pretrčao je silne kilometre i pomagao u defenzivnim zadacima, a nekoliko je puta bio u izglednim napadačkim akcijama, no njegovi su suigrači u tim situacijama birali kriva rješenja. Odigrao je svih 90 minuta.

U konačnici je u 180 minuta dvoboja Juventus pokazao puno više i zasluženo ostvario prolaz u polufinale Lige prvaka.

Liga prvaka, nokaut faza

četvrtfinale - uzvrati

Leicester City1:1Atlético Madrid
Real Madrid4:2 *Bayern
Barcelona0:0Juventus
Monaco3:1Borussia D.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.04.2017. u 18:59
    Baj baj Barca.
    Obrisan korisnik
  • qvestor20.04.2017. u 15:06
    kad vidim koji klubovi su ušli u polufinale i na koji način onda ove sezone navijam za Monaco baš bih želio da oni osvoje LP
    qvestor
  • narada10820.04.2017. u 01:06
    moj finale, Juve-Atletico, i imate epsko finale. Problem je Real, kao uvijek :-)
    narada108