Nogomet

Bonucci: "Juventus unosi strah među ostale momčadi", Dybala: "Sve četiri momčadi imaju jednake šanse"

Petar Jenjić • četvrtak, 20.04.2017.
Bonucci: "Juventus unosi strah među ostale momčadi", Dybala: "Sve četiri momčadi imaju jednake šanse"
Foto: EPA

Barcelona nije uspjela izvesti novo čudo i preokrenuti veliki zaostatak, Juventus je odigrao sjajnu utakmicu i uspio izvući čistu mrežu. Zadovoljan je izvedbom svojih suigrača bio Leonardo Bonucci koji je između ostalog pohvalio i Marija Mandžukića zbog pritiska na zadnju liniju španjolske momčadi...

Vrlo dobrom predstavom na Camp Nouu Juventus je sačuvao nulu protiv Barcelone i potvrdio ulogu prvog favorita za naslov prvaka Europe. Nakon pobjede 3:0 u Torinu, talijanska se momčad pobrinula zadržati čistu mrežu i u uzvratu.

Zadovoljan je predstavom svojih suigrača bio i Leonardo Bonucci: "Znali smo da će nas pritisnuti vrlo visoko, pokušati utrčavati i kroz najmanje pukotine, ali sve smo uspjeli spriječiti sjajnom obranom. Najviše zahvaljujem Daniju Alvesu i Mariju Mandžukiću koji su pritiskali braniče. Bila je to predstava velike solidarnosti i zajedništva. Vjerovali smo u sebe jer zabiti tri pogotka Barceloni i onda sačuvati čistu mrežu na Camp Nouu pokazuje da smo sjajna momčad. Još dva koraka do naslova."

"Trebali smo koristiti ukradene lopte i bolje reagirati u kontrama i unatoč tome, stvorili smo nekoliko vrlo dobrih prigoda. Bilo je jako teško drugačije pristupiti, kada uzmemo u obzir okolnosti. Ova Juventusova momčad zaslužuje pljesak nakon svake utakmice, bez obzira igrali protiv Barcelone ili Pescare. Bio je ovo još jedan korak rasta naše igre."

Stoper Juventusa tvrdi kako će se svaka momčad, bez obzira protiv koje igrali u sljedećoj fazi, bojati igrati protiv njih: "Mislim da nije stvar u tome s kim se mi ne želimo suočiti, već je činjenica da se nijedna od preostalih momčadi ne želi suočiti s nama. Juventus unosi strah među ostale momčadi, naš je konačni cilj finale u Cardiffu", zaključio je Bonucci.

Očekivano je zadovoljan izvedbom bio i Paulo Dybala, dvostruki strijelac iz prve utakmice: "Nije jednostavno sačuvati čistu mrežu protiv momčadi kao što je Barcelone i zato smo vrlo sretni našom izvedbom. Kada smo vidjeli ždrijeb, složili smo se da bi prihvatili bilo koju momčad osim Barcelone, ali sada ne vidim izrazitog favorita. Mislim da sve četiri momčadi imaju jednake šanse za osvajanje naslova, vidjet ćemo tko će ga uzeti."

Liga prvaka, nokaut faza

četvrtfinale - uzvrati

Leicester City1:1Atlético Madrid
Real Madrid4:2 *Bayern
Barcelona0:0Juventus
Monaco3:1Borussia D.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!